ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φάκας: “Υπάρχει ταλέντο στην Παλλήνη″

Φάκας: “Υπάρχει ταλέντο στην Παλλήνη″

Το φιλέ είναι η ζωή του όλη και μέσα από την διαδρομή χρόνων ο Γιάννης Φάκας ετοιμάζει την ομάδα βόλεϊ της Παλλήνης του μέλλοντος. Και παράλληλα… στήνει τις δικές του παγίδες και «φάκες» στους αντιπάλους.

Η μήπως δημιουργεί συνάμα και το σύνολο του παρόντος; Το λέμε αυτό, διότι το αντρικό τμήμα του συλλόγου, θέτει στόχους, που μπορεί να μην είναι και τόσο μακρινοί. Οπως δήλωσε στην συνέντευξή του στο “Ζω Παλλήνη” ο 51χρονος τεχνικός και πρώην Ομοσπονδιακός κόουτς «στην αρχή της χρονιάς, μαζί με την διοίκηση, δεν βάλαμε πλάνο πρωταθλητισμού, αλλά να σώσουμε την ομάδα, πρώτα και κύρια. Στην πορεία, όμως, η κατάσταση ήρθε αλλιώς και φυσικά, καθένας που έχει μία φιλοδοξία, κοιτάζει, το κάτι παραπάνω.
Εάν, μέσω των μπαράζ της Α2, καταφέρουμε να είμαστε μία από τις ομάδες που θα βρεθεί στην Α1, αυτό θα είναι, σαφώς, καλοδεχούμενο και πάνω από τα αρχικά «θέλω» μας. Δεν ήταν, βέβαια, αυτοσκοπός, να πρωταγωνιστούμε, όταν και ξεκινούσαμε την προσπάθεια, αλλά είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε».
Να τονίσουμε, εξάλλου, πως στον όμιλο της Παλλήνης προπορεύεται η Παναχαϊκή, η οποία επιθυμεί -διακαώς- την άμεση επάνοδό της στην ελίτ, ενώ, όπως είναι λογικό, υπάρχουν και άλλες δυνατές ομάδες, για παράδειγμα ο Πανερυθραϊκός. «Το θετικό για μας είναι πως κάνουμε –θέλω να πιστεύω- καλά την δουλειά μας όλοι, σωστά και με γνώμονα το καλό της ομάδας.
Η κάτι περισσότερο από αξιοπρεπής πορεία δεν μας γεμίζει άγχος, αντίθετα, μας δίνει αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά. Για να πετύχει κάτι χρειάζεται απ’ όλες τις πλευρές καλή συνεργασία και αυτό, προφανώς, λειτουργεί στην Παλλήνη. Πολύ σημαντικό είναι ακόμη το γεγονός πως υπάρχει ταλέντο στον σύλλογο, γιατί όλα ξεκινούν από τις υποδομές».

Με αυτά τα λόγια, ο Γιαννιώτης και παλιός ακραίος του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Πανελληνίου, μάς ανανέωσε το ραντεβού, καθώς λίγο ακόμη και θα παιζόταν, με τον ίδιο να μιλά στο τηλέφωνο, το πρώτο σερβίς στο φιλικό τεστ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ενα άλλο θέμα που θίξαμε με τον κόουτς ήταν αυτό της Εθνικής: «Με καλή οργάνωση, μιας και υλικό υπάρχει πια, όχι όπως κάποτε, αλλά υπάρχει, θα ξαναδούμε επιτυχίες στην Εθνική και μία ομάδα, όπως την είχαμε συνηθίσει στα παλιά χρόνια.

Για τον καθένα είναι τιμή αν εργάζεται στην Εθνική, οπότε, αν ξαναείχα ποτέ την ευκαιρία, θα κοουτσάριζα, με χαρά την ομάδα».

Οσο για το πρωτάθλημα: «Είναι τριών ταχυτήτων, όπου Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Εθνικός Αλεξανδρούπολης παλεύουν για την κορυφή και ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο Φοίνικας Σύρου και ο Παμβοχαϊκός προσπαθούν για το καλύτερο πλασάρισμα ενόψει πλέι οφ.

Οι υπόλοιπες κυνηγούν τους βαθμούς, ώστε να αποφύγουν περιπέτειες. Είναι ενθαρρυντικό, όμως, το ότι ομάδες σαν τον ΠΑΟΚ, έρχονται δυνατά στο προσκήνιο, για να αυξάνει και ο ανταγωνισμός και να ανεβαίνει το επίπεδο».

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΝΑΡΔΟ