Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Στο Πρωτοδικείο ο Παναθηναϊκός, κίνδυνος για τα τμήματα

Στο Πρωτοδικείο ο Παναθηναϊκός, κίνδυνος για τα τμήματα

Κανένα ψηφοδέλτιο δεν καταρτίστηκε προκειμένου να… αναλάβει έστω την ύστατη ώρα τις τύχες του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, που για δεύτερη φορά μέσα στην τελευταία δεκαετία οδηγείται στο Πρωτοδικείο με… βάρκα την ελπίδα.

Από αύριο όποιος επιθυμεί μπορεί να δηλώσει το ενδιαφέρον του και να προτείνει τα μέλη που επιθυμεί για να πάρει τον Όμιλο από το Πρωτοδικείο, μια διαδικασία που οι “πράσινοι” την είχαν ξαναπεράσει το 2011 αλλά οι συγκυρίες τη δεδομένη στιγμή μοιάζουν ακόμα πιο δύσκολες για τον ιστορικό σύλλογο.

Η ανησυχία –την οποία είχαμε αναφέρει από τη δεύτερη γενική συνέλευση εδώ στο Volleyplanet- ότι είναι πιθανό να μην κατέβουν τα ομαδικά τμήματα είναι πλέον ορατή ενώ για δεύτερη συνεχή φορά εκφράστηκε στη γενική συνέλευση. Μόνο που αυτή τη φορά ήταν δια στόματος του πρώην προέδρου του Ερασιτέχνη, Δημήτρη Μπαλτάκου ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ένα άθλημα για να μπει να παίξει χρειάζεται 70-80.000, τώρα από εκεί και πέρα παίκτες προπονητές κλπ είναι άλλα. Τόσα χρόνια βάζαμε π.χ. 100.000 ο Σύλλογος και άλλα 100.000 οι χορηγοί και έπαιζαν τα τμήματα. Δεν έχει παρθεί η απόφαση τι στρατηγική. Φέτος τα έξοδα ήταν και τα τέσσερα ομαδικά περίπου ένα εκατομμύριο. Τα οδοιπορικά κλπ. Εγώ του χρόνου είχα σκοπό να μην βάλω χρήματα στα ομαδικά αφού δεν έχει νόημα να βγαίνουμε τρίτοι ή τέταρτοι. Μετά από τρία χρόνια θα είχαμε ξεχρεώσει αλλά θα είχαμε μνημόνιο».

Σπύρου: «Αν παρθεί η απόφαση να υποβιβαστούν τα τμήματα ντροπή μας»

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του ΤΑΑ ΠΑΟ, Σταύρος Σπύρου ο οποίος σχολίασε: «Ομαδικό τμήμα πλην του πόλο δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ. Αν παρθεί η απόφαση να υποβιβαστούν τα τμήματα ντροπή μας. Θα πρέπει να βρεις περίπου 150.000 για να κατέβει. Φέτος η δική σου διοίκηση τι έκανε για να βρεις πόρους; Ήρθα σε κάποια φάση και μου είπες μηδέν ευρώ».

Ο πρώην πρόεδρος αποκρίθηκε: «Εγώ ανέλαβα όπως ξέρεις 29 Αυγούστου, αφού είχαν καταρτιστεί οι προϋπολογισμοί. Εγώ δεν έχω επιτεθεί σε κανέναν για το παρελθόν γιατί θεωρώ ότι έγιναν όλα με καλή πίστη. Εσύ δεν ήσουν αντιπρόεδρος πέρυσι όταν το βόλεϊ είναι 350.000»;

Για να λάβει την απάντηση από τον κ. Σπύρου: «Εγώ παραιτήθηκα όταν μπήκες».

Αναφορικά με τα τμήματα βόλεϊ, τα χρωστούμενα αγγίζουν ποσά… κανονικών μπάτζετ, οι διακανονισμοί έχουν παγώσει ενώ οι περισσότεροι αθλητές/τριες έχουν ήδη συμφωνήσει με άλλες ομάδες. Το σενάριο του υποβιβασμού ή της κατάρτισης ομάδων με παιδιά από ακαδημίες -σύμφωνα με τα λεγόμενα της παρελθούσας διοίκησης- φάνταζε από πριν και φαντάζει πλέον ακόμα πιο εφικτό ενώ αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι πραγματικά η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία των τμημάτων βόλεϊ.