ΔΙΕΘΝΗ

«Αποστολή εξετελέσθη» για Ζ. Γκόρτσανιουκ!

«Αποστολή εξετελέσθη» για Ζ. Γκόρτσανιουκ!

Τέλος καλό, όλα καλά για τον άσο της πολωνικής Λούζνικα Μπίντγκοσζ που με τρεις νίκες σε ισάριθμα μπαράζ παραμονής με την Τσεστόχοβα, κατάφερε να σώσει την ομάδα του Μπέντναρουκ, που τη σεζόν 2018-2019 θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Plus Liga.

Άλλη μία λοιπόν μάχη σωτηρίας κέρδισε ο “δικός μας” Ζένια Γκόρτσανιουκ, που στις αρχές του 2018 αποκτήθηκε από την ομάδα του Μπίνγκοσζ ακριβώς για να βοηθήσει στην προσπάθεια παραμονής. Ο 30χρονος ακραίος, αφού μαζί με τους συμπαίκτες του πέρασε δια πυρός και σιδήρου κατάφερε να φέρει εις πέρας άλλη μία επικίνδυνη αποστολή, αποδεικνύοντας πως δίκαια θεωρείται “γεννημένος μαχητής” παίκτης και παίκτης ειδικών αποστολών!

Μετά λοιπόν από τις δύο εντός έδρας νίκες με 3-0 η παρέα του Ζένια άλωσε με 3-1 (25-19, 25-20, 25-27, 25-22) και το σπίτι της πρωταθλήτριας ομάδας της Α2, παρουσία περίπου 1500 φίλων της και με μία ακόμη επιτυχία “σκούπισε” την παραμονή της, μία παραμονή που ισοδυναμούσε με… τίτλο.

Τοπ σκόρερ στο τελευταίο μπαράζ ήταν με 27 πόντους ο Φιλίπιακ, 8 πόντους με 7/16 επ., 1 άσο πρόσθεσε ο Ζένια Γκόρτσανιουκ που είχε 58% υπ (26% αρ.), ενώ για την Τσεστόχοβα τοπ σκόρερ με 15 πόντους ήταν ο Στολτς.

Πρωταθλήτρια Πολωνίας η Σκρα Μπελσάτοφ

skra_belchatov

Ό,τι δεν κατάφερε στην Volleyleague με τον Ολυμπιακό ο Ρομπέρτο Πιάτσα, το πέτυχε στην Πολωνία με την Σκρα Μπελσατόφ! Η ομάδα του Ιταλού τεχνικού,  επικράτησε στον δεύτερο τελικό των πλέι οφ της Plus Liga με 3-1 σετ της “οικοδέσποινας” Κόζλε και με 2-0 νίκες στα τελικά στέφθηκε ξανά, έπειτα από 4 χρόνια, πρωταθλήτρια. MVP αναδείχθηκε o 30χρονος “μαέστρος” της Σκρα, Γκρεγκόρ Λόματς.

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...