CHALLENGE CUP

Απ’ το «χρυσό σετ» με Ολυμπιακό… πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Απ’ το «χρυσό σετ» με Ολυμπιακό… πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Η CSM Βουκουρεστίου, που στις «16» της διοργάνωσης απέκλεισε τον Ολυμπιακό με 15-13 στο «χρυσό σετ», έπειτα από τη νίκη των ερυθρόλευκων στου Ρέντη με 3-0 σετ και την ήττα στον επαναληπτικό της Ρουμανίας, έγραψε ιστορία κατακτώντας για πρώτη φορά το Challenge Cup γυναικών.

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - CSÌ ÂÏÕÊÏÕÑÅÓÔÉÏÕ (CHALLENGE CUP 2015-2016 ÃÕÍÁÉÊÙÍ)

Οι «τίγρεις» από το Βουκουρέστι μετά τον εντός έδρας θρίαμβο στον α’ τελικό, μπροστά σε 1.500 Τούρκους οπαδούς κέρδισαν με το ίδιο σκορ 3-1 (25-23, 25-13, 20-25, 25-20) την φιναλίστ Τραμπζόν και πανηγύρισαν έξαλλα τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του ρουμανικού βόλεϊ.

trabzon-pannaxiakos-2015

Η τουρκική ομάδα, που στον 2η φάση της διοργάνωσης είχε αποκλείσει με δύο νίκες 3-0 τον Πανναξιακό, δεν κατάφερε στον β’ τελικό να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της έδρας για να διατηρήσει το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην χώρα, κι έτσι μετά την περσινή του κατάκτηση από την Μπούρσα η πολύτιμη «κούπα» εδώ και λίγες ώρες μετακόμισε στο Βουκουρέστι, που θυμίζει πλέον «μεθυσμένη πολιτεία».

CSMBucuresti-Trabzon17

Για τις νέες βασίλισσες της διοργάνωσης, που κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς των αντιπάλων τους, τοπ σκόρερ με 19 πόντους αναδείχθηκε η Σέρβα Μαιστόροβιτς, ενώ για τις Τουρκάλες φιναλίστ η συμπατριώτισά της Μπλαγκόγιεβιτς σταμάτησε στους 15 πόντους.