CHALLENGE CUP

Challenge Cup: Πέρασαν… αέρα στους «32» ΠΑΟ, Α.Ο.Π. Κηφισιάς που μετά κοντράρεται με «Γαλατά»

Challenge Cup: Πέρασαν… αέρα στους «32» ΠΑΟ, Α.Ο.Π. Κηφισιάς που μετά κοντράρεται με «Γαλατά»

Η κλήρωση του CEV Challenge Cup χαμογέλασε το μεσημέρι της Τετάρτης 19/7 στο Λουξεμβούργο στις ομάδες μας, όπου  Παναθηναϊκός και Α.Ο.Π Κηφισιά πέρασαν μαζί απευθείας στη φάση των «32» της διοργάνωσης.

Το “τριφύλλι” εκεί θα συναντήσει το νικητή του ζευγαριού Khari Byul-Byul SHUSHA (Αζερμπαϊτζάν) – Σπάρτακ Μιγιάβα (Σλοβακία), την οποία είχε νικήσει την περσινή σεζόν και ο πρώτος αγώνας θα γίνει εκτός έδρας (21-23/11) και το β’ ματς έπειτα από μία εβδομάδα (28-30/11).

Η ομάδα της Κηφισιάς που πέρασε “Βye” τη φάση των “64” θα βρεθεί στις “32” αντίπαλος με την τουρκική Γαλατάσαράι. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία των βορείων προαστείων που θα βρεθεί αντιμέτωπη με ομάδα της “γείτονος”, μετά τον αποκλεισμό της στο Βαλκανικό Κύπελλο του 2021 από την Χάλκμπανκ.

Στην ομάδα της “Γαλατά” από φέτος αγωνίζεται ο γνώριμος στο φίλαθλο κοινό της Ελλάδας, Σέρβος ακραίος, Νικολά Μιγιαϊλοβιτς, που μαζί με τον Τσέχο κεντρικό Γιάν Χάντραβα και το Γερμανό πασαδόρο, Γιαν Τσίμερμαν συνθέτουν την ξένη “τριπλέτα” της ομάδας της Κωνσταντινούπολης.

To α’ ματς διεξάγεται στο Ζηρίνειο (21- 23 Νοεμβρίου) και το β’ στην τουρκική έδρα μία εβδομάδα αργότερα (28-30 Νοεμβρίου).
Ο προπονητής του ΑΟΠ Κηφισιάς Κώστας Χριστοφιδέλης λίγα λεπτά μετά την κλήρωση δήλωσε «Η σημερινή κλήρωση και η πρόκριση χωρίς αγώνα στην επόμενη φάση του Challenge Cup μας δίνει τη δυνατότητα να προετοιμαστούμε για τη νέα χρονιά, χωρίς να έχουμε ενδιάμεσα ένα δύσκολο ταξίδι. Ασφαλώς η κλήρωση με τη Γαλατάσαραϊ είναι μία τεράστια πρόκληση για την ομάδα μας. Είναι τιμή για την Κηφισιά να αντιμετωπίσει έναν τεράστιο σύλλογο όπως η Γαλατάσαραϊ και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των δύο αγώνων εμείς έχουμε μόνο κέρδη. Εμείς όπως σε κάθε αγώνα θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».