ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ξεκίνημα με χαμόγελα και αισιοδοξία

Ξεκίνημα με χαμόγελα και αισιοδοξία

Με χαμόγελα και καλή διάθεση παρά την κούραση των πρωταθλημάτων παρουσιάστηκαν οι διεθνείς μας στην έναρξη της προετοιμασίας της Εθνική μας που πραγματοποιήθηκε στο Ρέντη εν όψει των υποχρεώσεών της σε European League και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα…

Μια προετοιμασία που αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη, ωστόσο οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να οδηγήσουν την Ελλάδα εκ νέου στις επιτυχίες..

Μπορεί ο χρόνος ξεκούρασης για τους περισσότερους να ήταν ελάχιστος, ωστόσο άπαντες έδειξαν ευδιάθετοι στο πρώτο τους ραντεβού στο κλειστό του Ρέντη και κυρίως έτοιμοι για ένα «καυτό» καλοκαίρι. Ένα καλοκαίρι όπου η Ελλάδα επιστρέφει τόσο στο European League, όσο και στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Δύο διοργανώσεις όπου η Εθνική μας θέλει να παρουσιαστεί ανταγωνιστική προκειμένου να διεκδικήσει την διάκριση καλύπτοντας το… χαμένο έδαφος των προηγούμενων ετών…

Μοναδικός απόντας από το σημερινό πρώτο ραντεβού ήταν ο Ντίμα Φιλίποφ ο οποίος θα ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους διεθνείς την Παρασκευή… Η προετοιμασία θα διεξαχθεί στο κλειστό του Ρέντη όπου και θα φιλοξενηθούν τα παιχνίδια του Ομίλου του Silver European League (Αυστρία, Βοσνία, Ουγγαρία).

Ανδρεόπουλος : «Δύσκολο καλοκαίρι…»

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος κατά την διάρκεια της Media Day που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Πειραιά αναφέρθηκε στην προετοιμασία και τους στόχους της Εθνική μας ομάδας τονίζοντας  «Θα είναι δύσκολη και μακροχρόνια προετοιμασία. Στο τέλος της έχουμε τον μεγάλο στόχο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μετά από 10 χρόνια θέλουμε να δείξουμε κάτι καλό. Κυρίως όμως θέλουμε να το χαρούμε.

Στο πρώτο στάδιο έχουμε το ευρωπαϊκό λιγκ, διοργάνωση που θέλουμε να φθάσουμε μέχρι τον τελικό και νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γενικά όμως θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι για τους αθλητές μου και αυτό που μπορώ να υποσχεθώ, είναι ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Το ευχάριστο είναι ότι όποιος αθλητής κλήθηκε στην Εθνική ομάδα είναι παρών. Ακόμα και αθλητές οι οποίοι είναι τραυματίες βρίσκονται μαζί μας και θα προσπαθήσουν να αποθεραπευτούν μέσα στα πλαίσια της προετοιμασίας της Εθνικής. Αυτό δείχνει την έννοια της ομάδας».

Ο Δημήτρης Τζούριτς αποτελεί για την Εθνική μας ομάδα ένα τεράστιο κεφάλαιο, με τον Ομοσπονδιακό μας τεχνικό να δηλώνει για τον αγώνα δρόμου που κάνει προκειμένου να είναι έτοιμος για τα τελικά του Ευρωπαϊκού  «Ο Τζούριτς είναι παρών μετά από δύο χρόνια, στα οποία ήταν πολύ άτυχος. Δεν θα βρίσκεται στην 18άδα του ευρωπαϊκού λιγκ, όμως διάθεση δική του και δική μας, είναι να προπονείται, ώστε να είναι έτοιμος στο ευρωπαϊκό».

Σε ερώτηση για τον Μενέλαο Κοκκινάκη και το ποια θέση θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος υπογράμμισε «Θα συζητήσω με τον Μενέλαο και θα αγωνιστεί εκεί όπου η Εθνική ομάδα τον χρειάζεται».

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος αναφέρθηκε για την περυσινή χρονιά τονίζοντας «Το γεγονός ότι και οι παίκτες χαίρονται που παίζουν στην Εθνική, αλλά και ο κόσμος ευχαριστιέται με αυτό που βλέπει, είναι αυτά τα στοιχεία που έχουμε κρατήσει από πέρυσι. Οι αθλητές θέλουν να είναι στην Εθνική ομάδα. Είναι σημαντικό και για τους ίδιους αλλά και για τον χώρο του βόλεϊ και έχουν συνειδητοποιήσει ότι παίζοντας με το εθνόσημο στο στήθος, κουβαλούν ολόκληρη την ιστορία του Ελληνικού Βόλεϊ. Αυτό το χαρακτηριστικό μας έκανε να βγάλουμε αυτό το καλό πρόσωπο πέρυσι και αυτό θέλουμε να δείξουμε και φέτος».

Πριν την έναρξη της προπόνησης, ευχήθηκαν καλή επιτυχία και υγεία στους παίκτες ο αντιπρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Λευτέρης Κογκαλίδης, ο γενικός γραμματέας Νεκτάριος Χαλβατζής και ο ταμίας Τάκης Καβαλλιεράκης.

«Εκ μέρους του προέδρου, Γιώργου Καραμπέτσου ο οποίος για λόγους υγείας δεν μπόρεσε να έρθει, αν και θα ήθελε πάρα πολύ, σας ευχόμαστε υγεία, καλή επιτυχία και τύχη στις φετινές σας υποχρεώσεις. Η ομοσπονδία και όλοι εμείς, θα είμαστε στο πλευρό σας, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη σε σας και ελπίζουμε ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι ακόμα καλύτερο από το περσινό» τόνισε χαρακτηριστικά ο ταμίας και τεχνικός σύμβουλος Εθνικών ομάδων Τάκης Καβαλλιεράκης.