BEACH VOLLEY

«Αντίο» για φέτος στην Ίο – Ακυρώθηκε το διεθνές 1* τουρνουά στο καλεντάρι της FIVB (fot)

«Αντίο» για φέτος στην Ίο – Ακυρώθηκε το διεθνές 1* τουρνουά στο καλεντάρι της FIVB (fot)

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά το φετινό τουρνουά μπιτς βόλεϊ World Tour ενός αστέρα, στην Ίο, που είχε αναβληθεί προσωρινά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η FIVB, θέτοντας ως κορυφαία της προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας των αθλητών, των υπαλλήλων, αλλά των  φιλάθλων,  αποφάσισε μετά από συζητήσεις με τους σχετικούς διοργανωτές event beach volley, να ακυρώσει οριστικά πολλά τουρνουά, που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τον Μάρτιο και τον Μάιο του 2020. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα τουρνουά 3 αστέρων στο Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν, Gold Coast της Αυστραλία; και Τζουρμάλα της Λετονίας, το τουρνουά 4 αστέρων στην Οστράβα της Τσεχίας, καθώς και μια σειρά τουρνουά 1 και 2 αστέρων, μεταξύ των οποίων όπως είπαμε και το “δικό μας” μονάστερο, στην Ίο. Ευχόμαστε ωστόσο, να ανανεωθεί το διεθνές αυτό ραντεβού της άμμου και να το απολαύσουμε ξανά το 2021. Επίσης ακυρώθηκαν οι τελικοί του Continental Cup.

Παράλληλα η Διεθνής Ομοσπονδία λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση, τους παγκόσμιους περιορισμούς ταξιδιού και τους περιορισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διοργάνωση διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων, ανακοίνωσε περαιτέρω προσαρμογές στο καλεντάρι του beach volley, το οποίο περιλαμβάνει κάποια event στα οποία υπάρχουν σε παρένθεση τα αρχικά TBC (σ.σ To Be Confirmesd), που δηλαδή δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνουν και η διεξαγωγή τους θα επιβεβαιωθεί αργότερα. Στη λίστα των τουρνυά που εκκρεμούν είναι του  1 αστέρα στην Κύπρο και στην Ιρλανδία.

Aναλυτικά το φετινό καλεντάρι όπως διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες ενημερώσεις  

fivb_beach 1

fivb_beach 2

Η διοίκηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας, όπως ανέφερε, εργάζεται ακούραστα για να εξασφαλίσει την ασφαλή επιστροφή των αγώνων μπιτς βόλεϊ και μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το καλεντάρι 2020/2021.

Επιπλέον, το επίσημο καλεντάρι  για την επόμενη σεζόν θα κοινοποιηθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους τους προσεχείς μήνες, χωρίς να σχεδιάζεται διοργάνωση τουρνουά 3, 4 ή 5 αστέρων, νωρίτερα από το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου 2020.

Νεότερη ενημέρωση θα κοινοποιηθεί έως τον Αύγουστο, βάσει θετικών ενημερώσεων που θα ληφθούν από τους διοργανωτές των event σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές υγείας κάθε χώρας.