A2

Έγραψε ιστορία

Έγραψε ιστορία

Ο αγώνας του Ηρακλή κόντρα στον Πήγασο Πολίχνης ήταν ο αγώνας που σφράγισε και τυπικά την παρουσία του «Γηραιού» στα μπαράζ ανόδου, ωστόσο την παράσταση έκλεψε η παρουσία του 12χρονου Χρήστου Παπαδόπουλου που αγωνίστηκε και στα τρία σετ και αποτελεί πλέον τον μικρότερο αθλητή του Ηρακλή που συμμετείχε σε επίσημο αγώνα της ομάδας…

Η αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Πήγασο Πολίχνης στο Κατσάνειο μπορεί να ξεχαστεί γρήγορα από πολλούς, ωστόσο σίγουρα αυτός ο αγώνας θα παραμείνει ανεξίτηλα χαραγμένος στη μνήμη του νεαρού αριστερόχειρα ακραίου Χρήστου Παπαδόπουλου.

Ο μόλις 12 ετών ακραίος του Ηρακλή με την συμμετοχή του στην αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής της Α2 έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο νεαρότερος αθλητής στην ιστορία του συλλόγου που αγωνίστηκε σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος ανδρών.

Ο Χρήστος Πάτρας δουλεύοντας με μικρούς αθλητές και θέλοντας να επιβραβεύσει την προσπάθεια που κάνει ο νεαρός ακραίος, του έδωσε την ευκαιρία και με την χρησιμοποίησή του και στα τρία σετ του παιχνιδιού έστειλε προς όλους το μήνυμα πως όλοι θα πρέπει να δίνουν την ευκαιρία στους νεαρούς παίκτες που έχουν.

Ο έμπειρος τεχνικός του Ηρακλή μιλώντας για την χρησιμοποίηση του Παπαδόπουλου τόνισε «Η απόφαση μου να βάλω έναν τόσο μικρό σε επίσημο αγώνα δεν είναι τυχαία. Είναι συμβολική για όλο το βόλεϊ και για την ομάδα μου και αποτελεί παράδειγμα για όλα τα καινούργια τα παιδιά και όλους τους προπονητές. Ο Χρήστος παίζει μόνο δυο μήνες βόλεϊ, είναι άριστος μαθητής, είναι φοβερός αθλητής και το παρατσούκλι του είναι «επαγγελματίας».

Πως να μην είναι όταν μπαίνει σε τόσο κόσμο στο Κατσάνειο και κάνει απόλυτα σωστά την δουλειά του δείχνοντας σε όλους εμάς ότι υπάρχει (όπως πάντοτε υπήρχε) άφθονο ταλέντο στην πατρίδα μας στο βόλεϊ. Αγάπη ,κυνήγι και τόλμη θέλει. Όχι αμπελοφιλοσοφίες και πολύ δουλειά. Επίσημα και απλά σας αναφέρω ότι είναι μύθος ότι δεν υπάρχουν αγόρια που να θέλουν να ενταχθούν στο άθλημα μας. Πραγματικά μύθος. Προσέγγιση και δουλειά θέλει… Ο νοών νοητών λοιπόν».

Από εκεί και πέρα ο Ηρακλής κατακτώντας την πρώτη θέση στον Γ Όμιλο προκρίθηκε στα μπαράζ ανόδου και πλέον ξεκινά την προετοιμασία του για την μεγάλη επιστροφή του στην Α1.

Ο Πάτρας αναφερόμενος στην υπόθεση άνοδος υπογράμμισε «Ετοιμαζόμαστε 6 μήνες για τους συγκεκριμένους αγώνες. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για τον στόχο μας και θα τα δώσουμε όλα για αυτό. Θα είναι σκληροί αγώνες. Θέλουμε η επόμενη μέρα να βρει την ομάδα μας εκεί που ανήκει. Με καινούργιους ορίζοντες και διαφορετική φιλοσοφία».

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...
Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Έγραψε ιστορία

Έγραψε ιστορία

Νίκη που έγραψε ιστορία πανηγύρισε στα Φηρά ο ΑΟ Θήρας καθώς το 3-0 επί του Ανατόλια στην αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Α1 των γυναικών θα μείνει για πάντα χαραγμένη σε όλους τους φίλους της ομάδας στο νησί.

Ανάλυσε το

 Από την στιγμή που ο ΑΟ Θήρας εξασφάλισε την άνοδό του στην μεγάλη κατηγορία, όλοι στο νησί της Σαντορίνης περίμεναν την μεγάλη στιγμή. Την πρώτη νίκη των «κυανόλευκων» στην Α1.

