ΔΙΕΘΝΗ

«Χέρι-χέρι» οι Έλληνες και στους «8» του Κυπέλλου

«Χέρι-χέρι» οι Έλληνες και στους «8» του Κυπέλλου

Ο… παράλληλος βίος των Υπερκυπελλούχων Γερμανίας Θανάση Πρωτοψάλτη και Γιάννη Αθανασόπουλου συνεχίζεται αφού  μετά το διπλό θρίαμβο του Supercup και το  “σεφτέ” της Bundesliga αμφότεροι προκρίθηκαν με τις ομάδες τους στα προημιτελικά της γερμανικής διοργάνωσης.

H Φριντριχσχάφεν, με τον Βίταλ Χέινεν να κάνει rotation αφήνοντας εκτός αγώνα τον διεθνή Θανάση Πρωτοψάλτη, πραγματοποίησε μπροστά σε 1.150 θεατές επίδειξη δύναμης στους “16” και κερδίζοντας με 3-0 (25-18, 25-21, 25-17) σετ την γηπεδούχο Καρλσρούη “σφράγισε” την πρόκρισή της στην επόμενη φάση.

Στην αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών η Στουτγκάρδη συνέχισε το νικηφόρο σερί της και στο Κύπελλο. Η ομάδα του Γιάννη Αθανασόπουλου επικράτησε εκτός έδρας με 3-0 (25-16,26-24,25-21) της τοπικής ομάδας και προκρίθηκε πανηγυρικά στις “8” κορυφαίες ομάδες.

Εκεί, λίγες μέρες μετά την πρόσφατη κατάκτηση του Supercup η Allianz MTV θα κληθεί στις 9 Νομεβρίου, σε έναν πρόωρο τελικό, να επαναλάβει την επιτυχία του βερολινέζικου “Mercedes Benz Arena” και στην έδρα “Margon Arena”  της πανίσχυρης αντιπάλου της, βάζοντας τις βάσεις για μια νέα κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, μετά το 2014.