Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Χωρίς ανάσα

Χωρίς ανάσα

Με πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α1 των γυναικών καθώς την Τετάρτη διεξάγεται η 15η εμβόλιμη αγωνιστική του με την αναμέτρηση της Ηλιούπολη – Παναθηναϊκός να μεταδίδεται από την ΝΕΡΙΤ PLUS.

ΟΠΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

Στο Ρέθυμνο ο ΟΠΕΡ που βρίσκεται στην 6η θέση με 15 βαθμούς υποδέχεται το Μαρκόπουλο που είναι στην 8η θέση έχοντας 12 βαθμούς.

Στο Ρέθυμνο ο Νίκος Ζιώγας υπολογίζει τις Σαπαράφεσκα, Καλογριδάκη που δεν αγωνίστηκαν με τον Παναθηναϊκό και χαρακτήρισε το αυριανό ματς: «κομβικό καθώς αν πάρουμε τη νίκη θα είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου της παραμονής. Σίγουρ θα γίνει μεγάλη μάχη αφού κι οι δύο ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο»

Μάχη περιμένει και ο Βέσκο Ιβάνοβιτς ο οποίος επίσης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην προσπάθεια που κάνουν και οι δύο ομάδες. Μας χωρίζουν τρεις βαθμοί με το Ρέθυμνο και εμείς σίγουρα θέλουμε να πάρουμε η νίκη», είπε ο Σέρβος τεχνικός και συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε προβλήματα, με εξαίρεση φυσικά την απώλεια της Σμουτς, αλλά θεωρώ ότι δεν μας έκανε καλό το γεγονός ότι αναβλήθηκε ο αγώνας μας στη Νάξο αφού όπως είχαμε δείξει και κόντρα στον Παναθηναϊκό είχαμε βρει έναν καλό ρυθμό»

ΑΟ ΘΗΡΑΣ –ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΞΙΟΥ

Στην Σαντορίνη ο ΑΟ Θήρας που διεκδικεί την είσοδο του στην τετράδα αντιμετωπίζει τους Μακεδόνες που μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για την παραμονή.

«Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που έχει καλή ψυχολογία μετά τη σπουδαία νίκη που πέτυχε, αλλά το ίδιο ισχύει και για εμάς καθώς κάναμε μια σημαντική ανατροπή στην έδρα του Ανατόλια και θέλουμε να συνεχίσουμε με μία καλή εμφάνιση που θα ικανοποιήσει και τον κόσμο μας», δήλωσε η Ελένη Μεμετζή η οποία δεν υπολογίζει στην Δάνφη Βαρουδάκη.

«Είναι ένας δύσκολος αγώνας σε μια δύσκολη έδρα όπου ήμασταν άτυχοι γιατί σ’ αυτή την εμβόλιμη αγωνιστική παίζουμε στην Σαντορίνη κι έχουμε ένα κουραστικό ταξίδι μεσοβδόμαδα» τόνισε αρχικά ο Μανώλης Σκουλικάρης ο οποίος στη συνέχεια εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημα του για αλλαγή ημέρας διεξαγωγής του αγώνα.

«Θέλω να εκφράσω την απογοήτευση μου για τη στάση που κράτησε η προπονήτρια της Σαντορίνης στο αίτημα μας για αλλαγή ημερομηνίας του αγώνα ενώ εμείς στο αντίστοιχο αίτημα της Θήρας στον αγώνα του πρώτου γύρου ανταποκριθήκαμε αμέσως. Θεωρώ ότι μεταξύ των προπονητών πρέπει να υπάρχει συνεργασία και αλληλοσεβασμός, την ίδια στάση πρέπει να έχουμε όλοι εμείς που θέλουμε να λεγόμαστε προπονητές και προς τις διοικήσεις. Αυτό είναι κάτι που μου συμβαίνει για πρώτη φορά στα όσα χρόνια είμαι προπονητής».

ΑΝΑΤΟΛΙΑ – ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ

Στην Θεσσαλονίκη το Ανατόλια λίγες ημέρες μετά την Σαντορίνη υποδέχεται και τον Πανναξιακό κι όπως τόνισε ο Σωκράτης Τζιουμάκας: «Παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και στόχος μας είναι να παίξουνε καλά αλλά να έχουμε αι μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοση μας. Σίγουρα το ματς αυτό είναι ένα τεστ εν όψει του κρίσιμου αγώνα με τους Μακεδόνες, αλλά θα διεκδικήσουμε ότι το καλύτερο».

Ο Πανναξιακός θα παραταχθεί χωρίς την ανέτοιμη Παναγιώτα Διώτη με τον Ατάνας Πετροφ να σημειώνει από την πλευρά του: «Η αναβολή του αγώνα με το Μαρκόπουλο μας βοήθησε να προετοιμαστούμε γι’ αυτό το δύσκολο παιχνίδι.

Το Ανατόλια όπως έδειξε και στον αγώνα με την Σαντορίνη εντός έδρας είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα και χρειάζεται να παίξουμε με μεγάλη συγκέντρωση».

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το τελευταίο χρονικά παιχνίδι της ημέρας διεξάγεται στο κλειστό της Ηλιούπολης (και θα μεταδοθεί απευθείας από το ΝΕΡΙΤ Plus) με την τοπική ομάδα να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

«Το μυαλό μας είναι κυρίως στο παιχνίδι με το Μαρκόπουλο που ακολουθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσουμε και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι δυσκολίες του αγώνα είναι δεδομένες και έγιναν μεγαλύτερες καθώς τις προηγούμενες ημέρες αρκετές αθλήτριες μου ταλαιπωρήθηκαν από ίωση», είπε η Δήμητρα Λυκογιάννη που θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για την χρησιμοποίηση της Μπόκα.

Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα με τον Γιώργο Ρούση να σημειώνει: «Είμαστε απολύτως συγκεντρωμένοι και θέλουμε τη νίκη για να παραμείνουμε ψηλά στη βαθμολογία. Η Ηλιούπολη έχει λογικά εξασφαλίσει την παραμονή της, είναι μια επικίνδυνη ομάδα και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Τετάρτη 4/2/2015
16.00 ΟΠ Ρεθύμνου – ΑΟ Μαρκοπούλου
16.00 ΑΟ Θήρας – ΑΣ Μακεδόνες
16.00, ΣΑΑΚ Ανατόλια – ΑΟΝ Πανναξιακός
20.00 (ΝΕΡΙΤ PLUS) ΓΣ Ηλιούπολης – ΑΟ Παναθηναϊκός

Πέμπτη 5/2/2015
17.00, ΑΕΚ – ΓΣ Ηρακλής