Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το ενδιαφέρον σε Πυλαία, Σαντορίνη

Το ενδιαφέρον σε Πυλαία, Σαντορίνη

Το «κυρίως πιάτο» της 13ης αγωνιστικής –η αυλαία της οποίας για το 2017, άνοιξε το Σάββατο με τη νίκη της ΑΕΚ επί της Ελπίδας Αμπελοκήπων- θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (18/1) με τις υπόλοιπες πέντε αναμετρήσεις.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην Πυλαία όπου ο  πέμπτος στη βαθμολογία Άρης, υποδέχεται τον τρίτο Πανναξιακό ενω στη Σαντορίνη ο τέταρτος ΑΟ Θήρας αντιμετωπίζει το έκτο Μαρκόπουλο. Βατούς αντιπάλους αντιμετωπίζουν οι δύο “αιώνιοι” που προηγούνται στη βαθμολογία.

17:00 ΑΣ Άρης – ΑΟΝ Πανναξιακός (ΔΑΚ Πυλαίας)

Ο Άρης υποδέχεται στο ντέρμπι της ημέρας, τον Πανναξιακό στο ΔΑΚ Πυλαιάς με τις γηπεδούχες να θέλουν να μπουν θετικά στις υποχρεώσεις τους το 2017 και τις φιλοξενούμενες  μετά την εντός έδρας ήττα-σοκ απο την Ηλιούπολη, να επιθυμούν επιστροφή στις νίκες.

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Σολκίδης ανέφερε: «Είχαμε την απουσία της Αλεξάκου στην Εθνική Κορασίδων και ουσιαστικά μόνο σήμερα θα κάνει προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα. Ωστόσο ήταν κάτι που γνωρίζαμε και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό το σημαντικό παιχνίδι. Η Νάξος μπορεί να έκανε μια απρόσμενη ήττα, αλλά έχει κάνει έναν τέλειο πρώτο γύρο… Θέλουμε να μπούμε με το δεξί στο 2017 αλλά αν θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Στην αντίπερα όχθη, ο τεχνικός του ΠΑΟΝ, Γιώργος Ρούσης τόνισε: «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Στόχος είναι η επιστροφή στις καλές εμφανίσεις γιατί μόνο μέσα από μία καλή εμφάνιση μπορείς να κερδίσεις σε μια τέτοια έδρα».

17:30 ΓΣ Ηλιούπολης – Παναθηναϊκός ΑΟ (Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης)

Στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης και με ανεβασμένη ψυχολογία, έπειτα από την εκπληκτική εκτός έδρας νίκη  που έκανε κόντρα στον ΠΑΟΝ για την 12η αγωνιστική, η ομώνυμη ομάδα θέλει να συνεχίσει στον ιδιο δρόμο και να βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό, που με τη σειρά του αναζητά τριποντο για να διατηρηθεί σε επαφή με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Η προπονήτρια της Ηλιούπολης, Δήμητρα Λυκογιάννη, σχολίασε: «Ξεκινάει μία δύσκολη εβδομάδα για εμάς με δύο δυνατά παιχνίδια Τετάρτη και Σάββατο. Γενικότερα, είχαμε μία περίεργη προετοιμασία αυτές τις μέρες λόγω απουσιών κάποιων αθλητριών από ασθένειες.

Σίγουρα, υπάρχει κούραση αλλά και καλή διάθεση. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό απέναντι στον Παναθηναϊκό μέσα στην έδρα μας ώστε παιχνίδι με παιχνίδι να υπάρχει βελτίωση και καλύτερη ομαδική ψυχολογία.”

Από την άλλη στον Παναθηναϊκό αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν με τον τεχνικό Δημήτρη Καζάζη να αναφέρει:«Ξεκινάει ο 2ος κύκλος του πρωταθλήματος, έπειτα από ένα διάστημα χωρίς αγωνιστική δράση. Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή στο αυριανό παιχνίδι.

