ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γιάκομπσεν: «Ήρθα για να οδηγήσω τον Παναθηναϊκό ψηλά»!

Γιάκομπσεν: «Ήρθα για να οδηγήσω τον Παναθηναϊκό ψηλά»!

Ο νέος «μαέστρος» του Παναθηναϊκού, Άξελ Γιάκομπσεν, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την άφιξή του στην Αθήνα, αποκάλυψε στην εφημερίδα «Η Πράσινη» πως ήρθε στην Ελλάδα για να ζήσει από κοντά την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του «τριφυλλιού» ακόμη και στα φιλικά παιχνίδια.

Ο αρχηγός της Εθνικής Δανίας βρίσκεται εδώ και μια βδομάδα στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και ήδη καταστρώνει τα σχέδιά του για τη νέα σεζόν που αναμένεται να ξεκινήσει με την επίσημη πρώτη προπόνηση της ομάδας βόλεϊ, την προσεχή Δευτέρα στην Κυψέλη. Ο διεθνής Δανός πασαδόρος, που όμως έχει γεννηθεί στην Αργεντινή, και συγκεκριμένα στην πόλη, Necochea στα 528χλμ από το Μπουένος Άιρες και μόλις 120χλμ από το τουριστικό θέρετρο Mar del Plata, έχει πολλές παραστάσεις και εμπειρίες από διάφορα πρωταθλήματα σε όλον τον κόσμο, καθώς έχει αγωνιστεί σε Αργεντική, Ιταλία, Αυστρία, Πολωνία, Γερμανία, Ταϊλάνδη και στο Ισραήλ.

Ο γεννηθείς στις 10 Ιουλίου 1984, πασέρ, ανυπομονεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα για να ζήσει την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, ενώ στην καριέρα του έχει συνεργαστεί και με τον πρώην προπονητή του «τριφυλλιού», Χαβιέ Βέμπερ, τον οποίο είχε και πρότυπο ως παίκτη!

Πως αποφάσισες να έρθεις στην Ελλάδα για να αγωνιστείς στον Παναθηναϊκό;

«Από όταν ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ ήξερα τον Παναθηναϊκό, ήξερα τους οπαδούς του, το ελληνικό πρωτάθλημα και ήθελα πάντα να έρθω να παίξω εδώ. Είχα έρθει και για κάποια φιλικά παιχνίδια, και μου έκανε εντύπωση πως πάνω από 300 οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν έρθει στο γήπεδο για να υποστηρίξουν την ομάδα τους ακόμη και στο φιλικό. Τότε σκέφτηκα «Αν έρχονται τώρα τόσοι πολλοί, φαντάσου πόσοι θα έρθουν σε επίσημο παιχνίδι»! Ήθελα να  ζήσω από κοντά αυτήν την ατμόσφαιρα καθώς μου φάνηκε απίστευτα ενδιαφέρον το δέσιμο της ομάδας με τον κόσμο και έτσι ήρθα»!

Γνώριζες τον Παναθηναϊκό πριν έρθεις στην Ελλάδα;

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα με τεράστια παράδοση όχι μόνο στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, αλλά και στο βόλεϊ, με το οποίο ασχολούμαι εγώ. Έτσι ήθελα και εγώ να γίνω μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας και τώρα που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία την άρπαξα».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι που σκοπεύεις να επιτύχεις με την πράσινη φανέλα;

«Πάντοτε στόχος μου είναι να βοηθάω την ομάδα μου να βελτιώνεται και να βγάζω το καλύτερο δυνατό από τον κάθε παίκτη. Θέλω να οδηγήσω την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Μπορεί ακόμη να μη με… ξέρετε, όμως είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός παίκτης, που δε θέλω να χάνω»!

Πως αποφάσισες να ξεκινήσεις το βόλεϊ;  Και ποιος αθλητής ήταν το πρότυπό σου;

«Στην οικογένειά μου είμαστε τέσσερα αδέρφια, τρία αγόρια και ένα κορίτσι. Είμαι ο τρίτος κατά σειρά από τα αγόρια και ακολουθεί η αδερφή μου Μάιρα. Όταν ήμουν 12 χρονών έβλεπα τους δύο μεγαλύτερους αδερφούς μου, Εζεκιήλ και Μπρούνο να παίζουν βόλεϊ και κάπως έτσι… κόλλησα και εγώ. Ωστόσο πρότυπό μου ήταν ο Χαβιέ Βέμπερ, τον οποίο μετά είχα την τύχη να έχω προπονητή»!

