Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ευρωπαϊκή νίκη για το Μαρκόπουλο

Ευρωπαϊκή νίκη για το Μαρκόπουλο

Η πρώτη φετινή νίκη του Μαρκόπουλου είναι γεγονός καθώς στο β’ ματς του βουλγαρικού τουρνουά “Plovdiv Cup 2016” η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη υπέταξε με 3-2 (25-21, 24-26, 26-24, 10-25, 15-11) σετ την Ρουμανική Ντιναμό Βουκουρεστίου.

Ό,τι λοιπόν δεν κατάφερε η ελληνική ομάδα παρά την σπουδαία προσπάθεια στην χθεσινή πρεμιέρα κόντρα στην οικοδέσποινα πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, ομάδα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, Μαρίτσα, ο Α.Ο.Μ. το πέτυχε σήμερα κόντρα στην πρώην δευτεραθλήτρια κόσμου και Ευρώπηςμ κάτοχο 22 τίτλων, 11 Κυπέλλων Ρουμανίας και πετυχαίνοντας ασφαλώς την έκπληξη του τουρνουά σκόρπισε πολλές υποσχέσεις ενόψει της φετινής Α1 Γυναικών.

a-o-markopoulo

Αν και ασφαλώς είναι πολύ πρώορο για την εξαγωγή συμπερασμάτων και δεν χρειάζεται άκρατος ενθουσιασμός όταν μιλάμε μόλις για το δευτερο ματς προετοιμασίας της ομάδας των Μεσογείων, θυμίζουμε πως η ρουμανική ομάδα χθες στο πλάισιο της πρεμιέρας του τουρνουά της Φιλιπούπολης επιβλήθηκε με 3-2 σετ της τουρκικής Μπουρσασπόρ.

Η 24χρονη διαγώνια,Έρικα Μερκάδο για δεύτερο συνεχόμενο ματς ήταν η κορυφαία της αναμέτρησης ενώ στο τάι μπρέικ πήρε δέκα πόντους, ολοκληρώνοντας με 34π. την αναμέτρηση, το φινάλε της οποίας έγραψε με άσο η 17χρονη Νικολογιάννη (12π). Για τις Ρουμάνες τοπ σκόρερ για άλλη μια φορά ήταν με 16 πόντους η Σέρβα Ολιβέιρα Μέντιτς.

Αναλυτικά ο Γιάννης Νικολάκης χρησιμοποιήσε όλες τις αθλήτριες: Σόουζα 5, Δικαιούλια 3, Μερκάδο 34, Πατεράκη 10, Λιάγη 9, Νικολογιάννη 12, Φακοπουλίδου 3, Διάλα 2, Κλάιν 2, Μπαμπίρη, Καρακάση, Τουλγαρίδου.

maritza_plovdiv

Στο άλλο ματς της διοργάνωσης οι “δικές” μας Τένεβα, Τσβετάνοβα και Τσέσλιαρ οδήγησαν την αήττητη γηπεδούχο Μαρίτσα στο νικηφόρο 3-0 (25-17, 25-19, 25-22) επί της τουρκικής Μπουρσασπόρ και με δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις η βουλγαρική ομάδα βρέθηκε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας του τουρνουά. Τοπ σκόρερ του αγώνα ήταν με 17 πόντους η αρχηγός και πρώην άσος του Ολυμπιακού και Σαντορίνης, Ράντι Τένεβα, ενώ για τις Τουρκάλες, που την Τετάρτη θα αναζητήσουν την πρώτη τους νίκη στη Φιλιπούπολη κόντρα στο Μαρκόπουλο, η Έλενα Λιτοφτσένκο με 11π.