BEACH VOLLEY

Σε Κύπρο και άλλες 3 χώρες επιστρέφει το World Tour το καλοκαίρι

Σε Κύπρο και άλλες 3 χώρες επιστρέφει το World Tour το καλοκαίρι

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους αθλητές και τους φίλους του δημοφιλέστερου αθλήματος του καλοκαιριού, που έστω και καθυστερημένα επιστρέφει το καλοκαίρι στην δράση με τη διεξαγωγή διεθνών τουρνουά στην άμμο 4 ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος.

Έπειτα από διαβούλευση με τις Οργανωτικές Επιτροπές των χωρών που είχαν προγραμματισμένους αγώνες beach volley αυτό το καλοκαίρι και είχαν αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και με τις αρμόδιες αρχές δημόσιας υγείας, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βόλεϊ (CEV) επιβεβαίωσε την Παρασκευή τη διεξαγωγή μια σειράς τουρνουά World Tour 1* και 2** της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βόλεϊ (FIVB) για αργότερα μέσα στο καλοκαίρι στη Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), στο Μονπελιέ (Γαλλία), στην Κλαϊπέντα (Λιθουανία) και στη Λάρνακα (Κύπρος).

Συγκεκριμένα το διεθνές beach volley επιστρέφει στην Ευρώπη στα τέλη Ιουλίου, αρχής γενομένης στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λουμπλιάνα, με το τουρνουά που θα διεξαχθεί εκεί από τις 30 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου.

Στη συνέχεια η δράση για αθλητές και  κοινό θα μεταφερθεί σε Γαλλία και Λιθουανία, όπου στα τέλη Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμη διεθνή τουρνουά . Το τουρνουά 1 αστέρα ανδρών στο Μονπελιέ θα διαρκέσει από τις 25 έως τις 29 Αυγούστου, ενώ η πολυαναμενόμενη, παρθενική διοργάνωση World Tour Star 2 αστεριών των γυναικών σε λιθουανική άμμο, θα διεξαχθεί στην Κλαϊπέντα από τις 27 έως τις 30 Αυγούστου.

Τέλος με το τουρνουά World Tour 2 Αστεριών γυναικών, που λόγω και των πολύ καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα 18-20 Σεπτεμβρίου, η Κύπρος θα υποδεχθεί για μια ακόμη φορά την ελίτ του αθλήματος.

Κάτι που δυστυχώς, μετά την οριστική ακύρωση των τουρνουά λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών των χωρών, δεν θα έχει τη δυνατότητα να κάνει για φέτος το νησί της Ίου, το Μπέτισταουν (Ιρλανδία), το Βαντούζ (Λιχτενστάιν) και το Σόντεμποργκ (Δανία).

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τις ημερομηνίες των 4 διεθνών τουρνουά που προγραμματίστηκαν για τα τέλη καλοκαιριού, θα πραγματοποιηθούν αλλεπάλληλες αξιολογήσεις, όσον αφορά στην υγεία και στην ασφάλεια, τους διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις πολιτικές των αντίστοιχων χωρών.

Επιπλέον, όλα τα παραπάνω τουρνουά 1* και 2** θα πραγματοποιηθούν υπό αυστηρές οδηγίες για ιατρικά πρωτόκολλα και κοινωνικές αποστάσεις για να διασφαλιστεί ότι η επανέναρξη του World Tour της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βόλεϊ πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, κάτι που αποτελεί την υψηλότερη προτεραιότητα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Aναλυτικά το φετινό καλεντάρι όπως διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες ενημερώσεις

fivb_beach 1
fivb_beach 2

Photo: FIVB/Getimage