CHALLENGE CUP

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Πφέφινγκεν στον Άγιο Θωμά

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Πφέφινγκεν στον Άγιο Θωμά

Πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη, με τις νταμπλούχες να αντιμετωπίζουν την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου για την προκριματική φάση του Challenge Cup Γυναικών την ελβετική Πφέφινγκεν στο κλειστό του Αγίου Θωμά (18.00).

Οι ‘πράσινες΄ που πέρυσι είχαν μια εξαιρετικη πορεία στην αντίστοιχη διοργάνωση, επέλεξαν να μην πάρουν την αντίστοιχη θέση που τους έδινε το Πρωτάθλημα ή το Κύπελλο Ελλάδας στην Ευρώπη και να αγωνιστούν στο Challenge Cup με μεγαλύτερες πιθανότητες διάκρισης. Σίγουρα το ευρωπαϊκό ταξίδι στις γυναίκες θα είναι πιο δύσκολο συγκριτικά με αυτό της αντίστοιχης αντρικής ομάδας όπου από τους φετινούς αντιπάλους απουσιάζουν ομάδες από Ιταλία, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία κ.α αλλά η ομάδα του Γκάιτς θα παλέψει να πάει όσο πιο μακριά γίνεται.

Η Πφέφινγκεν που πέρυσι κατέκτησε τη δεύτερη στο πρωτάθλημα Ελβετίας, τη φετινή σεζόν δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς μετά από 6 αγωνιστικές βρίσκεται στην 7η θέση με ρεκόρ 2-4 και 6 βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την εύκολη νίκη στην έδρα του Ζ.Α.Ο.Ν. για την 6η αγωνιστική της Volley League Γυναικών, με τον Μπράνγκο Γκάιτς να κάνει ροτέισον για να έχει όλες του τις αθλήτριες σε καλή αγωνιστική κατάσταση ενόψει της φετινής πρεμιέρας στην Ευρώπη.

Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού, Μάρετ Γκρόθες δήλωσε: «Είναι πάντα ξεχωριστό να παίζεις σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είμαστε ενθουσιασμένες που αγωνιζόμαστε σε αυτό το επίπεδο. Η Pfeffingen είχε καλή ομάδα στο παρελθόν και έχει καλές παίκτριες και φέτος. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες και αποφασιστικές. Ανυπομονούμε να παίξουμε για τους φιλάθλους μας και να έχουμε τη στήριξή τους».