CHALLENGE CUP

Δ. Γκαράς: Φέτος δε δεχόμαστε να χάσουμε από κανέναν!

Δ. Γκαράς: Φέτος δε δεχόμαστε να χάσουμε από κανέναν!

Μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του βιώνει φέτος ο διεθνής λίμπερο του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γκαράς, καθώς λίγες ώρες μετά την κατάκτηση της πρόκρισης της ομάδας του στους “8” του Challenge Cup με το 3-2 επί της ουκρανικής Χόροντοκ στον Άγιο Θωμά, ο Εβρίτης άσος δήλωσε εμφανώς χαρούμενος στο Volleyplanet, ότι ούτε λίγο, ούτε πολύ, αισθάνεται… άτρωτος!

«Δεν ξέρω τι γίνεται φέτος…. Σα να μη δεχόμαστε να χάσουμε! Αυτό το συναίσθημα είναι απίστευτο! Το σημαντικότερο όμως δεν είναι ποιος “παίρνει μπάλες” και “ποιος τις “τελειώνει”. Το σημαντικό είναι πως έχουμε δέσει πολύ καλά, σαν χαρακτήρες με τα παιδιά. Στις προπονήσεις υπάρχει αλληλοπίεση, υπάρχει αλληλοκάλυψη και νομίζω πως γίνεται πολύ καλή δουλειά. Για αυτό και έχουμε μία σταθερά καλή πορεία σε όλες τις φετινές διοργανώσεις.» τόνισε ο 35χρονος Ορεστιαδίτης και συνέχισε εξηγώντας ποιο ήταν το “κλειδί’ της πρόκρισης:

«Ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος, αλλά νομίζω πως ήμασταν πάρα πολύ πειθαρχημένοι και στα δυο παιχνίδια. Για μας το “κλειδί” της πρόκρισης ήταν στο παιχνίδι της Ουκρανίας, γιατί είχαμε να διαχειριστούμε πέρα από τον δύσκολο αγώνα και ένα πολύ δύσκολο ταξίδι, με τεράστιες κλιματολογικές αλλαγές από τις δικές μας, αφού συναντήσαμε -14 βαθμούς! Εκεί δείξαμε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, πήραμε τη νίκη και το πλεονέκτημα, ώστε εδώ σήμερα να θέλουμε μόλις δυο σετ για να προκριθούμε. Τα πήραμε από νωρίς και μετά όσο κι αν δεν θέλεις, το μυαλό λίγο χαλαρώνει… Κι αυτό μοιραία σε οδηγεί  σε πολλές φάσεις σε απόσπαση της συγκέντρωσης σου. Παρόλα αυτά κερδίσαμε και σήμερα! Ασφαλώς κάθε βήμα πρόκρισης είναι μεγάλη χαρά, αλλά για την ομάδα του Παναθηναϊκού η ευρωπαϊκή επιστροφή του μετά από μία δεκαετία στις “8” κορυφαίες ομάδες ενός ευρωπαϊκού θεσμού,  είναι διπλή χαρά” υποστήριξε στο Volleyplanet ο Γκαράς που δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τη συνέχεια:

«Επόμενο εμπόδιο για εμάς είναι η ισπανική Τερουέλ, μια επικίνδυνη και φιλόδοξη ομάδα, όπως απέδειξε στο τελευταίο ματς, αποκλείοντας την Σπάρτακ, αλλά εμείς θα την αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα, όπως και τις ομάδες που ήδη ξεπεράσαμε, για να φτάσουμε σε μία ακόμη πρόκριση».