ΔΙΕΘΝΗ

Απλά «δεν υπάρχουν» οι Πολωνοί (video)

Απλά «δεν υπάρχουν» οι Πολωνοί (video)

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτουν στο βόλεϊ οι Πολωνοί, γεγονός που αν μη τι άλλο φανερώνει πως το άθλημα στην εν λόγω χώρα βρίσκεται σε άλλο επίπεδο από το συνηθισμένο.

Μετά λοιπόν από το ευρωπαϊκό ρεκόρ των 61.500 θεατών, που παρακολούθησαν στο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας την πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2014, ένα ακόμη ρεκόρ, αυτή τη φορά εθνικό αποτελεί παρελθόν στην Πολωνία.

Συγκεκριμένα για το ντέρμπι κορυφής της 13ης αγωνιστικής του πολωνικού πρωταθλήματος, ανάμεσα στην Σκρα Μπελσάτοφ και την Ρεζόβια Ρεζόβ, στις κερκίδες του «Άτλας Αρένα» στο Λοντζ, βρέθηκαν 11.000 θεατές, οι οποίοι δημιούργησαν μία πραγματικά εκπληκτική ατμόσφαιρα και παράλληλα σημείωσαν νέο ρεκόρ στην ιστορία της Πολωνικής Λίγκας.

Για την ιστορία η Σκρα επικράτησε με 3-0 (25-19, 25-20, 25-20) σετ της αντιπάλου της και παρέμεινε με 37 βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας, αυξάνοντας τη διαφορά της από την 2η Ρεζόβια,(33) στους 4 βαθμούς.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το παγκόσμιο ρεκόρ θεατών σε αγώνα βόλεϊ ανήκει στη Βραζιλία καθώς στις 26 Ιουλίου 1983 στις κερκίδες του θρυλικού Μαρακανά, έδωσαν το παρών 95.887 φίλαθλοι για να παρακολουθήσουν το φιλικό ματς Βραζιλίας-Σοβιετικής Ένωσης που έληξε με 3-0 υπέρ των Βραζιλιάνων σε ένα επεισοδιακό ματς, καθώς διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή, αναγκάζοντας τους αθλητές των δύο ομάδων στο τελευταίο σετ να αγωνιστούν, χωρίς παπούτσια, μόνο με τις κάλτσες, για να μην γλιστράνε.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες οι παίκτες των δύο ομάδων συμφώνησαν να συνεχιστεί κανονικά μέχρι τέλους το ματς, για να μην απογοητεύσουν τους χιλιάδες θεατές που πλημμύρισαν το «Μαρακανά».

Photo: Skra.pl