CHALLENGE CUP

Cev Cup ανδρών: Οι οπαδοί της Μακάμπι Τελ Αβίβ πέταξαν καπνογόνο στον αγωνιστικό χώρο (vid)

Cev Cup ανδρών: Οι οπαδοί της Μακάμπι Τελ Αβίβ πέταξαν καπνογόνο στον αγωνιστικό χώρο (vid)

Από μία απαράδεκτη ενέργεια των οπαδών της Μακάμπι σημαδεύτηκε στο Τελ Αβίβ ο πρώτος προημιτελικός αγώνας του Challenge Cup μεταξύ της ισραηλινής ομάδας και της Ομόνοιας Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια του  αγώνα, οι Ισραηλινοί οπαδοί άρχισαν να ανάβουν καπνογόνα στις εξέδρες. Με το σκορ 9-10 υπέρ της ομάδας της Λευκωσίας, ένας ανεγκέφαλος πέταξε καπνογόνο στο γήπεδο, το οποίο απέσυρε άμεσα από τον αγωνιστικό χώρο αθλητής των γηπεδούχων.

Σαν αν μην έφτανε αυτό, στην ανάπαυλα μεταξύ 1ου και 2ου σετ, οι οπαδοί των γηπεδούχων άρχισαν να ανάβουν ακόμη περισσότερα καπνογόνα, ενώ οι συγκρούσεις τους με την αστυνομία εντάθηκαν. Οι απειλές για αποπομπή των φιλάθλων από το γήπεδο και οι προσπάθειες ειρηνικής επίλυσης της κατάστασης από τον υπουργό Αθλητισμού της χώρας,  Μίκι Ζοχάρ , που ήταν παρών στον αγώνα, έπεσαν στο κενό.

Ως αποτέλεσμα αυτού, ο διαιτής της αναμέτρησης όρισε ένα διάλειμμα 50 λεπτών, κατά το οποίο 1000 θεατές απομακρύνθηκαν από την κερκίδα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι – ναι, υπήρξε και αυτό- Μακάμπι κέρδισε με σκορ 3-0 (25-21, 25-20, 25-16) την κυπριακή ομάδα. Ο πιο παραγωγικός παίκτης του αγώνα ήταν ο Ρώσος διαγώνιος Alexander Safonov, ο οποίος σημείωσε 16 πόντους. Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί στην Κύπρο στις 26 Ιανουαρίου.