ΔΙΕΘΝΗ

Έπαιζε με «βόμβα» στο γόνατo η Τάισα!

Έπαιζε με «βόμβα» στο γόνατo η Τάισα!

Ο σοβαρός τραυματισμός στο Τσάμπιονς Λιγκ, βάζει πιθανότατα τέλος με τον χειρότερο τρόπο στη φετινή σεζόν της Βραζιλιάνας Τάισα Νταχέρ Παλέζι, που όπως αποκάλυψε πρόσφατα σε τηλεοπτική συνέντευξη, θα’ πρεπε από τον περασμένο Ιανουάριο να’ ταν χειρουργείο, αλλά για το καλό της ομάδας, υποβλήθηκε σε θυσίες ακόμη και σε ενέσεις, που της απαγορεύουν να μείνει έγκυος για τα επόμενα δυόμισι χρόνια!

Περίπου 3.500 θεατές που βρέθηκαν την Τρίτη στο Μπουρχάν Φελέκ, στον τουρκικό “εμφύλιο” του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών Εξατσίμπασι-Φενερμπαχσέ “πάγωσαν” στη θέα της Τάισα  να σφαδάζει πεσμένη στο τάραφλεξ. Οι φίλοι του βόλεϊ δεν πίστευαν την ατυχία της Βραζιλιάνας κεντρικής, που για άλλη μια φορά, αντίκρυσε το σκληρό πρόσωπο της μοίρας, αφού την πρωτοχρονιά λίγο έλειψε να είναι ένα από τα θύματα τρομοκρατικής επίθεσης του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, στην Κωνσταντνούπολη.

thaisa 1

Για την διεθνή άσο της «σελεσάο» όμως ο χθεσινός τραυματισμός στον αστράγαλο, ήταν μια ακόμη πράξη του προσωπικού δράματος που βιώνει εδώ και λίγους μήνες. Με τη “λύτρωση’ να έρχεται μοιραία στο κρεβάτι του πόνου, ενός ψυχρού χειρουργείου. Και με την χρονιά, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, να έχει χαθεί για φέτος…

Συγκεκριμένα από τις 20 Ιανουαρίου 2017 η μπλοκέρ της Εξατσίμπασι, υποφέρει από μερική ρήξη του πλαγίου συνδέσμου του αριστερού γόνατος. Ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να λυθεί με μία απλή αρθροσκόπηση. Προκειμένου όμως να βοηθήσει την ομάδα της στην Τουρκική Λίγκα και στο Τσάμπιονς Λιγκ και να μην την εγκαταλείψει για περίπου 4-6 εβδομάδες, που θα χρειάζονταν για την αποθεραπεία της, «έσφιγγε τα δόντια». Όταν πάλι δεν αρκούσαν οι θεραπείες και το σφίξιμο των δοντιών, «χτύπαγε» και ενέσεις με κίνδυνο της υγείας της

“Δυστυχώς, ανεξάρτητα από όλες τις προσπάθειες, στο τέλος της σεζόν, ή ακόμα και πριν, θα πρέπει να υποβληθώ χειρουργική επέμβαση. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος. Έχω μια «βόμβα» στο γόνατό μου, που θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Παλεύω, να κάνω το καλύτερο που μπορώ ως επαγγελματίας. Δεν θα ήθελα να εκτεθώ, δεν θέλω να περάσω μια κακή εικόνα» είχε αποκαλύψει σε πρόσφατη σε συνέντευξή της στη βραζιλιάνικη τηλεόραση η πανεμορφη μπλοκέρ, χωρίς να ξέρει τότε τον… προφητικό χαρακτήρα των λόγων της .

eczacibasi_vitra

Η αναγκαιότητα της χειρουργικής επέμβασης όμως δεν ήταν ένα καπρίτσιο της Τάισα, που ανησυχούσε φυσιολογικά για την υγεία και την καριέρα της. Η Βραζιλιάνα, μετά το γιατρό της ομάδας, που δεν έκρινε σκόπιμο το χειρουργείο, είχε ζητήσει από την Εξατσίμπασι να στείλει τις εξετάσεις της και αλλού, για να πάρει μία δεύτερη ιατρική γνώμη. Τόσο ο γιατρό της, Luis Eduardo Tirico από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και ο γιατρός της Ρωσίδας συναθλήτριάς της, Τατάνας Κοσέλεβα που είδαν τις εξετάσεις, έκρινα πως έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

