Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Εθνικός έτοιμος για καθιέρωση (foto-video)

Εθνικός έτοιμος για καθιέρωση (foto-video)

Ο Εθνικός επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ και δηλώνει έτοιμος και αποφασισμένος να καθιερωθεί… Ψάρρας, Σιώπης και Μαντέκας μίλησαν για την αήττητη χρονιά των “κυανόλευκων”, την άνοδο αλλά και τον στόχο της επόμενης ημέρας για τους Πειραιώτες.

Ο Σάκης Ψάρρας στην πρώτη του χρονιά ως προπονητής οδήγησε τους “κυανόλευκους” στην Α1 και μάλιστα χωρίς να γνωρίσει ήττα σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος και μπαράζ.

psarras-ethnikos-vraveysh2017

Ο τεχνικός και πρωτεργάτης της ανόδου των “κυανόλευκων” στην φιέστα των Πειραιωτών τιμήθηκε από τον σύλλογο και λίγο μετά αναφερόμενος στην γιορτή δήλωσε “Είναι μια ημέρα γιορτής για όλους μας και συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Εθνικού που διοργάνωσαν μια τόσο όμορφη εκδήλωση για την ομάδα. Ο Εθνικός είναι ένα πολύ υγιές και οργανωμένο σωματείο που από την στιγμή που έρχεσαι και γίνεσαι μέλος του το αγαπάς πραγματικά. Η γιορτή του Εθνικού δεν είναι μόνο σήμερα. Ήταν όλη την χρονιά όταν έπαιζε ο Εθνικός έχοντας τον κόσμο δίπλα του. Μια χρονιά όπου οι ακαδημίες έχουν οργανωθεί, ο κόσμος ήρθε στο γήπεδο και κοντά στο βόλεϊ.

Μετά από 26 χρόνια είμαστε ξανά στην Α1, στην βιτρίνα του ελληνικού βόλεϊ και αυτό φέρνει και πολλά παιδιά στις ακαδημίες που θέλουν να ασχοληθούν με το βόλεϊ. Δεν κοιτάμε όμως μόνο την βιτρίνα. Κοιτάμε σε βάθος. Την οργάνωση και υπάρχουν παιδιά από τις ακαδημίες που θα αρχίσουν να πλαισιώνουν την ανδρική ομάδα”.

Όσο για τη νέα χρονιά ο Σάκης Ψάρρας παρουσιάστηκε αρκετά αισιόδοξος τονίζοντας μάλιστα πως αυτή θα είναι ευκολότερη αφού δεν θα έχει την πίεση της νίκης, αλλά τον στόχο της παραμονής…

“Η νέα χρονιά μπορεί να είναι απαιτητική αλλά εγώ θεωρώ πως θα είναι και πιο εύκολη. Φέτος είχαμε αποκλειστικό στόχο την άνοδο και να κερδίζουμε συνέχεια. Αποκλειστικό στόχο να βγούμε πρωταθλητές. Από τη νέα χρονιά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Δεν θα υπάρχει τόσο αυτή η πίεση, θα είναι διαχειρίσιμη οποιαδήποτε ήττα, ενώ φέτος δεν ήταν. Θεωρώ πως τα πράγματα θα είναι ευκολότερα από οτι φέτος και θα το αποδείξουμε αυτό” δήλωσε ο Ψάρρας και συνέχισε “Στόχος της ομάδας είναι να καθιερωθεί. Να σταθεροποιηθεί στην μεγάλη κατηγορία αν είναι δυνατό για πάρα πολλά χρόνια. Έχει τα εχέγγυα και τις προδιαγραφές να το κάνει και αυτό θα προσπαθήσουμε όλοι”.

Γήπεδο στολίδι

Σε ότι αφορά το γηπεδικό ο τεχνικός του Εθνικού παρουσιάστηκε αισιόδοξος αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο η ομάδα να αγωνιστεί σε γήπεδο εκτός Πειραιά αφού γίνονται προσπάθειες από την διοίκηση των “κυανόλευκων” να χρησιμοποιήσει το νέο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου αν ολοκληρωθούν οι εργασίες του και παραδοθεί εγκαίρως προς χρήση.

“Το γηπεδικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το ξέραμε αυτό. Η διοίκηση όλο το χρόνο το σχεδίαζε ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή γηπέδου. Θεωρώ πως θα υπάρξει καλή λύση. Μπορεί να είναι εκτός Δήμου Πειραιά αλλά το βόλεϊ που θα παιχθεί σε αυτό το γήπεδο θα είναι προδιαγραφών πραγματικά Α1 κατηγορίας” τόνισε ο Σάκης Ψάρρας.

Σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες για το Παλαιό Φάληρο, οι “κυανόλευκοι” θα στραφούν στην λύση του Κερατσινίου ή της Δραπετσώνας που συγκεντρώνει και τις λιγότερες πιθανότητες αφού ήδη φιλοξενεί αρκετές ομάδες…

Σιώπης : “Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν”

siopis-ethnikos-vraveysh-2017

Ο αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Σιώπης με χαμόγελο ευτυχίας μετά την απονομή υπογράμμισε “’Ήταν μια δύσκολη αλλά και όμορφη χρονιά. Με μεγάλη προσπάθεια και θυσίες, μεγάλη στήριξη από την διοίκηση, από όλο το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Φθάσαμε στον τελικό, κερδίσαμε την άνοδο και ο Εθνικός ξαναβρίσκεται έπειτα από πολλά χρόνια στην Α1. Είναι μια μέρα γιορτής για όλους. Για εμάς, τους φιλάθλους που μας στήριξαν όλο τον χρόνο και ήμαστε εδώ για να το γιορτάσουμε και να χαρούμε όλοι μαζί. Η ομάδα είναι δεμένη, χαρούμενη και κοιτά το μέλλον και την επόμενη χρονιά στην Α1”.

Μαντέκας : “Εθνικός έχει τα φόντα και τις προδιαγραφές για την Α1”

mantekas-ethnikos-vraveysh-1-2017

Ο Γιάννης Μαντέκας αποτελώντας όλη την χρονιά… σταθερή αξία για την ομάδα, εμφανώς χαρούμενος και ανακουφισμένος δήλωσε “Η φετινή χρονιά ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Είχε τις δυσκολίες του, είχε τις χαρές του. Βάλαμε έναν στόχο εξ αρχής και τον υλοποιήσαμε ανεβαίνοντας αήττητοι στην Α1. Είναι ένα επίτευγμα”.

Αναφερόμενος για την επόμενη χρονιά και το δύσκολο έργο στην Α1 ο έμπειρος ακραίος υπογράμμισε “Η ομάδα έχει όλα τα φόντα και τις προδιαγραφές να τα πάει πάρα πολύ καλά στην Α1 και να πετύχει τους στόχους της. Οι διοικούντες αγαπάνε την ομάδα και υλοποιούν το κάθε ένα που προγραμματίζουν. Νομίζω και τη νέα χρονιά θα είναι έτσι και ο Εθνικός θα κάνει μια πολύ καλή πορεία στην Α1”.

Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