Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

“Ερυθρόλευκος” μονόλογος

“Ερυθρόλευκος” μονόλογος

Ανάλυσε το

Με κορυφαία την Κατερίνα Γιώτα ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 3-0 της Σαντορίνης και πανηγύρισε το τρίποντο που τον κρατά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα…

Εύκολο απόγευμα είχε στο κλειστό του Ρέντη κατά την 3η αγωνιστική ο Ολυμπιακός, καθώς ο ΑΟ Θήρας δεν κατάφερε να δυσκολέψει τις γηπεδούχες που με το 3-0 έκαναν το 3×3 για την Α1.

Με πολύ καλό μπλοκ και την Κατερίνα Γιώτα πρωταγωνίστρια οι «ερυθρόλευκες» περιόρισαν στο ελάχιστο την ομάδα των Κυκλάδων που είχε χαμηλά ποσοστά στην επίθεση (κυρίως στα δύο πρώτα σετ) και ουσιαστικά ήταν ανταγωνιστική μόνο στο τρίτο σετ.

Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός με αποτελεσματικές επιθέσεις και καλό μπλοκ απέκτησε από νωρίς το προβάδισμα που γρήγορα και εύκολα έφθασε στο 18-8 με επίθεση της Γιώτα.

Συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό οι Πειραιώτισσες με την Λαζάρεβιτς έκαναν το20-10 για να τελειώσουν το σετ με το 25-13 και άσο της Λαμπρούση.

Στο δεύτερο σετ η Σαντορίνη έμεινε κοντά στο σκορ μέχρι το 6-5 που έκανε με την Γκοροοβα, ωστόσο οι «ερυθρόλευκες» με αποτελεσματικές επιθέσεις έκαναν το 9-6 με την Χριστοδούλου και το 16-7 με την Τσβετάνοβα. Η Σαντορίνη συνεχίζοντας να έχει πρόβλημα στα τελειώματα έμεινε ακόμη πιο πίσω στο σκορ, αφού  ο Ολυμπιακός ανέβασε την διαφορά στο +10 με το 22-12 για να γίνει το 2-0 με το 25-17 και το λάθος σερβίς της Οι

Στο τρίτο σετ η Σαντορίνη με την Οικονομίδου και την Μπρίνκμαν περιόρισε τα λάθη της και κατάφερε με αποτέλεσμα να δυσκολέψει τον Ολυμπιακό και να είναι μαζί του στο 8-8 και το 13-13 και να αποκτήσουν μάλιστα το προβάδισμα με 13-15.

Ωστόσο κάπου εκεί ο Ολυμπιακός πίεσε από το σερβίς και με καλές επιθέσεις έτρεξε ένα σερί 6-0 κάνοντας το 19-15 και λίγο αργότερα το 23-17 με το λάθος της Γεωργιάδη. Η Σαντορίνη με την Μπρίνγκμαν μάζεψε την διαφορά στο 24-21 όμως η Γιώτα έκανε το 25-21 χαρίζοντας έτσι το τρίποντο στον Ολυμπιακό.

Τάδε έφη…

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς (Προπονητής Ολυμπιακού) «Ήταν το πρώτο εντός έδρας ματς της χρονιάς με τον πιο δυνατό αντίπαλο μέχρι τώρα και είμαι ικανοποιημένος από το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αν και σε κάποια κομμάτια κάναμε λάθη, Σε γενικές γραμμές όμως είμαι ικανοποιημένος από αυτά που έχουμε κάνει. Στο τέλος του πρώτου γύρου πιστεύω ότι θα είμαστε απολύτως έτοιμοι. Σήμερα στα δύο πρώτα σετ παίξαμε εξαιρετικά στην άμυνα, αλλά και στο μπλοκ. Ελπίζω η Τσβετάνοβα που έπαιξε σήμερα να μην έχει κάτι σοβαρό».

Απόστολος Οικονόμου (Προπονητής ΑΟ Θήρας) :«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του και εύχομαι να προκριθεί και στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι ένα σκαλί πιο πάνω σε ποιότητα και μαζί με τον Παναθηναϊκό έχουν διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες. Περιμέναμε ότι θα είναι καλός μετά την ήττα που έκανε στην Ευρώπη, προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί αλλά δεν τα καταφέραμε γιατί δεν πιέσαμε στο σερβίς και ενώ είχαμε καλή υποδοχή δεν είχαμε αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Για μας τώρα αρχίζουν τα σημαντικά ματς που πρέπει να πάρουμε βαθμούς πριν αρχίσουν τα άλλα ντέρμπι και στο τέλος του πρώτου γύρου θα κάνουμε ταμείο».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Ολυμπιακός (Κοβάτσεβιτς) : Χριστοδούλου 3, Λαζάρεβιτς 13 (9/22 επιθ, 3 άσους, 1 μπλοκ, 61% υποδ.), Μαλασάϊ 10 (7/17 επιθ, 3 άσους, 61% υποδ), Λαμπρούση 4 (2/8 επιθ, 1 ασο, 1 μπλοκ), Γιώτα 12 (7/11 επιθ, 5 μπλοκ), Τσβετάνοβα 9 (6/22 επιθ, 1 άσο, 2 μπλοκ), Κονόμη (λ 57%), Τέζα, Κωνσταντίνου 1, Βλαχάκη.

ΑΟ Θήρας (Οικονόμου) : Βεργίδου, Μπρίνκμαν 12 (10/28 επ. 2 άσους, 37% υποδ.) Κιγιάκοβα 9 (8/23 επιθ, 46% υποδοχή, 1 άσο), Οικονομίδου 8 (8/13 επιθ), Γεωργιάδου 1 (1/7 επι), Βίντοβιτς 7 (6/29 επι, 1 άσο), Αρτακιανού (λ 89%), Καραφουλίδου, Μουντάκη.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...