«Από ττις 24 Ιανουαρίου, χρειαζόμουν αρθροσκόπηση. Αν είχε γίνει τότε, θα είχα ήδη επιστρέψει για να αγωνιστώ κανονικά, χωρίς πόνο, χωρίς τίποτα, και θα ημουν έτοιμη για τα σημαντικά ματς πρωταθλήματος και Champions League, εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων» υποστήριξε η παίκτρια που μετέφερε το αίτημά της στην Εξατσίμπασι και παρά τον έντονο πόνο, κάτι που ο γιατρός της ομάδας θεώρησε φυσιολογικό, επέστρεψε στις προπονήσεις,.

taisha_menezes_daher   taisa_menezes 2jpg

Μετά το ματς όμως με την Βακιφμπανκ στις 22 Φεβρουαρίου η Thaisa υπέστη οίδημα στο γόνατο. Ούτε αυτό όμως κρίθηκε άξιο ανησυχίας από τους γιατρούς της Εξατσίμπασι.

“Οι πόνοι ήταν ακόμη πιο ισχυροί, αλλά ο γιατρός είπε και πάλι ότι ήταν φυσιολογικό, αφού είχαν πιεστεί. Πήραν μόνο μια ποσότητα υγρού από το γόνατο μου και μου έκαναν δύο ενέσεις. Συνέχισα να αισθάνομαι πόνο. Μετά από τρεις ημέρες, στην προσπάθεια για άλμα στην προπόνηση, δεν τα κατάφεραν και αισθάνθηκα έναν παράλογο πόνο. Τότε ζήτησα να εξεταστώ ξανά, το συντομότερο δυνατό. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως υπήρχε βλάβη σε ένα τμήμα του χόνδρου και ένα οίδημα στο οστό» τόνισε η Βραζιλιάνα σουπερσταρ, που είναι γνωστή στους φίλους του αθλήματος για τις χειρουργικές αισθητικές επεμβάσεις της, αλλά και την λατρεία της για τα 24 tatoo της!

Παρά την ομοφωνία των δύο  ιατρών που είχαν αποφασίσει να υποβληθεί η Ταίσα σε χειρουργική επέμβαση η ομάδα ζήτησε από την παίκτρια να αγωνιστεί με την Φενερμπαχτσέ. Κάτι που η Βραζιλιάνα δεν αρνηθηκε στο σύλλογο.

taisa23

“Παρά το φόβο που είχα και γνωρίζοντας ότι δεν ημουν 100% εντάξει, αφού είχα πολύ έντονο πόνο, δεν μπορούσα να σκεφτώ μόνο τον εαυτό μου. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου. Αποφάσισα λοιπόν να αναβάλλω την χειρουργική επέμβαση και έκανα δύο εβδομάδες φυσιοθεραπέια για να παίξω. Έτσι, αποφάσισαν να μου χορηγήσουν μια ακόμη πιο ισχυρή ένεση, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στον πόνο. Το συγκεκριμένο όμως είδος της ένεσης, δεν σου επέτρεπε για δύομισι χρόνια να μείνεις έγκυος, διότι προκαλεί παραμορφώσεις στο έμβρυο. Μίλησα με τον άντρα μου και τελικά την έκανα. Πέρασα πολύ άσχημα. Είχα ναυτία, πυρετό, πόνο σε όλο το σώμα και δεν μπορούσα ούτε να περπατήσω» αποκάλυψε η Ταίσα.

Παρ ‘όλες τις δυσκολίες, η Βραζιλιάνα κεντρική όχι μόνο αγωνίστηκε κόντρα στην Φενέρμπαχσέ, αλλά με 14 πόντους της, οδήγησε την ομάδα της στη νίκη με 3-2.  Χθες όμως η Τάισα, δεν ήταν εξίσου τυχερή…