CHALLENGE CUP

Επίθεση Εθνικού για πρόκριση

Επίθεση Εθνικού για πρόκριση

Τα θεμέλια πρόκρισης στην επόμενη φάση του Challenge Cup, θέλει να βάλει ο Εθνικός Αλεξ/πολης κόντρα στη VK Prievidza από την Σλοβακία, την Τετάρτη (2/12) στις 19.00.

Οι Εβρίτες με καλή ψυχολογία από τη νίκη-ανατροπή κόντρα στην Παναχαϊκή και με τη βοήθεια των φιλάθλων που αναμένεται να γεμίσουν το κλειστό «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», φιλοδοξούν να επικρατήσουν των Σλοβάκων με ένα «καθαρό» τρίποντο που θα τους βοηθήσει στη ρεβάνς (16/12), να σφραγίσουν το διαβατήριο για τη συνέχεια μιας μεγάλης πορεία στα Ευρωπαϊκά κύπελλα.

Ο προπονητής-θρύλος του Εθνικού, Σάκης Μουστακίδης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών. Ο αρχηγός Ανέστης Δαλακούρας σε δηλώσεις του εξέφρασε την αισιοδοξία του για νίκη-πρόκριση στο αυριανό αγώνα και τόνισε: « Αν και υπάρχει κούραση, σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε για τη νίκη. Η Πριέβιντζα είναι ένας αντίπαλος που μπορούμε να κοντράρουμε και θα προσπαθήσουμε, μαζί με τον κόσμο μας, για τη νίκη».

Πρώην παίκτης του Εθνικού ο τεχνικός της VK Prievidza

Από την άλλη πλευρά οι Σλοβάκοι  «υποβιβάστηκαν» στο Challenge Cup, μετά την ήττα τους στο CEV Cup από την Ισπανική Teruel στη φάση των 16.

Την περσινή χρονιά, η VK Prievidza τερμάτισε 4η στην κανονική περίοδο, και 3η στη φάση των playoff του Σλοβακικού πρωταθλήματος.

Προπονητής ο Γιάροσλαβ Βουλκ ο οποίος αρχές της δεκαετίας του 90 είχε πέρασει για λίγους μήνες σαν αθλητής από την Αλεξανδρούπολη φορώντας τη φανέλα του Εθνικού.

Στο ρόστερ της διαθέτει 4 ξένους παίκτες, δυο Πολωνούς, έναν Ιταλό και έναν Βενεζουελανό.

Η Prievidza βρίσκεται στην επαρχία Trencin στη κεντροδυτική Σλοβακία, και έχει πληθυσμό κοντά στις 50.000.

*Ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει στην Σλοβακία, στις 16 Δεκεμβρίου 19:00 (ώρα Ελλάδας).