CHALLENGE CUP

Challenge Cup: Ήττα… πρόκρισης στα προημιτελικά για τις «πράσινες»

Challenge Cup: Ήττα… πρόκρισης στα προημιτελικά για τις «πράσινες»

Στις “8” κορυφαίες ομάδες του Challenge Cup φιγουράρει εδώ και λίγη ώρα η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού, που μολονότι στον β’ εντός έδρας αγώνα των 16 με τη βελγική Ερμή Οστάνδης ηττήθηκε με 2-3,  οι “πράσινες” με την προίκα του χθεσινού 3-0 στον ΆγιοΘωμά “σφράγισαν” και τυπικά το εισιτήριό τους για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα βρεθούν αντιμέτωπες με την ισπανική Τενερίφη.

Πριν τον αγώνα με την τυπικά γηπεδούχο ομάδα του Βελγίου το ζητούμενο ήταν τα δύο σετ για το «τριφύλλι» και το κατάφερε έστω και με περιπετειώδη τρόπο.Οι «πράσινες» δεν κατάφεραν να έχουν την πολύ καλή απόδοση του πρώτου αγώνα ωστόσο ο στόχος επετεύχθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τεχνικός Αποστόλης Οικονόμου χρησιμοποίησε αρκετές παίκτριες και δοκίμασε διάφορα σχήματα προκειμένου να έχουν χρόνο συμμετοχής. Πλέον ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί κόντρα στην Τενερίφη, η οποία απέκλεισε με δύο νίκες την Τούρκικη Μπούρσα.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε μουδιασμένα στο πρώτο σετ και δεν κατάφερε να πιάσει τα υψηλά στάνταρ της χτεσινής του απόδοσης.Οι «πράσινες» δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να πάρουν διαφορά και στο τέλος του σετ δεν έδειξαν την απαιτούμενη ψυχραιμία με αποτέλεσμα να το χάσουν με 25-22.

Στο δεύτερο σετ το «τριφύλλι» έδειξε να βρίσκει καλό ρυθμό και δεν επέτρεψε στον αντίπαλο και πάλι να αιφνιδιάσει. Οι «πράσινες» πήραν προβάδισμα με 16-12 και τελικά κατέκτησαν το σετ με 25-18 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Αναφορικά με το τρίτο σετ οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ με 9-9  και στα μισά περίπου του σετ με 13-13. Η ομάδα από το Βέλγιο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του «τριφυλλιού» και  πήρε κεφάλι στο σκορ με 20-16 και τελικά πήρε και το σετ με 25-21.

Στο τέταρτο σετ , όταν δυσκόλεψαν τα πράγματα ο Παναθηναϊκός έδειξε να αφυπνίζεται και πήρε προβάδισμα με 6-2. Κράτησε την διαφορά και λίγο μετά τα μισά του σετ με 14-11 και πήρε  το σετ κρατώντας την ίδια διαφορά πόντων με 25-22 και καπάρωσε την πρόκριση.

Στο τάι μπρέικ ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε με πολλές αλλαγές  και τελικά ηττήθηκε με 15-10.

Οι πόντοι της Οστάνδης προήλθαν από 8 άσσους, 63 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 3 άσσους, 63 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: Οστάνδη-Παναθηναϊκός 3-2 (25-22, 18-25, 25-21, 22-25, 15-10) σε 114′

ΟΣΤΑΝΔΗ (Κόεν Ντεβός): Λέις 14 (11/34 επ., 3 μπλοκ, 72% υπ. 56% άριστες), Ζάνσβικ 17 (17/45 επ., 51% υπ. – 36% άριστες), Μπάσνταμ 30 (26/64 επ., 4 άσσοι), Ντε Λέιβ 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Γιακέμιν 6 (3/7 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Γκεσκίρ 11 (6/12 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ) / Βάντεν (λ, 55% υπ. – 45% άριστες), Λάφεμπερ, Μίσοτσιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ (Απόστολος Οικονόμου): Κωνσταντίνου 5 (4/14 επ., 1 μπλοκ, 42% υπ. – 17% άριστες), Κρος 12 (9/20 επ., 3 μπλοκ), Στεπανένκο 16 (14/30 επ., 2 μπλοκ), Παπαφωτίου 5 (2/3 επ., 3 άσσοι), Χαντάβα 10 (9/30 επ., 1 μπλοκ, 45% υπ. – 29% άριστες), Μεταξά 3 (2/6 επ., 1 μπλοκ) / Ξηντάρα (λ, 50% υπ. – 40% άριστες), Ρόγκα (λ, 64% υπ. – 55% άριστες), Χατζηευστρατιάδου 11 (7/10 επ., 4 μπλοκ), Κωνσταντέλλου, Γκρόθες 8 (8/23 επ., 83% υπ. – 58% άριστες), Παπαστεργίου, Τσιτσιγιάννη 2 (2/6 επ.), Καραγκούνη 1 (1/6 επ.).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Απόστολος Οικονόμου (Προπονητής Παναθηναϊκού) : «Συγχαρητήρια στις παίκτριες για την πρόκριση. Ήταν δύο back to back παιχνίδια. Νομίζω ότι δεν ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο σετ και νομίζω ότι την ευθύνη την έχω εγώ γι’ αυτό. Δε διάβασα καλά τον αντίπαλο σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα. Νομίζω ότι μπήκαμε λίγο νωχελικά κι όταν η ομάδα μπαίνει νωχελικά φταίει ο προπονητής. Έχω μερίδιο ευθύνης.

