ΔΙΕΘΝΗ

“Αερομαχίες” από παλιά σε κορεατικό… FIR

“Αερομαχίες” από παλιά σε κορεατικό… FIR

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τους μονομαχία, στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων Π. Φαλήρου (Ταε κβο ντο), ο Μίταρ Τζούριτς και ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ ετοιμάζονται για νέες…αερομαχίες, στους αιθέρες της Κορέας!

Σε λίγα 24ωρα διεξάγεται το εναρκτήριο σερβίς της φετινής επαγγελματικής Κορεατικής Λίγκας και οι δύο πρώην άσοι των «αιωνίων» αποτελούν τους δύο από τους μοναδικούς ξένους που μπορεί να έχει κάθε μία από τις επτά συνολικά ομάδες του πρωταθλήματος.
“Μήτσος» και «Άγκα» λοιπόν έδωσαν το παρών στην ειδική Media Day, που διοργανώθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, παρουσία των προπονητών , των αρχηγών και των 7 ακριβοπληρωμένων ξένων των ομάδων, μεταξύ των οποίων τα «δικά μας παιδιά» είχαν την ευκαιρία να τα πούνε και να θυμηθούνε τα παλιά.

Τζούριτς: «Καλύτεροι από πέρυσι»

Ο διεθνής πρώην άσος της τουρκικής Χαλκμπανκ, Τζούριτς που αποφάσισε φέτος να ζήσει την εμπειρία του κορεατικού πρωταθλήματος ενισχύοντας την Suwon ΚΕPCO Vixtorm, στις δηλώσεις του εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Κορέα, αλλά και τη βεβαιότητά του πως «σίγουρα θα είναι μία δύσκολη σεζόν, Στόχος της ομάδας, αλλά και προσωπικός είναι να εμφανιστούμε καλύτεροι από πέρυσι. Όλοι εδώ θέλουν να κερδίζουμε και θα βάλω τα δυνατά μου να ανταμείψω τους οπαδούς μας».

Αγκάμεζ: «Να παίζω και να κερδίζω»

Από την πλευρά του ο Κολομβιανός άσος, Λίμπερμαν Αγκάμεζ, που μετά την περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου στην παρθενική χρονιά του με την Hyundai Capital Skywalkers και τη φήμη του πιο αποτελεσματικού σκόρερ που πέρασε ποτέ από το κορεάτικο πρωτάθλημα., ανανέωσε το συμβόλαιό του υποστήριξε ότι «περιμένω μία πολύ δύσκολη χρονιά. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες και όλους τους ξένους αθλητές καλή επιτυχία και ας κερδίσει η καλύτερη ομάδα».

Σε ερώτηση μάλιστα εκπροσώπων του Τύπου αν έχει κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο απέναντι σε ξένο αντίπαλό του, όπως πχ ο Αυστραλός, Τόμας Έντγκαρ ο Αγκάμεζ απάντησε με φουλ αυτοπεποίθηση πως «δεν με νοιάζει ποιον παίκτη θα κερδίσω ή όχι. Θέλω μόνο να παίζω βόλεϊ και να κερδίζω».

Σε 6 μήνες 36 αγώνες κάθε ομάδα

Η V- League, που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής, αρχίζει στις 18/10/2014 και ολοκληρώνεται περίπου σε 6 μήνες στις 27/03/2015, όπου κάθε ομάδα μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου θα δώσει 36 αγώνες.
Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 18/10 ο Αγκάμεζ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την πρωταθλήτρια Daejeon Samsung Fire Bluefangs, ενώ ο Τζούριτς θα δώσει τον πρώτο αγώνα στις 20/10 κόντρα στην Gumi LIG Insurance Greaters.

Και οι επτά είναι υπέροχοι

Ωστόσο, στο κυνήγι της φετινής διάκρισης οι γνώριμοι στο ελληνικό κοινό άσοι αναμένεται να έχουν δύσκολο έργο καθώς ο ξένος άσος της κάθε ομάδας είναι … ένας κι ένας, με τους Κουβανούς να έχουν τη μερίδα του λέοντος.
Η πρωταθλήτρια Daejeon Samsung Fire Bluefangs έχει τον Κουβανό εκτελεστή Λεονάρντο Λεϊβα Μαρτίνες, που με 59 πόντους κατέχει το ρεκόρ του αθλήματος περισσότερων ατομικών πόντων σε ένα ματς, η Αsan Woori Card Hansae τον Κουβανό, Όριολ Καμέγιο, η Ιncheon Korean Air Jumbos, τον Κουβανό, Μάικλ Σάντσεζ Μποζουλεβα, η Αnsan Ok Savings Bank Rush & Cash, τον Κουβανό, Ρομπερτλάντι Σιμόν, η Gumi LIG Insurance Greaters, τον Αυστραλό, Τόμας Πάτρικ Έντγκαρ.