ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Έγραψε ιστορία στο Βέλγιο ο ΠΑΟΚ

Έγραψε ιστορία στο Βέλγιο ο ΠΑΟΚ

Ιστορική νίκη πανηγύρισε στο Μπέβερεν του Βελγίου ο ΠΑΟΚ καθώς στο παρθενικό παιχνίδι του σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση επικράτησε 3-0 της Αστερίξ και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης προς τους 16 του Cev Cup.

Το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του ΠΑΟΚ στο Βέλγιο ήταν μαγικό και ονειρεμένο. Οι “ασπρόμαυρες” του Τάκη Φλώρου χρειάστηκαν μόλις 78 λεπτά προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση της Αστερίξ και με το 3-0 να πανηγυρίσουν μια ιστορική νίκη που τις δίνει και το πλεονέκτημα εν όψει του επαναληπτικού της Θεσσαλονίκης. Εκεί όπου ο Δικέφαλος του Βορρά πλέον αναζητά μόλις δύο σετ για να σφραγίσει την πρόκριση και να δώσει συνέχεια στο ευρωπαϊκό όνειρο της ομάδας.

Στην αναμέτρηση του Μπέβερεν και το πρώτο σετ η Αστερίξ μπήκε καλύτερα και με αποτελεσματικές επιθέσεις είχε το προβάδισμα με 8-6, 16-13 και λίγο αργότερα με 21-19. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ ανεβάζοντας την απόδοσή του κατάφερε να βρει τις λύσεις σε υποδοχή και επίθεση και με την Μερτέκη και Κολάρ έφθασε στο 22-25 και το 0-1.

Η Αστερίξ θέλοντας να απαντήσεις στις “ασπρόμαυρες” του Τάκη Φλώρου ξεκίνησε καλά το δεύτερο σετ προηγούμενη με 8-5. Ο ΠΑΟΚ όμως με πίεση απο το σερβίς της Φιντόν κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα και την ροή του αγώνα καθώς με ένα σερί έκανε το 9-16 δείχνοντας και τις προθέσεις του στο παιχνίδι. Μια διαφορά που έδωσε ψυχολογία στον Δικέφαλο του Βορρά που έκανε το 13-21 και στο τέλος με το 15-25 έφθασε στο 0-2.

Το τρίτο σετ ήταν αρκετά ισορροπημένο καθώς οι γηπεδούχες έκαναν το 8-7, οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ και τον ΠΑΟΚ να προσπερνά με 15-16. Με τις Μερτέκη και Ξανθοπούλου ο ΠΑΟΚ κατάφερε να χτίσει διαφορά κάνοντας το 18-21 και δείχνοντας χαρακτήρα κατάφερε να τελειώσει την αναμέτρηση με το 19-25 που έγραψε το 0-3.

Μια τεράστια νίκη στο πρώτο Ευρωπαϊκό αγώνα του ΠΑΟΚ. Νίκη που του δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα πρόκρισης για τον επαναληπτικό της Πυλαίας την ερχόμενη Τετάρτη (24/11, 18:00).