ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ελπίδες «γαλανόλευκης» για World League

Ελπίδες «γαλανόλευκης» για World League

Η επιθυμία είναι δεδομένη και οι ελπίδες για επιστροφή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο World League υπαρκτές με όλα τα φώτα να είναι στραμμένα στο συνέδριο της FIVB την προσεχή εβδομάδα στο Κάλιαρι.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της CEV, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους αρμόδιους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τις λεπτομέρειες των αγώνων, ενόψει και της επίσκεψης-επιθεώρησης στο Μπακού, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 20 Νοεμβρίου 2014. Όπως αναγράφει μάλιστα και η σχετική ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, ο επικεφαλής Volleyball Competition Manager, Νίκος Σοφιανός έδωσε αναλυτικές πληροφορίες για το βόλει και μπιτς βολεϊ.

Ιδιαίτερη συζήτηση όμως έγινε για τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2015, σε σχέση και με άλλες διοργανώσεις της FIVΒ που θα «τρέχουν» το ίδιο διάστημα. Και αυτό αφορά τα εθνικά συγκροτήματα των ανδρών, καθώς παράλληλα «πέφτει» στο καλεντάρι το World League.

Αυτονόητο είναι ότι τα «μεγάλα»  αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα (Ιταλία, Σερβία κ.α) θα προτιμήσουν το World League, ωστόσο οι πιθανότητες είναι υπαρκτές ώστε να δημιουργηθεί θέση με την Ελληνική Ομοσποδνία Πετοσφαίρισης να κρατάει μεν χαμηλούς τόνους αλλά να επιθυμεί και να καραδοκεί στη γωνία ώστε να “καπαρώσει” αυτή τη θέση για την Εθνική μας με στόχο τη μεγάλη επιστροφή!

Θυμίζουμε ότι οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους άντρες είναι το Αζερμπαϊτζάν, η Ρωσία, η Ιταλία, η Σερβία, η Πολωνία, η Βουλγαρία, η Γερμανία,  η Γαλλία, η Φιλανδία, το Βέλγιο (από την Παγκόσμια κατάταξη) και Σλοβακία, Τουρκία (από την κατάταξη των European League τα τελευταία 4 χρόνια).

Τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν στο συνέδριο της FIVB την επόμενη εβδομάδα στο Κάλιαρι, σε συναντήσεις που θα γίνουν μεταξύ των ιθυνόντων της FIVB και της CEV αλλά και των Εθνικών ομάδων.

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
24/06/2022

Αμποντάνζα: «Οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι ευκαιρία για τις νέες αθλήτριες να ανέβουν επίπεδο»

Έτοιμος για τη πρώτη του πρόκληση με την Εθνική γυναικών εμφανίστηκε ο Ιταλός ομοσπονδιακός Μαρτσέλο Αμποντάνζα σε δηλώσεις που έκανε στη κάμερα του volleyball.gr...