Πως νιώθεις μετά την πρώτη σου εβδομάδα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα;

«Έχω ήδη επισκεφτεί όλα τα αξιοθέατα της Αθήνας, επισκέφτηκα την Ακρόπολη, την Πλάκα και το Μοναστηράκι και κάποια άλλα μέρη, πήγα και σε παραλίες και  γενικά μου αρέσει πάρα πολύ εδώ. Μου ταιριάζει η ελληνική κουλτούρα, οι συνήθειες των ανθρώπων είναι παρόμοιες με την Αργεντινή. Και εμείς συνηθίζουμε να πίνουμε καφέ και να μιλάμε με τους φίλους μας για ώρες, όπως διαπίστωσα ότι γίνεται και εδώ. Η κίνηση στους δρόμους δυστυχώς είναι η ίδια, παντού χάος όπως και στην Αργεντινή, αλλά γενικά μου αρέσει πολύ η χώρα σας, το κλίμα και οι άνθρωποι»!

Αν δεν ήσουν βολεϊμπολίστας τι θα ήθελες να ήσουν;

«Στην Αργεντινή ο πατέρας μου είναι γεωργός, έχουμε μια φάρμα με ζώα και λουλούδια και αν δεν έπαιζα επαγγελματικά βόλεϊ, σίγουρα θα μου άρεσε να είμαι εκεί στη φύση. Από εκεί και πέρα μετά από όλα αυτά που έχω δει στην καριέρα μου, η αλήθεια είναι πως όταν σταματήσω το βόλεϊ θέλω να ασχοληθώ με την προπονητική. Λόγω της θέσης μου ούτως ή άλλως έχω μάθει να σκέφτομαι τεχνικά και να δημιουργώ στρατηγικές στο παιχνίδι και θα μου άρεσε να γίνω προπονητής στο μέλλον».

Ποια είναι τα χόμπι σου;

«Ασχολούμαι με τις καταδύσεις κάτι που ξεκίνησα στην Ταϊλάνδη και συνέχισα και στη Μάλτα και γενικά επειδή κατάγομαι από μια παραθαλάσσια περιοχή της Αργεντινής μου αρέσει οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει να κάνει με τη θάλασσα, όπως το surf και το ψάρεμα. Από εκεί και πέρα τα ταξίδια είναι επίσης το χόμπι μου, μου αρέσει να γνωρίζω νέες πόλεις, κουλτούρες και ανθρώπους. Μάλιστα κάθε φορά που επισκέπτομαι μια χώρα θέλω να μαθαίνω και τη γλώσσα, ήδη σκέφτομαι να αρχίσω και τα ελληνικά, και γενικά θέλω να ενσωματώνομαι όσο το δυνατόν καλύτερα στην κουλτούρα της κάθε χώρας».

Με τι άλλο σου αρέσει να ασχολείσαι τον ελεύθερό σου χρόνο;

«Βλέπω πολλές σειρές στο Netflix. Αγαπημένη μου είναι το Game of Thrones και το Breaking Bad. Γενικά δεν είμαι τύπος που βγαίνει έξω, μου αρέσει να κάθομαι στο σπίτι και να βλέπω ταινίες και σειρές. Είμαι πρωινός τύπος, μου αρέσει να προγραμματίζω και να κάνω δραστηριότητες που με «γεμίζουν», όπως οι καταδύσεις».

Τι ομάδα υποστηρίζεις εκτός φυσικά από αυτές που κατά καιρούς έχεις αγωνιστεί;

«Είμαι Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο, που μου αρέσει πολύ και φυσικά ο αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Λιονέλ Μέσσι»

Κάτι που θα ήθελες να μοιραστείς με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, πριν σε γνωρίσουν μέσα στο γήπεδο;

«Ανυπομονώ να αγωνιστώ με την πράσινη φανέλα μπροστά τους σε ένα γεμάτο γήπεδο και να ζήσω αυτήν την μοναδική ατμόσφαιρα. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι καταπληκτικά και δε βλέπω την ώρα να ζήσω το πρώτο ματς της σεζόν! Τέλος θέλω να τους πω πως σκοπεύω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε παιχνίδι, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων της ομάδας μου»!