ΔΙΕΘΝΗ

Με το… αριστερό ξεκίνησε η Παπαφωτίου

Με το… αριστερό ξεκίνησε η Παπαφωτίου

Με εκτός έδρας ήττα από την πρωταθλήτρια Δρέσδη ξεκίνησε τη συμμετοχή της στη φετινή Bundesliga η Στουτγάρδη της διεθνούς πασαδόρου, Αθηνάς Παπαφωτίου.

Παρουσία περίπου 2500 χιλιάδες φίλων της στη Margon Arena η πρωταθλήτρια Δρέσδη επικράτησε με 3-1 (25-13, 25-21, 23-25, 25-19)  της Στουτγάρδης στο πλαίσιο της πρεμιέρας του γερμανικού πρωταθλήματος.

Η Αθηνά Παπαφωτίου, που πέρασε στον αγώνα στο 2ο σετ στη θέση της Γερμανίδας, Χίντρικσεν, παρέμεινε μέχρι το τέλος του ματς  και  με την πολύ καλή της εμφάνιση “έσπρωξε”  την ομάδα της στην κατάκτηση του μοναδικού σετ. Μάλιστα αν οι φιλοξενούμενες ήταν καλύτερες στην υποδοχή, σίγουρα θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από τον αγώνα με την πανίσχυρη αντίπαλο.

Δικαιολογημένα λοιπόν τα σχόλια του Ισπανού τεχνικού της Στουτγάρδης, Γκιγιέρμο Ναράνχο Ερνάντες, ο οποίος βλέποντας με το εξαιρετικό μοίρασμα παιχνιδιού της Παπαφωτίου τρεις από τις παίκτριές του να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, τόνισε ότι “έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσιάσαμε στην επίθεση, όχι όμως και στην υποδοχή. Αυτή ήταν σήμερα και η διαφορά μας με την αντίπαλό μας…”

Στην πραγματικότητα ωστόσο η σημαντικότερη διαφορά των δύο ομάδων είναι ότι η πρωταθλήτρια Δρέσδη, που προετοιμάζεται για την συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών, έχει φετινό προυπολογισμό ύψους 1,4 εκατομμυρίου ευρώ, το διπλάσιο δηλαδή από την ομάδα της Αθηνάς Παπαφωτίου και του βοηθού του Ίβηρα προπονητή, Γιάννη Αθανασόπουλου.