CHALLENGE CUP

Challenge Cup: Αποκλεισμός στα σημεία για τη Σααρέμα του Καλμαζίδη (vid)

Challenge Cup: Αποκλεισμός στα σημεία για τη Σααρέμα του Καλμαζίδη (vid)

Μία ανάσα από τη νίκη πρόκριση έφτασε χθες στην Ουκρανία η εσθονική Σααρέμα, του τεχνικού Γιάννη Καλμαζίδη, αλλά τελικά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες στους “16” στη “φούσκα” του Challenge Cup ανδρών, από τη γηπεδούχο Χόροντοκ.

Η ομάδα του Έλληνα τεχνικού, που από τη φάση των “32” είχε περάσει χωρίς αγώνα, λόγω κορονοϊού το εμπόδιο της ελβετικής Λωζάνης, στον συγκλονιστικό αγώνα της Ουκρανίας, αν και βρέθηκε δις πίσω στο σκορ από την αντίπαλό της, δεν τα παράτησε. Με μία επική αντεπίθεση ισοφάρισε σε 2-2 τα σετ και έστειλε την υπόθεση πρόκρισης στο τάι μπρέικ.

Εκεί όμως η Σααρέμα αν και βρέθηκε να προηγείται με 12-11, οι Ουκρανοί ήταν εκείνοι που με τη βοήθεια και της τύχης “σφράγισαν” με 3-2 (25-20, 20-25, 25-22, 23-25, 15-13) το πολύτιμο εισιτήριο της 8άδας, με συνολικά διαφορά μίας επίθεσης και ενός άσου!

Τόμιν και Σιντορένκο με 18 πόντους έκαστος ήταν κορυφαίοι σκόρερ των νικητών, ενώ τοπ σκόρερ της αναμέτρησης με 23 πόντους ήταν ο Πουλκ της Σααρέμα.

Στα προημιτελικά η Χόροντοκ θα αντιμετωπίσει την τσεχική που κέρδισε επί ουκρανικού εδάφους με 3-1 σετ την πορτογαλική Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Photo: Gertrud Alatare