Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αποκάλυψη Οικονομίδου!

Αποκάλυψη Οικονομίδου!

Αν και «βαφτίστηκε» σε ένα βράδυ διαγώνια εκτάκτου ανάγκης στη θέση της τραυματισμένης Βίντοβιτς, από τον προπονητή Απόστολο Οικονόμου,η Μαρία Οικονομίδου, αποτελεί πλέον την αποκάλυψη της Θήρας!

Απόλυτα συγκεντρωμένη, με μεγάλη αυτοπεποίθηση, σπουδαία σωματικά προσόντα, φοβερό πάθος, τεράστια θέληση, ωριμότητα και εξαιρετικά τελειώματα που προκαλούν δέος στην εξέδρα, η 23 χρονη πανέμορφη Θεσσαλονικιά (1.85) που βρίσκεται δεύτερη χρονιά στο νησί του ηφαιστείου, δείχνει αλματώδη εξέλιξη και άριστη προσαρμογή στα νέα της καθήκοντα.

Oikonom;idou iptameni 3456Oikonomidou-brikman panigyria 123

Μάλιστα η πρώην κεντρική, έδωσε τα διαπιστευτήρια της, κατά το 48ωρο των «πολεμικών επιχειρήσεων» που έκανε η ομάδα της Σαντορίνης στην Αθήνα. Αρχικά η the next best thing της Σαντορίνης, εντυπωσίασε με την απόδοση της κόντρα στο Μαρκόπουλο όπου μαζί με το «παντσερ» Αννίκα Μπρινκμαν, συνέβαλε αποφασιστικά στην πρόκριση της νησιώτικης ομάδας στους «8» του θεσμού.

Δύο μέρες αργότερα «ξανασυστήθηκε» στους αντιπάλους της, στο κλειστό της Ηλιούπολης όπου με 18 πόντους, βοήθησε καθοριστικά της Θήρα να αποδράσει με «καθαρό» τρίποντο, απέναντι στο εξαιρετικό σύνολο της Δήμητρας Λυκογιάννη με 3-1 σετ.

Οikonomidou thira 77790oikonomidoy-thira-2015

Σε δηλώσεις της, η νέα πρωταγωνίστρια του φετινού «έργου» της Σαντορίνης που «σκηνοθετεί» ο Απόστολος Οικονόμου, δήλωσε στον Volleyplanet αρχικά για το νέο της ξεκίνημα: « Μου αρέσει η θέση της διαγώνιας. Την απολαμβάνω. Είναι άλλη εμπειρία. Αν και δεν έχω δουλέψει ποτέ ως διαγώνια, θα ήθελα να με τεστάρω σε αυτή τη θέση και να δω που μπορώ να φτάσω.»

Στο ερώτημα αν είναι καλύτερα να καρφώνει η να μπλοκάρει, η Οικονομίδου υποστήριξε: «Μου αρέσει να τελειώνω μπάλες, είναι άλλη γοητεία, άλλη αίσθηση αλλά και ως κεντρικός είχα μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας και έπαιρνα πολλές μπάλες από την πασαδόρος μας τη Βεργίδου. Προσπαθώ να ανταποκρίνομαι στις ανάγκες της ομάδας .»

Για την εκτός έδρας νίκη της Θήρας στην Ηλιούπολη, που συνδυάστηκε με σπουδαία απόδοση , η νέα «πιστολέρο» της Σαντορίνης, σχολίασε: « Ήταν μια πολύ δύσκολη νίκη απέναντι σε μια Ηλιούπολη που αντιστάθηκε σθεναρά και πιστεύω έκανε το καλύτερο φετινό της παιχνίδι. Μετά το πρώτο σετ που χάσαμε και από δικά μας λάθη, πιέσαμε περισσότερο τον αντίπαλο στο σέρβις, του χαλάσαμε την υποδοχή, ελαχιστοποιήσαμε τα λάθη μας και βρήκαμε λύσεις στην επίθεση.

Ήταν ένα τρίποντο που το θέλαμε πολύ, το οποίο μας κράτησε στην πρώτη τετράδα και μας έδωσε κουράγιο και ψυχολογία για τη συνέχεια και ήρθε μέσα από ομαδική προσπάθεια. Εδώ να τονίσω ότι είμαι περήφανη για τις συμπαίκτριες μου, είμαστε δεμένες και περιμένουμε να επιστρέψουν και τα άλλα κορίτσια(Βίντοβιτς-Κιγιάκοβα).

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τους φιλάθλους της ομάδας που ήταν στην Ηλιούπολη και μας συμπαραστάθηκαν αλλά και μέσα στη Σαντορίνη η στήριξη του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Είναι πολύ εκδηλωτικοί και παθιασμένοι και έχουν κάνει το ΔΑΠΟΣ, «καυτή έδρα».

A.O THYRAS 2AO THYRAS 4

Για την πορεία στο κύπελλο και την επικείμενη μάχη με τον ΠΑΟ σε νοκ άουτ ματς στη Κυψέλη, η Οικονομίδου πρόσθεσε: « Αχ αυτές οι καλές κληρώσεις που μας τυχαίνουν συνέχεια… Όλοι γνωρίζουμε τη δυναμικότητα του ΠΑΟ και τη συμπαράσταση των φιλάθλων του. Εμείς θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε σύμφωνα με το πλάνο του προπονητή μας και θα πάμε στην Κυψέλη να τα δώσουμε όλα για το αποτέλεσμα. Όπως λέμε και στα αποδυτήρια πριν τα παιχνίδια, κάθε ματς για μας είναι τελικός»