ΔΙΕΘΝΗ

«Θρύλοι» στους «τίτλους τέλους» του Ζαγκούμνι (φωτ)!

«Θρύλοι» στους «τίτλους τέλους» του Ζαγκούμνι (φωτ)!

Καλά καλά δεν έχει περάσει η φιέστα των Βραζιλιάνων στο Ρίο και το γεμάτο συγκίνηση αντίο της «αράχνης» της σελεσάο, του μέγιστου Σερτζίνιο και έρχεται ακόμα ένα μεγάλο αποχαιρετιστήριο διήμερο αυτή τη φορά στην Πολωνία.

giba_guma

Ένα διήμερο πάρτι –όπως θα έλεγε ο κολλητός του 38χρονου Ζαγκούμνι, Γκιγιόμ Σαμικά- ένα βολεϊκό γεγονός με αστέρες παγκόσμιας κλάσης για ένα σπουδαίο πασαδόρο όπως είναι ο «Guma». Ο σοβαρός και αγέλαστος Πάβελ Ζαγκούμνι που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα φορώνας τη φανέλα του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2009-10 και άφησε το… στίγμα του, θα τιμηθεί σήμερα (9/9) και την Κυριακή (11/9) από αστέρες του πολωνικού και του παγκόσμιου βόλεϊ σε δυο μοναδικές αναμετρήσεις από αυτές που γνωρίζουν καλά στο να διοργανώνουν με τελειότητα οι Πολωνοί! Και όλα αυτά υπό τη στήριξη της Ομοσπονδίας, της Plus Liga και του υπουργείου αθλητισμού και πολιτισμού.

Πέρυσι ο Ζαγκούμνι είχε παρουσιάσει την αυτοβιογραφία του και σιγά σιγά ήρθε η ώρα για τους τίτλους τέλους, που όπως φαίνεται θα του μείνουν αξέχαστοι!

Τζίμπα, Τετιούκιν, Νγκαπέ… Γκάμοβα!

«Θρύλοι του πολωνικού βόλεϊ» vs «θρύλοι του παγκόσμιου βόλεϊ» θα είναι το πρώτο φιλικό και εκεί την αξία του Πάβελ Ζαγκούμνι θα την αναγνωρίσουν για ακόμα μια φορά τιμώντας τον, οι Αναστάζι, Γκαρντίνι, Τζιάνι, Τζίμπα που θα είναι και ο αρχηγός, Νάλμπερτ, Νικολά και Βλάντιμιρ Γκρίμπιτς, Νικόλοφ, Ζόρζι,  Αντιγκά ενώ ξεχωρίζει και η παρουσία της Γκάμοβα!

gibanalbert

Στο δεύτερο φιλικό που θα διεξαχθεί στο Κατοβίτσε η Εθνική Πολωνίας (ανάμεικτη) θα αναμετρηθεί με την ομάδα κόσμου. Εκεί όπου ο «Guma» θα είναι ο αρχηγός στην τελευταία του παράσταση με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ενώ απέναντί του θα έχουν προστεθεί στην ομάδα των παγκόσμιων θρύλων ο Τετιούκιν, ο Μουζέρσκι, ο Νγκαπέ, ο Κίραλι αλλά και ο Βιλφρέντο Λεόν!

zagumny