Αυτή δεν άργησε να έρθει, αφού στην αυλαία της 3ης αγωνιστικής ο ΑΟ Θήρας φρόντισε να εκμεταλλευθεί την έδρα του γράφοντας νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία του και με το 3-0 επί της Ανατολία να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη και τρίποντο στη κατηγορία.

 Μια νίκη που έδωσε χαρά και ξεσήκωσε τους φίλους της ομάδας που γέμισαν το γήπεδο και χειροκρότησαν τόσο τις αθλήτριες της Ελένης Μεμετζή, όσο και τις φιλοξενούμενες από την Θεσσαλονίκη.

 Οι γηπεδούχες στο πρώτο σετ είχαν από την αρχή το προβάδισμα άνοιξαν την διαφορά στο 19-15, με το Ανατόλια να προσπαθεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι μειώνοντας σε 19-17. Εκεί όμως η Σαντορίνη έτρεξε ένα σερί 6-0 με αποτέλεσμα να κάνει το 25-17 και το 1-0.

 Στο δεύτερο σετ η Σαντορίνη συνάντησε μεγαλύτερη αντίσταση από το Ανατόλια το οποίο και προηγήθηκε με 1-7 στην αρχή αλλά στην συνέχεια η Σαντορίνη μείωσε στο 11-12. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ  μέχρι το 18-16 ωστόσο  οι γηπεδούχες έφθασαν στο 25-20 και το 2-0. Στο τρίτο σετ οι Κυκλαδήτισες φρόντισαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και με το 25-16 έφθασαν στο 3-0…

Το… «κλειδί»

Η δύναμη της έδρας έδωσε τον απαιτούμενο αέρα στις αθλήτριες της Ελένης Μεμετζή και απέβαλε το άγχος που υπήρχε για το ντεμπούτο της ομάδας στη Σαντορίνη. Οι φίλοι του ΑΟ Θήρας έδωσαν “φτερά” στην ομάδα και παρά το “μουδιασμένο” ξεκίνημα κατάφερε να βρει ρυθμό και να πάρει το τρίποντο. Κορυφαία των γηπεδούχων η Καρπουζά με 13 πόντους . 

Τάδε έφη…

Μεμετζή: «Υπήρχε άγχος στην ομάδα, το οποίο είναι φυσιολογικό μετά από τις δύο ήττες που είχαμε στην αρχή. Την χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη, ενώ ήταν πολύ σημαντικό γιατί παίζαμε για πρώτη φορά στην έδρα μας και είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Πιστεύω ότι από δω και πέρα θα αρχίζουμε να παίζουμε ακόμη καλύτερα και θα αποκτήσουμε ακόμη μεγαλύτερη ισορροπία στο παιχνίδι μας».

Τζιουμάκας: «Με 30 λάθη δεν μπορείς να κερδίσεις κανέναν αντίπαλο. Η Σαντορίνη από παιχνίδι σε παιχνίδι θα γίνεται καλύτερη, αλλά κι εκεί που πήγαμε να της δημιουργήσουμε προβλήματα με τα λάθη που κάναμε της δώσαμε τη δυνατότητα να κερδίσει πιο εύκολα. Χρειάζεται υπομονή απ’ όλους μας και μεγαλύτερη προσπάθεια γιατί το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-17, 25-20, 25-16
ΑΟ Θήρας (Μεμετζή): Μουντάκη 2 (1/7 επ., 1 άσο, 62% υπ. – 38% άριστες), Καβαθά 10 (5/7 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Οικονομίδου 7 (3/10 επ., 4 μπλοκ), Καρπουζά 13 (12/20 επ., 1 άσο), Βεργίδου 4 (1/3 επ., 3 άσοι), Τένεβα 10 (7/20 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 41% υπ. – 32% άριστες), Αρτακιανού –λ (58% υπ. – 42% άριστες) /Ξαγοραράκη, Ψυλλάκη Ι., Βαρουδάκη 3 (3/5 επ.), Ψυλλάκη Μ.
Ανατόλια (Τζιουμάκας): Καετάνο 11 (10/32 επ., 1 μπλοκ, 43% υπ. – 33% άριστες), Τσοπούλου 2 (2/4 επ.), Νικολαΐδου, Δραγουμάνου 9 (7/21 επ., 2 άσοι, 42% υπ. – 16% άριστες), Κωνσταντινίδου 6 (3/12 επ., 3 άσοι), Καλτουρμίδου Ρ. 4 (2/7 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Ιωαννίδου –λ (64% υπ. – 55% άριστες) / Παντελίδου, Τσιούκαρη 1 (1/2 επ.), Ρεΐζογλου