CHAMPIONS LEAGUE

Δυνατός και…. αποφασισμένος

Δυνατός και…. αποφασισμένος

Να κάνει το βήμα παραπάνω από την περσινή χρονιά εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του από την φάση των ομίλων έθεσε ως στόχο στο Τσάμπιονς Λίγκ ο Ολυμπιακός…

Η επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης πέρσι ήταν…. αναγνωριστική.

Μετά το…. «άγχος» του επανεμφανιζόμενου, οι «ερυθρόλευκοι» φέτος δηλώνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο και σε έναν σαφώς καλύτερο όμιλο με αντιπάλους την Καζάν (Ρωσία), την Φρίντρισχάφεν (Γερμανία) και την Ποζολίνιτσα (Σερβία) άπαντες αισιοδοξούν για καλύτερα αποτελέσματα.

Αυτός είναι και ο στόχος που έχει θέσει τόσο η διοίκηση, όσο και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού κατά την σημερινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του Ρέντη με αφορμή την έναρξη της διοργάνωσης.

Ταρνατόρος : «Να φθάσουμε τα κεκτημένα του παρελθόντος»

Ο Αντιπρόεδρος των «ερυθρολεύκων» Παντελής Ταρνατόρος αναφερόμενος στην παρουσία του Ολυμπιακού στην διοργάνωση υπογράμμισε την αξία της παρουσίας του Ολυμπιακού στην διοργάνωση αλλά και το γεγονός πως όλοι αντιμετωπίζουν τους Πειραιώτες με τον ανάλογο σεβασμό…

«Εμείς είμαστε αισιόδοξοι. Πέρσι κάναμε ένα πρώτο βήμα, διότι δεν το βλέπουμε μόνο συλλογικά αλλά και σ’ επίπεδο χώρας, αφού η Ελλάδα έχει ανάγκη να εκπροσωπείτε σε υψηλό επίπεδο, και ο στόχος και το όνειρο μας είναι μέσα σε μια τριετία ο Ολυμπιακός να φτάσει στα κεκτημένα που είχε παλαιότερα. Εάν θυμάστε καλά να είναι σε κάθε περίοδο μια από τις τέσσερις ομάδες του Φάιναλ Φορ. Δεν θέλω να υποσχεθούμε κάτι απλά για ν’ ακουστεί.

Το θέμα είναι να έχει υγεία σωματική η ομάδα και είμαστε βέβαια ότι τα παιδιά και οι προπονητές μας θα κάνουν αυτό που μπορούν. Εμείς είμαστε βέβαια πως εάν δεν υπάρχουν απρόοπτα προβλήματα θα μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω» δήλωσε ο Παντελής Ταρντατόρος και συμπλήρωσε «Είναι τιμή μας να συμμετέχουμε σ’ αυτό το θεσμό. Τα δυο τελευταία χρόνια που πηγαίνουμε στη Βιέννη και με την κα Τσιλιγκίρη και με τον κ. Μαντούβαλο βλέπουμε πόσο σέβονται το όνομα του Ολυμπιακού όχι μόνο  η Cev αλλά και οι άλλες ομάδες.

Αυτό βέβαια γίνεται χάρις στις διοικήσεις του κ. Κουντούρη και του κ. Μαρινάκη και σ’ όποιον ακόμη βοηθάει την ομάδα όχι μόνο να στέκεται στα πόδια της αλλά και να αγωνίζεται επάξια στα μεγάλα σαλόνια της Ευρώπης. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους σας και εμείς ως διοίκηση να κάνουμε αυτά που πρέπει για να βγάλουμε ασπροπρόσωπη την ομάδα και σε διοικητικό επίπεδο».

Καζάζης : «Να κάνουμε το βήμα παραπάνω»

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Δημήτρης Καζάζης αφού ευχήθηκε γρήγορα η ομάδα να καταφέρει να ζήσει μοναδικές στιγμές όπως η ποδοσφαιρική με τη νίκη της επί της Γιουβέντους έθεσε ως στόχο την πρόκριση από την φάση των ομίλων.

Συγκεκριμένα ο Καζάζης επεσήμανε «Νομίζω ότι φέτος θα προσπαθήσουμε για να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Είμαι σ’ έναν όμιλο που θα τον έλεγα περίεργο. Υπάρχει ένα μεγάλο φαβορί αλλά και οι άλλες ομάδες είναι σε καλό επίπεδο.

