CHALLENGE CUP

Ευχάριστο απόγευμα με ρεκόρ για Ολυμπιακό

Ευχάριστο απόγευμα με ρεκόρ για Ολυμπιακό

Ανάλυσε το

Εύκολο απόγευμα είχε ο Ολυμπιακός στο Ρέντη κόντρα στην Ντιεκίρχ από το Λουξεμβούργο, καθώς χρειάστηκε μόλις 55 λεπτά προκειμένου να φθάσει στο 3-0 και να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης προς τον Β γύρο του Τσάλεντζ Καπ. Μια νίκη που συνδυάστηκε και με ευρωπαϊκό ρεκόρ για τις “ερυθρόλευκες” αφού το 25-2 του δεύτερου σετ έγραψε ιστορία αποτελώντας την μεγαλύτερη διαφορά που έχουν πάρει σε αγώνα τους.

Τις μέτριες εμφανίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα τις πλήρωσε η Ντιεκίρχ στο Τσάλεντζ Καπ. Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση διέσυρε την ομάδα του Λουξεμβούργου που έγινε “σάκος του μποξ” στο Ρέντη.

Ένα παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία κάνοντας συνεχόμενα ρεκόρ διαφοράς πόντων στα δύο πρώτα σετ. Αρχικά με το 25-4 που “έσπασε” στην συνέχεια και το εντυπωσιακό 25-2 του Β σετ δείχνοντας και την διαφορά επιπέδου των δύο ομάδων.

Με πολύ καλό σερβίς και μπλοκ ο Ολυμπιακός φρόντισε να πιστοποιήσει και στο γήπεδο την τεράστια διαφορά δυναμικότητας που είχε και με το “καθαρό” 3-0 να αποκτήσει το πλεονέκτημα εν όψει του επαναληπτικού.

Οι “ερυθρόλευκες” του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς με το “καλημέρα” στην αναμέτρηση έδειξαν τις προθέσεις τους και με το 25-4 έφθασαν εύκολα στο 1-0.

Ο Σέρβος τεχνικός στο δεύτερο σετ πέρασε την Λαμπρινή Κωνσταντινίδου αντί της Χριστοδούλου και την Κατερίνα Ζακχαίου αντί της Γιώτας, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Ολυμπιακό να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και μάλιστα με το 25-2 να “σπάσει” το ρεκόρ του προηγούμενου σετ.

Στο τρίτο σετ η Ντιεκρίχ εκμεταλλευόμενη τα λάθη του Ολυμπιακού έδειξε μια καλύτερη εικόνα, όμως και πάλι αυτό δεν αρκούσε για να σταματήσει τις γηπεδούχες που με το 25-12 έφθασαν στο 3-0.

Τάδε έφη…

ΜΠΡΆΝΚΟ ΚΟΒΆΤΣΕΒΙΤΣ (Προπονητής Ολυμπιακού) :«Σίγουρα ο σημερινός μας αντίπαλος δεν ήταν καλός αλλά αυτό δεν αποτελεί δικό μας πρόβλημα. Χαίρομαι γιατί τα κορίτσια πήραν στο σοβαρά την αναμέτρηση και αγωνίστηκαν πολύ καλά. Το να παίζουμε με σοβαρότητα σε κάθε ματς είναι ο τρόπος για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει τη φετινή σεζόν»

ΛΆΟΥΡΑ ΕΜΟΝΤΣ (Ολυμπιακός) : «Το κλειδί ήταν το σερβίς αφού δημιουργήσαμε πολλά προβλήματα στην υποδοχή και σκοράραμε με ευκολία. Ξέραμε ότι θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι αλλά αντιμετωπίσαμε με σοβαρότητα τον αντίπαλο όπως πρέπει να κάνουμε πάντα. Πραγματοποιήσαμε μια καλή αρχή στη διοργάνωση και πάμε στο Λουξεμβούργο για να σφραγίσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Mπράνκο Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 5 (3/4 επ., 2 άσσοι), Μέιφιλντ 7 (7/10 επ.), Λαμπρούση 8 (2/2 επ., 5 άσσοι, 1 μπλοκ), Χριστοδούλου 3 (1/1 επ., 2 άσσοι), Χίπε 6 (6/9 επ.), Έμοντς 3 (2/3 επ., 1 άσσος, 100% υπ. – 50% άριστες) / Κοκκινάκη (λ), Μιλιντίγιεβιτς (λ), Κωνσταντινίδου Αλ. 2 (2/2 επ.), Νικολογιάννη 3 (3/6 επ., 60% υπ. – 20% άριστες), Βλαχάκη 2 (1/5 επ., 1 άσσος), Κωνσταντινίδου Λ. 4 (1/2 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Ζακχαίου 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ).

ΝΤιΕΚΡΙΧ (Μάσιμο Ταραντίνι): Φριτς Ισ. 2 (2/14 επ., 19% υπ. – 13% άριστες), Στογιάνοβα 2 (2/15 επ., 31% υπ. – 22% άριστες), Βάγκνερ Λ. 1 (μπλοκ), Ρόιτερ 2 (1/6 επ., 1 μπλοκ), Πλούσα, Λόρανγκ / Φριτς Σ. (λ, 40% υπ. – 13% άριστες), Ρούελαν, Σκολτς, Βάγκνερ Λ. 2 (1/9 επ., 1 άσσος).