BEACH VOLLEY

Ελληνο-γερμανική μάχη στο χιόνι στο δρόμο για τους «8» (vid)

Ελληνο-γερμανική μάχη στο χιόνι στο δρόμο για τους «8» (vid)

Με τους Γερμανούς Μπέκερ/Σρέντερ κληρώθηκαν πριν από λίγα λεπτά οι διεθνείς πρωταθλητές Κοτσιλιάνος/Ιωαννίδης στη φάση των “16” του 1ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Snow Volleyball της CEV στο αυστριακό Βαγκράιν Κλαίναρλ & Φλαχάου.

Οι διεθνείς μας (Νο 18), που παραμένουν αήττητοι μετά τους δύο πρώτους αγώνες τους και την 1η θέση του G ομίλου, θα αντιμετωπίσουν στις 14.30 τους Γερμανούς (Νο 9), που πριν από λίγη ώρα κατέλαβαν την 2η θέση του Η ομίλου, κερδίζοντας το Σάββατο τους Ρουμάνους Νέκουλα/Φάρκας (Νο 8) με 2-0 (11-7, 11-3).

Το ελληνικό δίδυμο θα αγωνιστεί στο κεντρικό γήπεδο της διοργάνωσης στις 14.30 για το εισιτήριο στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού. Σε περίπτωση πρόκρισης στην οκτάδα, Κοτσιλιάνος και Ιωαννίδης θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Μπουκάνοφ, Χουντιάκοφ (Νο2 – Ρωσία) – Κούφα Ντ., Κούφα Ρ. (Νο14 – Τσεχία).

Ο αγώνας θα μεταδοθεί σε live streaming μέσω του επίσημου καναλιού της CEV στο Youtube. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 14.30.

Μαθημένα τα… παιδιά στο χιόνι! 

snowvolleyball_paidia

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή στο πλαίσιο της προβολής και προώθησης του νεοσύστατου αθλήματος, η CEV λίγο πριν την πρεμιέρα του 1ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Snow Volleyball πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις των αγώνων της Αυστρίας καμπ για παιδιά, προκειμένου να εξοικειωθούν με το βόλεϊ στο χιόνι!

Τα περίπου 400 παιδιά, ηλικίας 3-16 ετών από περίπου 10 διαφορετικά σχολεία της χώρας, συνοδεύονταν από 15 προπονητές που μοιράζονταν το πάθος τους για βόλεϊ, μεταξύ των οποίων, η Αυστριακή πρωταθλήτρια Ευρώπης μπιτς βόλεϊ, Στέφανι Σβάιγκερ και ο Βραζιλιάνος, πρώην πρωταθλητής του μπιτς βόλεϊ Πέδρο Κούνια, και νυν ένας από τους επίσημους πρεσβευτές της FIVB στο νέο άθλημα.

«Είναι η πρώτη μου φορά που παίζω βόλεϊ στο χιόνι, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ ξανά, αλλά το απολαμβάνω απόλυτα. Μου φαίνεται πως το ερωτεύτηκα με την πρώτη κιόλας ματιά…” δήλωσε ο 34χρονο Πέδρο, Που το 2011, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά είχε κερδίσει με συμπαίκτη τον Ρικάρντο το χρυσό μετάλλιο στο Grad Slam της FIVB, στο Κλάγκενφουρτ.

Εξίσου ενθουσιασμένη όμως ήταν και η “οικοδέσποινα” Στέφανι Σβάιγκερ που τόνισε ότι “ήταν μια θαυμάσια εμπειρία και πραγματικά μου άρεσε πάρα πολύ που πέρασα λίγο χρόνο με αυτά τα παιδιά”.

Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο καμπ έλαβαν δωρεάν προσκλήσεις για τα ημιτελικά και τα τελικά της Κυριακής, όπως επίσης και ένα ιστορικό δώρο,  ένα επίσημο μπλουζάκι, αναμνηστικό από το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Snow Volleyball.

Δείτε το σχετικό Video