ΔΙΕΘΝΗ

«Έγραψε ιστορία» και στην Ελβετία ο Οικονόμου με το «χάλκινο» της Λουγκάνο

«Έγραψε ιστορία» και στην Ελβετία ο Οικονόμου με το «χάλκινο» της Λουγκάνο

Με επιτυχία ολοκλήρωσε το έργο του στην ελβετική Λουγκάνο ο Απόστολος Οικονόμου που χθες ανήμερα του Πάσχα κατέκτησε με την ομάδα του το χάλκινο μετάλλιο καταλαμβάνοντας την 3η θέση στην τελική κατάταξη της LNA.

Αναμφίβολα μία ιστορική επιτυχία του συλλόγου, που χάρις στον Απόστολο Οικονόμου πανηγύρισε το καλύτερο πλασάρισμα που είχε ποτέ μετά την 5η θέση (2018-2019, 2019-2020). Νωρίτερα εξάλλου η Λουγκάνο είχε ζήσει ανάλογες ιστορικές στιγμές sthn 25χρονη παρουσίας της στα γήπεδα, κατακτώντας υπό τις οδηγίες του Θεσσαλού τεχνικού τον πρώτο της τίτλο “φιναλίστ Κυπέλλου”.

Για την ιστορία η Λουγκάνο ολοκλήρωσε τη φετινή ονειρεμένη σεζόν στη Βασιλεία επικρατώντας με 1-3 (25-27, 25- 22, 20-25, 15-25) της Sm’ Aesch Pfeffingen, που πέρυσι έχοντας τον “δικο μας” Γιώργο Σομπόνη ως β’ προπονητή, στέφθηκε φιναλίστ πρωταθλήματος!

“Είμαι πολύ περήφανος και ευχαριστημένος από την φετινή χρόνια, που χαρακτηρίζεται από όλους εδώ στην Ελβετία ως ιστορική για το VolleyLugano , αφού μετά από 8 χρόνια παρουσίας τους στην ελβετική LNA , κατακτήσαμε 2 μετάλλια , σε πρωτάθλημα και κύπελλο.  Στόχο που έβαλα προσωπικά όταν έφτασα φέτος τον Αύγουστο με σκοπό να τους αλλάξω το status της ομάδας και τον πέτυχα και με το παραπάνω . Ήταν μια ομάδα που πάντα βρισκόταν στις θέσεις 6-8 και πλέον μετατράπηκε σε μια ομάδα, που κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα και αυτό με τιμάει ιδιαίτερα” δήλωσε ικανοποιημένος ο επιτυχημένος Λαρισαίος προπονητής, που μετά τα πρωταθλήματα Φινλανδίας (Orpo) και Κύπρου (ΑΕΚ Λάρνακας) δίνει τα διαπιστευτήριά του και στην Ελβετία.

Το μετάλλιο του Οικονόμου αποτελεί πασχαλιάτικα ένα ακόμη δείγμα των ικανοτήτων και διακρίσεων των Ελλήνων προπονητών, μετά τους  Γιάννη Αθανασόπουλο, Σωτήρη Γκότση, Αργύρη Αντιφάκο, και άλλους άξιους τεχνικούς μας που τιμούν με τον καλύτερο τρόπο το ελληνικό βόλεϊ με το έργο τους σε συλλόγους του εξωτερικού, αλλά σύμφωνα με το γνωστό “ουδείς προφήτης στον τόπο του” δε χαίρουν ανάλογης εκτίμησης στα ελληνικά γήπεδα.

Σε αντίθεση με τη Λουγκάνο που πρότεινε ανανέωση για άλλα τρία χρόνια στον Οικονόμου, αλλά τελικά αρκέστηκε στην 1+1 παραμονή του Έλληνα προπονητή στον πάγκο της ομάδας.