CHAMPIONS LEAGUE

Αποθέωση στο Βερολίνο

Αποθέωση στο Βερολίνο

Με νίκη και έξαλλους πανηγυρισμούς ολοκλήρωσε την συμμετοχή της στο Final 4 του Τσάμπιονς Λίγκ η Μπερλίν. Η ομάδα του Βερολίνου σε έναν συναρπαστικό μικρό τελικό παρουσία 9.000 φιλάθλων επικράτησε με 3-2 της Σκρα Μπελσάτοφ και κατέκτησε την 3η θέση στη διοργάνωση.

Το χάλκινο μετάλλιο και την 3η θέση στο Final 4 που διοργάνωσε κατέκτησε η Μπερλίν καθώς η Σκρά Μπελσάτοφ δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Γερμανικό ενθουσιασμό και το πάθος των παικτών του Μάρκ Λεμπέντεφ.

Ο μικρός τελικός αποτέλεσε μια πραγματική διαφήμιση για το άθλημα τόσο από πλευράς οργάνωσης, όσο και από το θέαμα και το βόλεϊ υψηλού επιπέδου που παίχθηκε και ικανοποίησε στο απόλυτα τους 9.000 θεατές που βρέθηκαν στην Max Schmeling Halle.

Οι Γερμανοί παρουσιάστηκαν καλύτεροι από τους Πολωνούς που έδειξαν να είναι απογοητευμένοι από την χθεσινή τους ήττα από την Ρεζόβια.

Έτσι με επιθετικό πλουραλισμό και τους Κάρολ, Τουζίνσκι και Ντε Μάρτσι απέκτησε δύο φορές το προβάδισμα με 1-0 (25-21) και 2-1 (25-20), ωστόσο η Σκρά με τον Αργεντίνο Κόντε και τον Βλάζλι ισοφάρισε ισάριθμες φορές σε 1-1 (19-35) και 2-2 (26-28) στέλνοντας την αναμέτρηση στο ταϊ-μπρεϊκ.

Εκεί οι γηπεδούχοι με τον Αυστριακό Κάρολ φρόντισαν να αποκτήσουν το προβάδισμα προηγούμενοι με 8-4 και 10-9, οι Πολωνοί προσπάθησαν να φθάσουν στην ολική ανατροπή κάνοντας το 18-18 ωστόσο οι Γερμανοί αντέξουν την μεγάλη πίεση που δέχθηκαν και με το 23-21  έκαναν το 3-2 και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο του Τσάμπιονς Λίγκ μετά το χάλκινο του 1999 στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας και την 3η θέση το 2010 στο Τσάλεντζ Καπ.