ΔΙΕΘΝΗ

Έμεινε από… οξυγόνο η Κούνεο στην επιστροφή από την καραντίνα

Έμεινε από… οξυγόνο η Κούνεο στην επιστροφή από την καραντίνα

Μετά από περισσότερο από ένα μήνα διακοπής, λόγω πληθώρας θετικών κρουσμάτων κορονοϊού στην ομάδα, η Κούνεο ηττήθηκε στη Νοβάρα με 3-1 από την τοπική ομάδα στο εξ αναβολής ματς της 5ης αγωνιστικής (σ.σ. 14/10) της Serie A Γυναικών, όπου οι φιλοξενούμενες “κοίταξαν στα μάτια” την πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά “πλήρωσαν” τελικά την μακρά περίοδο αγωνιστικής απραξίας και την έλλειψη δυνάμεων.

Η παρέα των δικών μας άσων Όλγας Στράντζαλη και Κατερίνας Ζακχαίου, έπειτα από την καραντίνα εβδομάδων και τις προπονήσεις στο σπίτι, έδειξαν από την αρχή τη λαχτάρα και όρεξη για ένα θετικό αποτέλεσμα, κερδίζοντας το α΄ σετ με 25-23.

Cuneo_Novara

Στη συνέχεια, η Νοβάρα, που ήταν καλύτερη σε όλους τους τομείς, ισοφάρισε εύκολα με 25-14 σε 1-1 σετ. Το 3ο σετ αποδείχθηκε κλειδί στην αναμέτρηση, καθώς οι “γάτες” της Κούνεο” αγωνίστηκαν για κάθε μπάλα, ωστόσο κάθε λεπτό που περνούσε φαίνονταν στο παιχνίδι η διαφορά στη φυσική κατάσταση των δύο ομάδων. Έτσι η “οικοδέσποινα” έστω και δύσκολα έβαλε με 25-23 τις βάσεις της ανατροπής, 2-1 και στο 4ο σετ κυριαρχώντας απόλυτα στο μπλοκ, σφράγισε με 25-14 τη νίκη 3-1, απέναντι στη μαχητική της αντίπαλο, που στο τέλος όμως έμεινε από “οξυγόνο” και δυνάμεις.

zakxaiou_cuneo_novara

Πολύ καλή εμφάνιση και μάλιστα μετά από ένα μήνα απραξίας για την Κατερίνα Ζακχαίου που σημείωσε συνολικά 14 πόντους με 7/16 επ. και 7 μπλοκ από τα 10 συνολικά της ομάδας της. Η Στράντζαλη, που αγωνίστηκε βασική μόνο στα δύο πρώτα σετ είχε έναν 1 πόντο (1/4 επ., 80% υπ., 60% αρ.), η Ντεγκράντι τους ίδιους πόντους με Ζακχαίου, ενώ τοπ σκόρερ της ομάδας της ήταν με 16π η Ουνγκουρεάνου.

MVP και τοπ σκόρερ του αγώνα η Αμερικανίδα κεντρική της  Νοβάρα, Ουάσινγκτον με 19π (14/18 επ., 5 μπλοκ).

H Κούνεο έχοντας 4 ματς λιγότερα από την πρωτοπόρο και αήττητη Κονελιάνο (30β) βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης και την Κυριακή 15/11 υποδέχεται στην έδρα της την Μπούστο Αρζίτσιο, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Foto: Santi / facebook Igor Volley Novara