Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εκτόξευση στον Άρη

Εκτόξευση στον Άρη

Ανάλυσε το

Με σύμμαχο την παραδοση, ο Άρης πέτυχε τεράστια ψυχολογική και βαθμολογική νίκη που τον κρατάει σε επαφή με την τετράδα, με 3-2 κόντρα στον μαχητικό ΑΟ Θήρας ο οποίος  εμεινε με την παρηγοριά του ενός  βαθμού.

Δυνατά ξεκίνησε το ματς η Θήρα και με όπλο το σέρβις, αιφνιδίασε τον Άρη που είχε σοβαρό πρόβλημα στην υποδοχή, κατάφερε να πάρει μεγάλο προβάδισμα 7-15, 9-18, 11-22 και με 15-25 κατέκτησε το σετ και πήρε κεφάλι στο σκορ με 0-1.

Στο δεύτερο ο Άρης ανέβασε την απόδοση του, βελτίωσε την υποδοχή, βρήκε λύσεις στην επίθεση και με την βοήθεια των φιλάθλων του κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με 25-20 και 1-1.

Στο τρίτο με φόρα και ψυχολογία από την ισοφάριση ο Άρης μπήκε επίσης πολύ δυνατά, πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα με 13-8 ξέφυγε προς το τέλος του σετ με 22-16 και σφράγισε την κατάκτηση του με 25-17 και 2-1.

Μεγάλη μονομαχία είχαμε και στο τέταρτο σετ όπου οι παίκτριες του Σολκίδη ξεκίνησαν με ελαφρύ προβάδισμα στο σκορ 8-6,  12-9, στη συνέχεια η Θήρα με αποτελεσματική επίθεση πλησίασε το σκορ και το ματς πήγε πόντο πόντο, μέχρι το 21-20.

 Εκεί οι παίκτριες της Σαντορίνης, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη και το άγχος των γηπεδούχων και κατάφεραν με σερί 2-5 να πάρουν το σετ με 23-25 και να στείλουν το ματς στο ται μπρέικ.

Στο πέμπτο σετ πιο ψυχωμένος και με λιγότερα λάθη ο Άρης κατόρθωσε να κανει το 6-6 σε 9-6 και να επικρατήσει με 15-10 και 3-2 και να πάρει ένα σπουδαίο δίποντο.

Τάδε έφη…

Δημήτρης Σολκίδης (Προπονητής Άρη): «Ήταν ένα καλό και ποιοτικό παιχνίδι κι από τις δύο ομάδες. Το θέλαμε πολύ αυτό το ματς κι έστω και στο τάι μπρέικ τα καταφέραμε. Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και κρύβει πολλές εκπλήξεις και συγκινήσεις Κερδίσαμε δίκαια και είναι μια νίκη ψυχολογίας. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια γιατί ήταν μια γροθιά και δείξαμε πολύ μεγάλη θέληση».

Απόστολος Οικονόμου (Προπονητής ΑΟ Θήρας) : «Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη. Εμείς σε ένα ακόμη εκτός έδρας μας, με εξαίρεση το πρώτο σετ δεν δείξαμε τη δυναμική μας, δεν μπορέσαμε με το μπλοκ άμυνα να εγκλωβίσουμε τις Καετάνο, Αλεξάκου και μοιραία το ματς πήγε στο ται μπρέικ όπου κέρδισε η καλύτερη και πιο αποφασισμένη στα κρίσιμα σημεία ομάδα,. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση μας και δεν ξέρω αν αξίζαμε σήμερα και το βαθμό. Πρέπει να συνέλθουμε ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε ως στόχο την τετράδα».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ 15-25, 25-20, 25-17, 23-25, 15-10

Άρης (Σολκίδης) Πεσόα, Αλεξάκου, Κωνσταντινίδου, Καετάνο, Γουγούση, Καραφουλλίδου, Κελεσίδου –λ / Πήττα, Σταματίου. 
ΑΟ Θήρας (Οικονόμου) Γεωργιάδου, Ζντόβτς, Μεταξά, Όστοϊτς, Βεργίδου, Τέρζιτς, Αρτακιανού -λ / Μουντάκη, Τσβετκόβα, Τσοχατζή, Τσομπανίδου, Παναγιωτίδου.