CHALLENGE CUP

Ασταμάτητη η Ιταλίδα «Σταχτοπούτα»

Ασταμάτητη η Ιταλίδα «Σταχτοπούτα»

Λίγο πριν από μία ακόμη λαμπρή σελίδα της ιστορίας της βρίσκεται πλέον η ιταλική Βερόνα, καθώς στον παρθενικό της ευρωπαϊκό α’ εντός έδρας τελικό του Challenge Cup ανδρών, η ομάδα του Αντρέα Τζιάνι συνέχισε την εκπληκτική της πορεία κερδίζοντας χθες με 3-2 (25-18, 27-25, 18-25, 23-25, 15-13) σε 2 ώρες και 12 λεπτά και την ρωσική Φακέλ.

Μπροστά λοιπόν περίπου 4.000 φίλους της η “Σταχτοπούτα” της διοργάνωσης, αν και θα μπορούσε να καθαρίσει πιο εύκολα το ματς, πανηγύρισε έστω και δύσκολα τη νίκη που της δίνει το ψυχολογικό πλεονέκτημα ενόψει της προσεχούς ρεβάνς στη Ρωσία.

Για τους γηπεδούχους που κυριάρχησαν σε σερβίς και μπλοκ των αντιπάλων τους, τοπ σκόρερ του αγώνα με 27 πόντους ήταν ο Σέρβος, Ούρος Κοβασεβιτς, ενώ 19 πόντους σημείωσε ο Κλιούκα των φιλοξενούμενων.

Στον κυριακάτικο β’ τελικό της 3ης  Απριλίου για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου η Γκαζπρόμ Σουργκούτ θα πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι με 3-0 ή 3-1. Αν επιβληθεί με 3-2 οι δυο ομάδες θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στο “Golden Set”, ενώ σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα η Βερόνα θα γράψει ιστορία και ο Ιταλός τεχνικός, Αντρέα Τζάνι θα προσθέσει τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο στο προσωπικό του παλμαρέ.