CHALLENGE CUP

Η ελβετική Νοσατέλ στο δρόμο του Πανναξιακού

Η ελβετική Νοσατέλ στο δρόμο του Πανναξιακού

Η Ελβετία θα είναι ο επόμενος ευρωπαϊκός σταθμός του Πανnαξιακού, καθώς μετά την ιστορική της πρόκριση στις «32» του Challenge Cup η ομάδα της Νάξου καλείται να κάνει την υπέρβαση κόντρα στην Σάγκρες Νοσατέλ.

Η προσεχής αντίπαλος της ομάδας του Ζόραν Κόβαζιτς, ηττήθηκε 3-2 (25-18, 17-25, 17-25, 25-18, 15-7) στον εντός έδρας επαναληπτικό του Cev Cup γυναικών από τη σλοβενική Μάριμπορ και θα συνεχίσει την φετινή της ευρωαπϊκή περιπέτεια στις “32” του Challenge Cup γυναικών.

Πρόκειται για μία πραγματική πολυεθνική καθώς ο Βραζιλιάνος τεχνικός, Λουίς Σόουζα, εκτός από τις συμπατριώτισσές του, Λούντι Ντα Σίλβα και Αλίν Γκαλάν, έχει φέρει στην ελβετική ομάδα και άλλες καλές ξένες αθλήτριες, όπως η Ιταλίδα λίμπερο, Λάουρα Γκιρολάμι, η Γαλλίδα Φαμπιέν Σολέν και η Αμερικανίδα Κάθλιν Λουφτ.

Την περσινή σεζόν η Νοσατέλ τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα, ήταν φιναλίστ στο Κύπελλο, ενώ έφτασε και στις “16” του Cev Cup Γυναικών. Ωστόσο στις τελευταίες της αναμετρήσεις κόντρα σε ελληνική ομάδα, οι Ελβετίδες στο πλαίσιο των αγώνων των “16” του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας Γυναικών, ηττήθηκαν την περίοδο 2011-2012 δυο φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις από την ΑΕΚ, με 3-1 στη Ν.Φιλαδέλφεια στις 11 Ιανουαρίου και 3-2 στην Ελβετία στις 19 Ιανουαρίου. Δυστυχώς όμως, αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία εκτός έδρας ευρωπαϊκή επιτυχία των “κιτρινόμαυρων” μέχρι σήμερα.

Το α’ ματς θα διεξαχθεί στις 10 Δεκεμβρίου στη Νάξο και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα, στις 17 Δεκεμβρίου στην ελβετική έδρα.