ΔΙΕΘΝΗ

Επιστρέφει στη Ζενίτ ο τρελό-Σπιριντόνοφ!

Επιστρέφει στη Ζενίτ ο τρελό-Σπιριντόνοφ!

Ο 29χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Αλεξέι Σπιριντόνοφ θα βρεθεί τη νέα σεζόν στα γνώριμα αποδυτήρια της ομάδας του Ταταριστάν.

Μπορεί λοιπόν η μεταγραφή του πρωταθλητή Ευρώπης της ρωσικής να μην έχει τη “λάμψη” του Κουβανού σουπερστάρ, Βιλφρέντο Λεόν και άλλων πρωτοκλασάτων ονομάτων του παγκόσμιου βόλεϊ, αλλά η Ζενίτ έχει ήδη στο τσεπάκι της το πρωτάθλημα… τρέλας! Αρκεί να σκεφτεί κανείς το δίδυμο του νεοαποκτηθέντα αστέρα, Ν’ Γκαπέ-Σπιριντόνοφ μαζί στο γήπεδο!

spiridonof_verbof

Ο Ρώσος διεθνής ακραίος (1.96μ) της Ενισέι Κράσνογιαρσκ, πέρα από την αδιαμφισβήτητη αγωνιστική αξία, είναι μακράν το μεγαλύτερο… μουρλοκομείο του αθλήματος, καθώς η λίστα με τα κατορθώματά του είναι… ατέλειωτη! Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τα εξής περιστατικά του Σπιριντόνοφ, με την οποία αγωνίστηκε από το 2014-2016 :

Γνωστός λάτρης της βότκας, το 2011 τιμωρήθηκε από την ομοσπονδία βόλεϊ της Ρωσίας, λόγω μέθης, για έξι μήνες!

Κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Γερμανία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014, που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία, με μία ακόμη χειρονομία του, όπου “πυροβόλησε ” προς την πλευρά της κερκίδας των οπαδών, έλαβε αυστηρή προειδοποίηση από την FIVB, που το θεώρησε ως έλλειψη σεβασμού προς τους οπαδούς.

spiridonov

Το Νοέμβριο του 2014 καλωσόρισε το διεθνή πασαδόρο της Ραβένα, Μπενζαμιν Τονιουτί στη Ζενίτ Καζάν αναρτώντας μία φωτό στο twitter με τη… γλώσσα έξω!

Το 2015 σε ένα γύρισμα για το επίσημο κανάλι της ομάδας Zenit TV, που είχε θέμα την οδήγηση, ο Αλεξέι πάτησε… γκάζι και… αφέθηκε μέχρι να τον σταματήσει η τροχαία αφού είχε αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα. Έλεγχος στοιχείων και κλήση για τον Ρώσο άσο ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

spiridonof_klisi

Το Μάιο του 2015  τιμωρήθηκε με ποινή 2 αγωνιστικών για απρεπή συμπεριφορά στον αγώνα ενάντια στη Γερμανία, με αποτέλεσμα να χάσει στην αρχή του World League στις 28 και 29 Μαΐου τα δύο ματς της Ρωσίας κατά της Πολωνίας.

SPIRIDONOV

Πιο πρόσφατο πάντως “κατόρθωμα” του τρελάρα Ρώσου ήταν το ανελέητο “τρολάρισμα” μέσω “twitter” (με τις σχετικές… προβοκατόρικες φωτό), στους Πολωνούς λίγες ώρες, μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό των διοργανωτών  από την Σλοβενία, αποτελώντας “κόκκινο πανί” πλέον για τους οπαδούς των γηπεδούχων.

DIgNhPsWsAA5-4s-200x267
  
DIj7bp1XUAQ2rNQ-200x267

Στο πρώτο του τιτίβισμα, στις 30 Αυγούστου της σχετικής φωτό με την παγκοσμίως γνωστή… χειρονομία γράφει: “Πως είστε; Αγάπη…”, ενώ στο επόμενο τους, από την αίθουσα με τα βάρη, τους στέλνει τους ιδιαίτερους… χαιρετισμούς με μία ακόμη… αχαρακτήριστη χειρονομία, από το γυμναστήριο,  σχολιάζοντας: «Γεια σου Πολωνία».