BEACH VOLLEY

Αποφασισμένες για… Grand φινάλε

Αποφασισμένες για… Grand φινάλε

Με στόχο αρχικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυρίως ταμπλό του Grand Slam της Πολωνίας (26-30/8), οι διεθνείς πρωταθλήτριες Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη ρίχνονται σήμερα στις 12.50 στη μάχη της διάκρισης στο τελευταίο αντίστοιχο… ραντεβού της σεζόν του World Tour, όπου συμμετέχει η ελίτ του παγκόσμιου μπιτς βόλεϊ.

Για τα “χρυσά” κορίτσια της Εθνικής, η αποστολή τους, όπως σημείωσε και η Αρβανίτη σε σημερινό “ποστάρισμά” της στο Facebook, δεν θα είναι εύκολο έργο στον C’ όμιλο, κόντρα σε αντιπάλους όπως οι Καναδέζες Νο 3 του ταμπλό Μπάνσλεϊ/Παβάν, οι συμπατριώτισσές τους Βάλιας/Μπρόντερ (Νο 19) και οι Αμερικανίδες Φέντρικ/Σουίτ (Νο 14), ωστόσο παρόλο που χρειάστηκε μία… παρέμβαση και του προέδρου της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη για να εξασφαλίσουν οι διεθνείς μας wild card συμμετοχής στη διοργάνωση, Μαρία και Βίκυ (Νο 30 του ταμπλό) έχουν αποδείξει πολλάκις όλα αυτά τα χρόνια στο World Tour την αξία τους και το ίδιο πιστεύουμε πως θα πράξουν και τώρα κάνοντας περήφανους ξανά τους Έλληνες.

“Καλησπέρα από το Όλστυν της Πολωνίας! Βρισκόμαστε εδώ από χθες το βράδυ και αύριο ξεκινούν οι υποχρεώσεις μας και πάλι από το κυρίως ταμπλό για το τελευταίο Γκραν Σλαμ της φετινής σεζόν. Για πρώτη φορά πήραμε wild card σε Grand Slam και εν μέσω Ολυμπιακής πρόκρισης, χάρη και στην παρέμβαση του Προέδρου της ομοσπονδίας μας κ.Αχιλλέα Μαυρομμάτη τον οποίο και ευχαριστούμε.

Μετά από τόσα χρόνια επιτυχημένης πορείας στο παγκόσμιο μας αξίζει αυτή η ευκαιρία. Ήρθε την κατάλληλη στιγμή μετά την πρόκριση στην Ιαπωνία και την 5η θέση στον τελικό της Ευρώπης. Είναι πολύ σημαντικό το ότι θα αγωνιστούμε και πάλι στο κυρίως ταμπλό παίζοντας δυνατά παιχνίδια ενόψει και του Προολυμπιακού τουρνουά που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη 5-6 Σεπτεμβρίου.

Είμαστε στον τρίτο όμιλο του τουρνουά και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε δύο ομάδες από τον Καναδά και μια από Αμερική. Είναι ένας δύσκολος όμιλος αλλά έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε στην επόμενη φάση όπου είναι και ο αρχικός στόχος” δήλωσε η οκτάκις πρωταθλήτρια Ελλάδας, Βίκυ Αρβανίτη που στις 12.50 αντιμετωπίζουν στο πρώτο ματς του ομίλου τις Η.Π.Α.