Παίζουμε με έναν πολύ αξιόλογο αντίπαλο που μάλιστα πριν λίγες ημέρες επικράτησε του Πανναξιακού στη δύσκολη έδρα του. Η ομάδα μας θα πρέπει να βρει ρυθμό και να μην αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Ηλιούπολη. Είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα και πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι ώστε να φτάσουμε σε μία ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα».

18:00 ΑΟ Θήρας – ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil (Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ)

Ο ΑΟ Θήρας φιλοξενεί το επικίνδυνο Μαρκόπουλο στο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ.

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα η ομάδα της Σαντορίνης μετά την ήττα απο τον Ολυμπιακό, αναζητάει το θετικό αποτέλεσμα που θα του δώσει την δυνατότητα να πλησιάσει στην τρίτη θέση σε περίπτωση που ο Πανναξιακός υποστεί νέα βαθμολογική απώλεια.

Ο προπονητής του συλλόγου της Σαντορίνης, Απόστολο Οικονόμου, τόνισε για το ματς: «Ξέρουμε ότι το παιχνίδι της Τετάρτης είναι πολύ κομβικό και για τις δυο ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο: την είσοδο στην τετράδα του πρωταθλήματος, οποτε πρεπει να το αντιμετωπίσουμε με ιδιαίτερη προσοχή και να στοχεύσουμε σε μια καλη εμφάνιση , που θα μας δώσει το δικαίωμα να πετύχουμε το νικηφόρο αποτέλεσμα».

Ο κόουτς του μαχητικού ΑΟ Μαρκοπούλου, Γιάννης Νικολάκης με τη σειρά του είπε: «Ξεκινά ουσιαστικά το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και θέλουμε να αρχίσουμε όπως κλείσαμε τον πρώτο γύρο… Αν μπορέσουμε με να κάνουμε κάποια υπέρβαση καλό θα είναι, αλλά σίγουρα θέλω να εμφανιστούμε ακόμη πιο δυνατοί.

Ο ΑΟ Θήρας ανήκει πλέον στις τοπ ομάδες του πρωταθλήματος, ωστόσο θα προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα για καλή εμφάνιση κι ότι καλύτερο έρθει. Κι αυτό θέλουμε να κάνουμε μέχρι το τέλος της σεζόν».

18:00 Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΣΠ Θέτις (Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη ‘Μελίνα Μερκούρη’)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Θέτιδα Βούλας στο κλειστό του Ρέντη με στόχο το τρίποντο που θα του δώσει τη δυνατότητα να διατηρηθεί στην κορυφή αλλά είναι και μιας πρώτης ταξης ευκαιρία να πάρουν χρόνο συμμετοχής πολλές αθλήτριες, μια εβδόμαδα πριν το ευρωπαϊκό ματς με την Τουρκική Τσανάκαλε.

Παρά τη βαθμολογική διαφορά που υπάρχει ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς ζήτησε σοβαρότητα απο τις αθλήτριες του και υποστήριξε: «Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα η οποία βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ωστόσο έχει ενισχύσει το ρόστερ της και σίγουρα θα είναι πολύ πιο δυνατή αντίπαλος απ’ ότι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Κι εμείς όμως από την πλευράς μας έχουμε τις δικές μας φιλοδοξίες και περιμένω από την ομάδα μετά τις καλές εμφανίσεις με την Θήρα και την CSM Βουκουρεστίου να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και να παίξουμε καλό βόλεϊ», είπε ο Σέρβος τεχνικός.

Από την άλλη, στον πάγκο της Θέτιδας ανακοινώθηκε τη Δευτέρα το νέο προπονητικό δίδυμο που αναλαμβάνει την ομάδα της Βούλας με πρώτο προπονητή τον Σούλη Τουρσούγκα και άμεσο συνεργάτη το Δήμο Φιλιππάτο και θα κάνει ντεμπούτο στου Ρέντη.

«Είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο κόντρα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Όλη η προετοιμασία που γίνεται είναι ουσιαστικά για την αναμέτρηση κόντρα στην Ηλιούπολη», δήλωσε ο προπονητής της Θέτιδας.

19:00 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου – ΑΣ Μακεδόνες (ΔΑΚ Ευόσμου)

Στο ΔΑΚ Ευόσμου, ο Αίας υποδέχεται του Μακεδόνες στο τοπικό ντέρμπι με την οποία θα πέσει η αυλαία της 13ης αγωνιστικής.

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, ο Αίας θέλει τη νίκη για να ξεκολλήσει απο τους 14 βαθμούς και να διακόψει το σερί των τεσσάρων ηττών που έχει, καθώς ακολουθεί δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Ο προπονητής, Ηλίας Ζωλασταθιάδης ανέφερε για το ματς: «Δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα και θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη γιατί μετά ακολουθεί μια σειρά από αγώνες όπου δύσκολα θα έχουμε βαθμολογικά οφέλη. Όλες οι ομάδες προερχόμαστε από τη διακοπή κι όσο να’ ναι μας έβγαλε από το ρυθμό μας και αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί».

Από την άλλη, οι Μακεδόνες Αξιού ταλαιπωρήθηκαν όλο το περασμένο διάστημα της διακοπής που μεσολάβησε, εξαιτίας της μεγαλης κακοκαιρίας που σάρωσε τη συμπρωτεύουσα και υποχρέωσε το σύλλογο των Κυμίνων να χάσει πολλές προπονήσεις.

Παρα τις δυσκολίες ο κόουτς των Μακεδόνων, Μανώλης Σκουλικάρης, ελπίζει σε νίκη που θα φέρει τους φιλοξενούμενους στους 20 πόντους και μια ανάσα απο την παραμονή τους και μαθηματικά στην Α1, δήλωσε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι το οποίο γίνεται δυσκολότερο για εμάς καθώς στη διακοπή είχαμε πολλά προβλήματα με ιώσεις αλλά και με τις καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να χάσουμε αρκετές προπονήσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που μας βοήθησαν σ’ αυτό το διάστημα, αλλά ειλικρινά δε ξέρω τι εικόνα θα δείξουμε. Ελπίζω να βγάλουμε τον καλό μας εαυτό, όπως κάναμε στο τέλος του 2016 και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους».

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

14/1  ΑΕΚ-Ελπίδα 3-1

17:00 ΑΣ Άρης – ΑΟΝ Πανναξιακός (ΔΑΚ Πυλαίας)

17:30 ΓΣ Ηλιούπολης – Παναθηναϊκός ΑΟ (Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης)

18:00 ΑΟ Θήρας – ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil (Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ)

18:00 Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΣΠ Θέτις (Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη ‘Μελίνα Μερκούρη’)

19:00 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου – ΑΣ Μακεδόνες (ΔΑΚ Ευόσμου)

Βαθμολογία 12 αγώνες
No. Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Νίκες Ήττες Σετ υπέρ Σετ κατά
1 Ολυμπιακός ΣΦΠ 33 12 11 1 35 7
2 Παναθηναϊκός ΑΟ 31 12 10 2 33 9
3 ΑΟΝ Πανναξιακός 27 12 9 3 30 15
4 ΑΟ Θήρας 24 12 8 4 30 19
5 ΑΣ Άρης 20 12 7 5 24 21
6 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil 20 12 7 5 24 19
7 ΑΣ Μακεδόνες 17 12 6 6 23 23
8 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου 14 12 5 7 17 26
9 ΓΣ Ηλιούπολης 14 12 4 8 19 26
10 ΑΣ Ελπίς 10 13 3 10 15 32
11 ΑΣΠ Θέτις 6 12 2 10 13 32
12 ΑΕΚ Αθηνών 3 13 1 12 3 37