ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Απο Βοσνία και Βέλγιο η αρχή για Ολυμπιακό σε Τσάμπιονς Λίγκ

Απο Βοσνία και Βέλγιο η αρχή για Ολυμπιακό σε Τσάμπιονς Λίγκ

Από το Βέλγιο και τη Βοσνία ξεκινά το ταξίδι του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λίγκ, καθώς στην σημερινή κλήρωση που πραγματοποίησε η CEV οι άνδρες κληρώθηκαν με την Μλάντοστ Μπρτσκο απο την Βοσνία, ενώ οι γυναίκες θα αντιμετωπίσουν την Αστερίξ από το Βέλγιο.

Η επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ξεκινά από τον πρώτο προκριματικό γύρο και τη Βοσνία. Εκεί όπου οι “ερυθρόλευκοι” θα αντιμετωπίσουν την νταμπλούχο Βοσνίας, Μλάντοστ Μπρτσκο. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί 5-7 Οκτωβρίου εκτός έδρας και ο επαναληπτικός μια εβδομάδα αργότερα στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη»(12-14/10).

Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο προκριματικό γύρο τον νικητή του ζευγαριού Κομάρνο (Σλοβακία)- Γκρατς (Αυστρία) και στον τρίτο προκριματικό γύρο τον αντίπαλο που θα προκύψει από τα ζευγάρια Λας Πάλμας (Ισπανία) – Πάζαρτζικ (Βουλγαρία) ή Πολόνια Λοντον (Αγγλία)- Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ (Λευκορωσία).

Δύσκολο έργο με Αστερίξ

Αντίθετα με τους άνδρες, οι γυναίκες αναμένεται να έχουν αρκετά πιο δύσκολο έργο καθώς στον πρώτο γύρο θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την Αστερίξ από το Βέλγιο. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί 21-23 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη»  και ο επαναληπτικός στις 28-29/9 στο Βέλγιο.

Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει την Μιχάσνκα Μινσκ από τη Λευκορωσία (5-7/10, εντός, 12-14/10 εκτός) στον δεύτερο προκριματικό γύρο και η ομάδα που θα προκριθεί θα τεθεί αντιμέτωπη με τον νικητή του ζευγαριού  Ζοκ (Σερβία)- Μπρσκο (Βοσνία).