ΔΙΕΘΝΗ

Άρχισε η μεταγραφική… πασαρέλα στο φιλέ!

Άρχισε η μεταγραφική… πασαρέλα στο φιλέ!

Μπορεί τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα γυναικών να μην έχουν ολοκληρωθεί αλλά ήδη πολλές και ισχυρές ομάδες κινούνται για την απόκτηση νέων προσώπων που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το ρόστερ τους ενόψει της σεζόν 2018/2019.

Ήδη λοιπόν τα σενάρια στο μεταγραφικό παζάρι, παίρνουν και δίνουν με πολλά και εντυπωσιακά ονόματα να πρωταγωνιστούν σε αυτά. Το Volleyplanet, μετά τις μεταγραφές αστέρων στους άνδρες, σας παρουσιάζει και τις τελευταίες… φήμες  αλλά και τα γεγονότα που που συμβαίνουν στο ευρωπαϊκό βόλεϊ γυναικών.

Η 33χρονη διεθνής Σέρβα πρώην πασαδόρος του Ολυμπιακού, Μάγια Ογκνιένοβιτς, αφήνει την τουρκική Εξατσίμαπσι για να αγωνιστεί στη Ρωσία με τα “χρώματα” της Ντιναμό Μόσχας. Παρελθόν όμως από την τουρκική ομάδα αποτελεί πλέον και η 27χρονη Αμερικανίδα κεντρική, Ρακέλ Άνταμς. Η συμπαίκτρια της “Μάγια” αποχαιρέτησε και επίσημα τους φίλους της τουρκικής ομάδα στο twitter και ετοιμάζεται για τον επόμενο σταθμό της καριέρας της στην Ιταλία, με τη Μόντσα να είναι ο πιθανότερος προορισμός της. Με την ιταλική ομάδα εξάλλου ανανέωσε και η λίμπερο Κάρλα Αρκάντζελι.

Στο καμπιονάτο επιστρέφει και η 22χρονη συμπατριώτισσά της Χάνα Ταπ. Η κεντρική, που φέτος βρίσκοταν στο σπίτι της στη Μινεσότα, λόγω τραυματισμού, θα αγωνιστεί στην Μπέργκαμο, έπειτα από την προηγούμενη θητεία της στη Φλωρεντία. Μαζί της, στην Ιταλία θα βρεθεί από τη Στουτγκάρδη και η δίδυμη αδελφή της Πέιτζ, με την κεντρική της φιναλίστ Γερμανίας, να φέρεται ως υποψήφια για να ενισχύσει τη νεοφώτιστη Μπρέσια.

Την Αμερικανίδα ακραία της κινεζικής Χενάν, Μέγκαν Ίζι, που είχε μείνει εκτός λόγο τραυματισμού “φλερτάρει” ξανά μετά την παρουσία της τη σεζόν 2015-2016,  η ιταλική Ιμόκο Κονελιάνο,

Στο Κασαλματζιόρε ψίθυροι θέλουν την ιταλική ομάδα, να έχει προσεγγίσει την Σέρβα σουπερστάρ, Γιοβάνα Μπρακότσεβιτς Κανζάν, λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του τίτλου του θηλυκού “Ιβάν Μίλκοβιτς” στη Ρουμανία με τη CSM Βουκουρεστίου. Παράλληλα ψηλά στη μεταγραφική λίστα της ιταλικής ομάδας βρίσκονται τρεις Αμερικανίδες, η πασαδόρος της Σκάντιτσι, Λόρεν Καρλίνι, η Κίνγκντομ Μάντισον,  που αγωνίζεται ως ακραία στην κορεατική ΙΒΚ Ατος, αλλά και η κεντρική της Νοβάρα, Λόρεν Γκίμπεμάγιερ.

Τηn 23χρονη Μεξικανή ακραία Σαμάνθα Μπρίσιο της ιταλικής Κονελιάνο, που διεκδικεί τον τίτλο στην Serie A κόντρα στη Νοβάρα της Ανθής Βασιλαντωνάκη, θα ακολουθήσει πιθανότατα στην Φενερμπαχσέ και το “παιδί θαύμα” του παγκόσμιου βόλεϊ, Μελίσα Βάργκας. Η άσος της Ελβετικής Βολερό στα τα 18 της χρόνια ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες από Τουρκία, να μετακομίσει στα “καναρίνια”, ξεπερνώντας τα εμπόδια που έχει βάλει στο δρόμο της ταλαντούχας ακραίας η Ομοσπονδία της Κούβας.

Στη Βραζιλία η διεθνής πασαδόρος της πρωταθλήτριας και MVP των τελικών, Κλαουντίνια αποχαιρετά την Praia Clube για να μετακομίσει στην Osasco, που ήδη έχει αποκτήσει την Καμίλα Μπράιτ και την Πάουλα Πεκένιο. Το κενό της στις πρωταθλήτριες θα καλύψει η Αμερικανίδα “μαέστρος” της Uberlandia, Κάρλι Λόϊντ.