CHALLENGE CUP

Challenge Cup: Η Ζιραάτ τελευταίο τουρκικό εμπόδιο της Μιλάνο για «κούπα»

Challenge Cup: Η Ζιραάτ τελευταίο τουρκικό εμπόδιο της Μιλάνο για «κούπα»

Η ιταλική Μιλάνο και η τουρκική Ζιρααάτ από την Άγκυρα θα διεκδικήσουν το φετινό τρόπαιο του Challenge Cup ανδρών,  μετά τις χθεσινές νίκες τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης επί των Χαλκμπανκ (Τουρκία) και VK Lvi Πράγας (Τσεχία) αντίστοιχα.

Η ομάδα του Ιταλού πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο Πιάτσα με τοπ σκόρερ τον γνώριμο Σλοβένο πρωταθλητή από την παλιότερή θητεία στους “ερυθρόλευκους” , Τίνε Ουρνάουτ (11π) χρειάζονταν μόλις δύο σετ για να προκριθεί απέναντι στην Χαλκμπανκ, που χωρίς αθλητή με διψήφιο αριθμό πόντων ηττήθηκε πανηγυρικά με 3-0 (25-20, 25-22, 25-20) από τους γηπεδούχους Ιταλούς.

Στον τελικό πλέον η Μιλάνο θα κληθεί να ξεπεράσει έναν ακόμη αντίπαλο από την τουρκική Άγκυρα, τη Ζιραάτ Μπανκάσι. Η τουρκική ομάδα στο χθεσινό β’ ματς των ημιτελικών με την τσεχική VK Lvi, αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ ανέτρεψε στην έδρα της με 3-1 (26-28, 25-18, 25-21, 25-18) το εις βάρος της 3-0 σετ του αγώνα της Πράγας και με 15-12 στο “χρυσό” σετ πανηγύρισε την πρόκριση στο μεγάλο ραντεβού της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης της CEV.

Τοπ σκόρερ για τους Τούρκους ο Βούλγαρος Ατανάσοφ με 26 πόντους, ενώ για τους Τσέχους με 16 πόντους ο Σλοβένος Μιχαϊλοβιτς.