Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Στόχος του ΟΦΗ η διάδοση του βόλεϊ στην Κρήτη

Στόχος του ΟΦΗ η διάδοση του βόλεϊ στην Κρήτη

Την εξάπλωση του βόλεϊ σε κάθε γωνιά του νησιού της Κρήτης, μέσω του ΟΦΗ, επιθυμούν άπαντες στον σύλλογο του Ηρακλείου.

Το φιλόδοξο αυτό πλάνο βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης με πρωτοβουλία του προέδρου του Ερασιτέχνη, Γιάννη Δανδάλη και την παρουσία τόσο του προπονητή της ανδρικής ομάδας Δημήτρη Ζλατιλίδη, όσο και του επικεφαλής της ακαδημίας βόλεϊ του Μανόλη Πρασανάκη.

Στην συνάντηση συμμετείχε ακόμη ο team manager της ανδρικής ομάδας Κυριάκος Μουτάφης.

Ο ισχυρός άνδρας του Ερασιτέχνη, Γιάννης Δανδάλης, ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα ofierasitechnis.gr για την συνάντηση, ότι «ο ΟΦΗ είναι η μοναδική ομάδα από την Κρήτη, που εκπροσωπεί το βόλει στην μεγάλη κατηγορία και πρέπει να παίξει δυναμικό ρόλο στην ανάπτυξη του αθλήματος, στην περιοχή μας, με κύριο μέλημα, να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά κοντά στο άθλημα.

Βασικός μου στόχος, είναι η ομάδα να μπορέσει πάντα να έχει το κρητικό στοιχείο και μάλιστα όσο πιο πολύ γίνεται μέσα της και αυτό θα κάνουμε και φέτος. Πρέπει να αναδείξουμε αθλητές για το μέλλον, να φέρουμε παιδιά κοντά στο βόλει και για αυτό κάλεσα τους προπονητές να συζητήσουμε ένα ενιαίο τρόπο δουλειάς πάνω σε αυτό. Θέλω να πάμε στα σχολεία της πόλης και να μιλήσουμε για τον ΟΦΗ και το βόλει, αλλά και να έχουμε αθλητές στο γήπεδο, στα παιχνίδια της ομάδας μας. Έτσι θα κάνουμε αθλητές, αλλά και φίλους του ΟΦΗ».

Στο πλαίσιο αυτού του σκοπού ο σύλλογος προγραμματίζει μετά τον Δεκαπενταύγουστο συγκεκριμένες δράσεις, με άξονα την έναρξη της σχολικής περιόδου τον Σεπτέμβριο και άλλες ενέργειες που θα φέρουν τα παιδιά του Ηρακλείου και της Κρήτης, πιο κοντά στο άθλημα.

Σε ότι αφορά στις ακαδημίες , στις οποίες τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύ δουλειά, οι προπονητές Δημήτρης Ζλατιλίδης και Μανόλης Πρασανάκης, θα σχεδιάσουν ένα ενιαίο τρόπο προπόνησης  με στόχο την καλύτερη οργάνωση και τον σχεδιασμό των αγωνιστικών τμημάτων του ΟΦΗ, στις μικρές ηλικίες.

Παράλληλα όμως με τη σάλα ο ΟΦΗ στηρίζει δυναμικά το θεσμό του Beach Volley, ιδιαίτερα μετά την φετινή κατάκτηση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Beach Volley League ΟΠΑΠ, από τους αθλητές του, Κυριάκο Μουτάφη και  Μιχάλη Τεφτσή,  δίνοντας βάση και στις μικρότερες ηλικίες.

Συγκεκριμένα, ο ΟΦΗ έχει κατεβάσει ομάδες στις κατηγορίες Κ17 και Κ19, οι οποίες αγωνίζονται σε όλους τους νομούς της Κρήτης, αυτό το καλοκαίρι και έχουν πολύ καλή παρουσία, ενώ για πρώτη φορά έχει συμμετοχή φέτος με αθλητές Volley στα regional juniors K17 & K19 που διοργανώνει η ΕΣΠΕΚ.

Στην κατηγορία Κ17 μετέχουν οι αθλητές Μαρκόπουλος/Καλλιγιαννάκης, Σωπασής-Τσικολιδάκης.
και στην κατηγορία Κ19 οι αθλητές Μαρκόπουλος-Κοτζεδάκης.

Όπως τονίζει άλλωστε και στην επίσημη σελίδα του Ερασιτέχνη ο επικεφαλής των τμημάτων υποδομής βόλει του ΟΦΗ, Μανόλης Πρασανάκης «φέτος καμαρώνουμε τα παιδιά μας και στο Beach Volley και μπορώ να πω με πολύ καλή παρουσία και προοπτική για το μέλλον. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι έχουμε αθλητές που αγαπάνε το βόλεϊ, παίζουν όλο το χρόνο και έχουν όρεξη για βελτίωση».