Μετά πήγαμε λίγο να βάλουμε το πιο βασικό σχήμα. Πάλι είχαμε προβλήματα. Αν εξαιρέσεις το δεύτερο σετ, στο τρίτο και το τέταρτο πάλι δεν παίξαμε έτσι όπως έπρεπε. Δεν παίξαμε όπως έπρεπε γιατί τους δώσαμε αυτοπεποίθηση από το πρώτο σετ και δεν πιέσαμε πολύ στο σερβίς. Χθες είδατε κάναμε 17 μπλοκ σε τρία σετ. Γιατί; Γιατί πιέσαμε πάρα πολύ σερβίς και ήμασταν καλοί στο κομμάτι μπλοκ – άμυνα. Σήμερα είχαμε δύο παίκτριες το νούμερο τρία και το νούμερο επτά που μας δημιούργησαν πρόβλημα και νομίζω ότι τους επιτρέψαμε να δημιουργήσουν πρόβλημα. Όταν δεν έχει το σέρβις, το μπλοκ και την άμυνα, που είναι το στοιχείο μας υπάρχει δυσκολία.

Τη δυσκολία παρόλα αυτά την ανατρέψαμε, το πήγαμε στο 2-2 πήραμε την πρόκριση και στο τάι μπρέικ ήθελα να βάλω και τις άλλες κοπέλες γιατί έχουμε ξανά ματς το Σάββατο. Ήθελα να φρεσκάρω και την ομάδα.

Όταν χάνεις πρέπει να παίρνεις μαθήματα. Το μάθημα σήμερα είναι ότι πρέπει πάντα να μπαίνεις στα όριά σου. Κανένας δεν κερδίζει πριν τον αγώνα και αυτό ήταν ένα πολύ καλό μάθημα για εμάς. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο που έπαιξε καλύτερα από χθες. Συνεχίζουμε για μία καλύτερη συνέχεια.

Τζένιφερ Κρος (Παναθηναϊκός) : «Σήμερα δεν παίξαμε τόσο καλά όσο στο πρώτο ματς , όμως καταφέραμε και προκριθήκαμε. Θέλαμε να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους μας και παρρόλο που δεν νικήσαμε πετύχαμε το στόχο μας. Πλέον καλούμαστε να συνεχίσουμε στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα και αναμένουμε τον αντίπαλο μας στην Ευρώπη».

Κοέν Ντε Βος (Προπονητής Ερμή Οστάνδης) :  «Παλέψαμε αλλά ήμασταν λίγο άτυχοι στο 4ο σετ. Ήμασταν πολύ πιο ανταγωνιστικοί και παίξαμε καλύτερα από το πρώτο ματς. Κάποιες διαιτητικές αποφάσεις άλλαξαν τη ροή του αγώνα. Ελπίζω να προκριθούμε στον τελικό του κυπέλλου και να τα πάμε καλά στα πλέι οφ του πρωταθλήματος Βελγίου».

Μέρλε Μπάζνταμ (Ερμής Οστάνδης) : «Ήταν καταπληκτική η ατμόσφαιρα και οι οπαδοί εδώ. Είναι ωραίο να παίζεις σε τέτοια ατμόσφαιρα. Παλέψαμε μέχρι τέλους. Κρατάμε τη νίκη. Είναι εκπληκτικό που αγωνίστηκαμε με οπαδούς γιατί στο Βέλγιο δεν επιτρέπεται. Ήταν πολύ ωραίο που είχαμε τους οπαδούς μας εδώ».