Θέλουμε να ζήσουμε όπως η ομάδα του ποδοσφαίρου έτσι και εμείς μια μαγική ευρωπαϊκή βραδιά. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός πάντα σ’ όλα τ’ αθλήματα προσπαθεί να έχει ότι καλύτερο υπάρχει στο ρόστερ του. Έχουμε ένα εξαιρετικό ρόστερ αλλά δεν έχουμε ξεφύγει στο οικονομικό. Τα οικονομικά δεδομένα σε σχέση μ’ άλλες ομάδες της Ευρώπης είναι πολύ χαμηλά. Από την άλλη θεωρώ ότι έχουμε εξαιρετικό ρόστερ αλλά όλα και όλοι κρίνονται μέσα στο γήπεδο».

Χριστόφιδέλης : «Να ξαναζήσω μοναδικές στιγμές»

Ο αρχηγός των Πειραιωτών Κώστας Χριστοφιδέλης έχοντας ζήσει μοναδικές στιγμές κατά το παρελθόν στο Τσάμπιονς Λίγκ με την ομάδα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά.

«Από την πλευρά των αθλητών αυτό που θέλουμε εμείς είναι να ζήσουμε όσο το δυνατό πιο πολύ αυτά τα παιχνίδια και γιατί όχι να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω σε σχέση με την περσινή περίοδο. Πέρσι λέγαμε ότι θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στον όμιλο και να παλέψουμε για να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Φέτος θεωρώ ότι η ομάδα που έχει φτιαχτεί έχει δυνατότητες για πιο ψηλά. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι θα κατακτήσουμε το Champions League αλλά πιστεύω ότι μπορεί η ομάδα να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Έχοντας την τύχη με το μέρος μας και όλους τους αθλητές υγιείς θεωρώ μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θέλουμε να είναι ο κόσμος κοντά μας τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στο Champions League. Οι ομάδες που θ’ αντιμετωπίσουμε φέτος είναι υψηλού επιπέδου αλλά ένας καλός Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε» υπογράμμισε ο Χριστοφιδέλης.

Ο έμπειρος ακραίος του Ολυμπιακού μιλώντας για τα παιχνίδια του ομίλου υπογράμμισε «Οι ομάδες που θ’ αντιμετωπίσουμε φέτος είναι υψηλού επιπέδου αλλά ένας καλός Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Με την βοήθεια του κόσμου τουλάχιστον εδώ στην έδρα μας οι αντίπαλοι μας θα περάσουν πολύ δύσκολα. Θέλω να ξαναζήσω μεγάλες στιγμές όπως έχω ζήσει μ’ αυτή την ομάδα στο παρελθόν.

Στην ομάδα μας φέτος υπάρχουν νέοι αθλητές που θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στο Champions League και θέλω πραγματικά να ζήσουν αυτή τη στιγμή. Σε συνδυασμό με την βοήθεια του κόσμου να μπορέσουμε να δώσουμε σ’ αυτά τα νέα παιδιά κίνητρο για να φέρουν τον Ολυμπιακό εκεί όπου πραγματικά αξίζει».

Τσιλιγκίρη : «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»

Παρών στην συνέντευξη τύπου έδωσε και η Γενική Διευθύντρια του Ολυμπιακού Χριστίνα Τσιλιγκίρη η οποία από την πλευρά της δήλωσε «Φέτος θεωρώ ότι η ομάδα που έχει φτιαχτεί έχει δυνατότητες για πιο ψηλά. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι θα κατακτήσουμε το Champions League αλλά πιστεύω ότι μπορεί η ομάδα να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Έχοντας την τύχη με το μέρος μας και όλους τους αθλητές υγιείς θεωρώ μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Θέλουμε να είναι ο κόσμος κοντά μας τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στο Champions League. Οι ομάδες που θ’ αντιμετωπίσουμε φέτος είναι υψηλού επιπέδου αλλά ένας καλός Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Με την βοήθεια του κόσμου τουλάχιστον εδώ στην έδρα μας οι αντίπαλοι μας θα περάσουν πολύ δύσκολα».