Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αναπάντεχη απώλεια στη Σαντορίνη

Αναπάντεχη απώλεια στη Σαντορίνη

Ανάλυσε το

Τεράστια έκπληξη στη Σαντορίνη όπου ο ΑΟ Θήρας αν και πέτυχε την τρίτη σερί του νίκη έχασε ανέλπιστο βαθμό από τη νεοφώτιστη Ελπίδα την οποία λύγισε στο τάι μπρέικ με 3-2 αν και προηγήθηκε 2-0.

Οι παίκτριες του Απόστολου Οικονόμου πίστεψαν ότι το ματς τελείωσε στο δεύτερο σετ και έδωσαν την ευκαιρία στις «πράσινες» των Αμπελοκήπων να κανουν μισή …ανατροπή να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να κλέψουν ένα απίθανο βαθμό.

Με φόρα από τις δύο σερί νίκες ο ΑΟ Θήρας μπήκε στον αγώνα και πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 25-18.

Και στο δεύτερο σετ η εκκίνηση του ΑΟ Θήρας ήταν δυναμική με 12-7 αλλά οι φιλοξενούμενες κατάφεραν με σερί 3-8 να ισοφαρίσουν σε 15-15 και να θορυβήσουν τις γηπεδούχες. Η ομάδα της Σαντορίνης ανέβασε στη συνέχεια την απόδοση της ξέφυγε αρχικά με 20-17 και με καλό επιθετικό ρυθμό  κατάκτησε το σετ  με 25-21 και έκανε το 2-0 σετ.

Ανατροπή σκηνικού είχαμε στο τρίτο σετ όπου η απίστευτη χαλάρωση της περυσινής δευτεραθλήτριας της Α1 έδωσε το δικαίωμα στις «πράσινες» των Αμπελοκήπων με τη βοήθεια των Καραμουτσα, Γεροβασιλέιου, να μπουν στην γερά στην εξίσωση του αγώνα, να προηγηθούν στο τρίτο σετ με 23-24, η Θήρα ισοφάρισε σε 24-24 αλλά οι φιλοξενούμενες πιο ψύχραιμες και συγκεντρωμένες, άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων και πήραν το σετ με 24-26 και 2-1.

Με φόρα και ψυχολογία από τη μείωση του σκορ η Ελπίδα μπήκε εξίσου πολύ δυνατά και στο τέταρτο σετ, και με την Καλανταρίδου, πήρε μεγάλο προβάδισμα με 9-15, η Σαντορίνη μείωσε 13-16 αλλά οι παίκτριες του Χρυσομαλλίδη κατάφεραν με όπλο το σέρβις να ανοίξουν την ψαλίδα του σκορ σε 15-20 και με 19-25 έκαναν την έκπληξη, ισοφάρισαν σε 2-2 παίρνοντας ανέλπιστο βαθμό σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Α1.

Στο ται μπρέικ ο ΑΟ Θήρας αν και σοκαρισμένος από το 2-2 βρήκε τις λύσεις προηγήθηκε 12-5 και πήρε το πέμπτο σετ με 15-10 και συνολικό σκορ 3-2 που του αφήνει πικρή γεύση.

Τάδε έφη…

Απόστολος Οικονόμου (προπονητής ΑΟ Θήρας): «Συγχαρητήρια στην Ελπίδα που έδειξε μεγαλύτερη μαχητικότητα από μας και πήρε δίκαια το βαθμό. Εμείς δεν διαχειριστήκαμε καλά τον αγώνα ολόκληρη την εβδομάδα και γι’ αυτό αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο, καλές και κακές μέρες. Κρατάμε τους δύο βαθμούς και συνεχίζουμε».

Γιώργος Χρυσομμαλίδης:(προπονητής Ελπίδας) «Πήραμε έναν σημαντικό βαθμό και δώσαμε συνέχεια στις καλές μας εμφανίσεις. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες μου που έδωσαν τον καλύτερο του εαυτό».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-18, 25-21, 24-26, 19-25, 15-10

ΑΟ Θήρας (Οικονόμου) Τσοχατζή, Μουντάκη, Τέρζιτς, Μεταξά, Τσομπανίδου, Ζντόβτς, Αρτακιανού -λ / Παναγιωτίδου, Τσβέτκοβα, Όστοϊτς, Βεργίδου, Γεωργιάδου,.

Ελπίδα (Χρυσομαλλίδης) Γουίλσον, Μπολέτου Μ., Καλανταρίδου, Γκοβεδάρου, Μπολέτου Κ., Καλαντάτζε, Σουπιώνη –λ / Καλαϊτζάκη, Δροσοπούλου, Νώτη, Καραμούτσα, Γεροβασιλείου.