CHALLENGE CUP

Δυο σετ και έφυγαν για… τελικό οι «ερυθρόλευκες»!

Δυο σετ και έφυγαν για… τελικό οι «ερυθρόλευκες»!

Ολοκληρώθηκε επί ρωσικού εδάφους η προετοιμασία της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού για την επαναληπτική αναμέτρησης της ημιτελικής φάσης στο Challenge Cup κόντρα στην Γενισέι Κράσνογιαρσκ.

Οι “ερυθρόλευκες” είναι αποφασισμένες για πάρουν την πρόκριση στην τελική φάση την Κυριακή (2/4) στις 13:00 (COSMOTE SPORT 7HD) και χρειάζονται μόλις δυο σετ ώστε να γράψουν την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του τμήματος, στην οποία με την φετινή μεγάλη πορεία έχει προσθέσει ιστορικές στιγμές θριάμβου!

Η μόνη ελληνική ομάδα που αγωνίζεται στα ευρωπαϊκά κύπελλα αυτή τη στιγμή ξεκίνησε το φετινό της ταξίδι όταν απέκλεισε τη C.S.M. Βουκουρεστίου και κάτοχο του τίτλου. Ακολούθησε η πρόκριση στην προημιτελική φάση με τον Ολυμπιακό να πετά εκτός θεσμού την τουρκική Τσανάκαλε ενώ με την ίδια φόρα απέκλεισε την επικίνδυνη Αστερίξ Μπέβερεν! Πλέον οι “ερυθρόλευκες” είναι μια ανάσα από τους διπλούς τελικούς του τρίτου τη τάξει θεσμού της CEV.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς ανέφερε στην επίσημη σελίδα του συλλόγου: «Βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το προβάδισμα που αποκτήσαμε από το πρώτο ματς. Ωστόσο δεν θα πρέπει να σταθούμε στο τι συνέβη στο Ρέντη. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να πιάσουμε πολύ καλή απόδοση και να αποφύγουμε τα πολλά λάθη που σε τέτοιο επίπεδο κοστίζουν ακριβά. Είμαστε έτοιμοι για αυτή την πρόκληση και περιμένω από την ομάδα μου να συνεχίσει την καλή πορεία που μας έχει φέρει μέχρι εδώ, ένα βήμα από τον ευρωπαϊκό τελικό».

Η αρχηγός της ομάδας, Στέλλα Χριστοδούλου τόνισε: «Με τη νίκη μας στο Ρέντη κάναμε ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό . Από εκεί κ πέρα γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλος μας είναι μια δυνατή ομάδα και έμπειρη. Θέλουμε να μπούμε και να διεκδικήσουμε τη νίκη για να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό».

Τέλος, η κεντρικός Τζίνα Λαμπρούση είπε: «Το πρώτο βήμα της ημιτελικής φάσης το πραγματοποιήσαμε μέσα στο Ρέντη, μαζί με τον κόσμο μας. Θέλουμε πολύ να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό και θα βάλουμε τα δυνατά μας για να το πετύχουμε. Αντιμετωπίζουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, όπως είναι η Γενισέι που σίγουρα μέσα στην έδρα της θα παίξει πολύ καλύτερα. Ωστόσο και εμείς έχουμε έρθει εδώ για να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας. Θέλουμε πάρα πολύ να συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε διαγράψει φέτος στο Challenge Cup και να αγωνιστούμε για πρώτη φορά σε ένα ευρωπαϊκό τελικό».