ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γκόμεζ: «Υπομονή στα δύσκολα»!

Γκόμεζ: «Υπομονή στα δύσκολα»!

Το βαρύ πυροβολικό του φετινού ΠΑΟΚ, ο Βενεζουελάνος διαγώνιος Ερνάντο Γκόμεζ μίλησε στο Volleyplanet για τη φετινή πορεία της ομάδας του, αποκαλύπτοντας το «μυστικό» επιβίωσης στα δύσκολα.

No 692846

Σας έβαλε δύσκολα ο Παναθηναϊκός;

Ε.Γ: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, και μας βγήκε η κούραση. Ωστόσο περιμέναμε ότι θα είναι έτσι το παιχνίδι αφού παίζαμε μέσα σε μια έδρα κατάμεστη από οπαδούς που παίζει πολύ καλά εντός».

Ποιο είναι το φετινό «όπλο» του ΠΑΟΚ;

Ε.Γ: «Έχουμε υπομονή και έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας. Ακόμα συνεχίζουμε να μαθαίνουμε το πώς να παίζουμε όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, ώστε σε κάθε τέτοιο παιχνίδι να ξέρουμε τι να κάνουμε. Το πιο σημαντικό για αυτή την ομάδα είναι ότι μπορεί μέρα με τη μέρα να ωριμάζει και έχουμε αυτή την ειδική ικανότητα να έχουμε υπομονή στα δύσκολα».

Τι θα πρέπει να προσέξετε στο δεύτερο γύρο;

Ε.Γ: «Στον δεύτερο γύρο δεν αλλάζει κάτι. Πρέπει να προσέξουμε τους πάντες. Να είμαστε μαχητικοί σε όλα τα παιχνίδια. δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Αυτή η περίοδος είναι αρκετά δύσκολη για εμάς αφού τώρα ήρθαμε εδώ στην Αθήνα, έχουμε ένα δύσκολο επίσης ταξίδι στη Σύρο, όπου επίσης η ομάδα του Φοίνικα τώρα παίζει καλά. Και έτσι πρέπει να πάμε στο νησί και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι».

Οι «αιώνιοι» και ο κόσμος του ΠΑΟΚ

Το καλοκαίρι του 2000 ο «Harry» ταξίδεψε στην Ελλάδα, την οποία λάτρεψε! Φόρεσε για τέσσερα χρόνια τα «ερυθρόλευκα», αγωνιζόμενος για τον Ολυμπιακό. Εν συνεχεία, μετά από μπρέικ μιας σεζόν στην Ιαπωνία επέστρεψε στη χώρα μας το 2005 για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, φορώντας τα «πράσινα» για δυο χρόνια.

Επτάμιση και κάτι χρόνια μετά, ο Γκόμεζ επέστρεψε ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού (ενώ στο δεύτερο γύρο θα κάνει το ίδιο στην επίσκεψη του ΠΑΟΚ στο Ρέντη) και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο και την ατμόσφαιρα που συνάντησε στην Κυψέλη, μια ατμόσφαιρα που του θύμισε τα παλιά!

gomez_osfp

Πρώτη φορά αντίπαλος με τον Παναθηναϊκό. Αναμνήσεις υπάρχουν;

Ε.Γ: «Φυσικά πάντα υπάρχουν. Πέρασα υπέροχα. Τους αγαπώ. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού αν και τότε δεν παίζαμε στην Κυψέλη ήταν δίπλα μας και είναι ωραίο όταν οι οπαδοί είναι δεμένοι με την ομάδα αλλά και αυτό το γήπεδο εδώ είναι ωραίο. Είναι σημαντικό που ακολουθούν την ομάδα. Είναι πραγματικά όμορφα».

Για τo τέλος, ο άσος του Δικεφάλου που ξέρει καλά το ελληνικό πρωτάθλημα αφού έχει πανηγυρίσει τίτλους, γνωρίζει ότι για να φτάσει η ομάδα στα τελικά και να γράψει ιστορία εκτός από την αγωνιστικότητα χρειάζεται ακόμα ένα βασικό συστατικό και δεν σταματά να το λέει…

Ε.Γ: «Ευχόμαστε ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα ξεκινήσουν να έρχονται στο γήπεδο γιατί θέλουμε τη βοήθειά τους. Είναι ένα καλό παράδειγμα αυτό εδώ στην Κυψέλη και οι φίλαθλοι εδώ ήταν άψογοι. Αυτό είναι το άθλημα, έτσι πρέπει να είναι οι φίλοι των ομάδων, αυτό είναι καλό για όλους»!

gomeztitlos