ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γκότσης-Αντιφάκος: To «λευκό» Φως της Ανάστασης και τα βαμμένα… πράσινα μαλλιά (fot-vid)!

Γκότσης-Αντιφάκος: To «λευκό» Φως της Ανάστασης και τα βαμμένα… πράσινα μαλλιά (fot-vid)!

Η Φινλανδία είναι γνωστή για τις καλοκαιρινές «λευκές νύχτες» της και το Midsummer, την πιο «λευκή» από όλες. Το «Μεσοκαλόκαιρο», η κύρια εθνική εορτή της Φινλανδίας, ξεκίνησε φέτος στις 20 Απριλίου και κορυφώνεται στις 25 Ιουνίου, με τους Φινλανδούς να γιορτάζουν τότε όλη τη νύχτα, αφού ουσιαστικά ο «Ήλιος του Μεσονυχτίου» διαλύει με τις φωτεινές του αχτίδες, το πυκνό σκοτάδι.

Στο Κούουσαμο των περίπου 17.00 κατοίκων, την απομονωμένη πόλη του Όουλου, στα βόρεια της “Χώρας των 1000 λιμνών”, δύο Έλληνες, φρόντισαν χθες να φέρουν λίγο νωρίτερα το… φως στην περιοχή και να βγάλουν πρόωρα στους δρόμους για ολονύχτια πάρτι τους φίλαθλους της τοπικής Πόλκι!

Ο Θεσσαλός τεχνικός, Σωτήρης Γκότσης και ο συνεργάτης του Αργύρης Αντιφάκος, συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση του ελληνικού βόλεϊ (Απόστολος Οικονόμου, Όλγα Βεργίδου, Σταύρος Κασαμπαλής, Νίκος Γκιτζέκος, Αλέξανδρος Ρούσος και Αλεξία Καλανταρίδου), έδειξαν με την κατάκτηση του παρθενικού νταμπλ της Πόλκι Κούουσαμο για μια ακόμη χρονιά τα διαπιστευτήριά τους. Έστω και αν χρειάστηκε, μέσα σε λίγα 24ωρα να “κλείσουν” aller – retour εισιτήρια απ’ τον Παράδεισο,  για… Κόλαση!

«Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα με 7 τελικούς και με αλλεπάλληλες εναλλαγές συναισθημάτων.  Από τον Παράδεισο που ήμασταν με 3-1 νίκες και την πίστη για τον τίτλο, χάνοντας τα δύο επόμενα ματς, κλονιστήκαμε! Το πιστεύαμε, αλλά μετά τον τραυματισμό της πασαδόρου μας, Γιαλίσα Τρότερ και τα συνεχόμενα ταξίδια και παιχνίδια, ήμασταν όλοι απίστευτα εξαντλημένοι, σωματικά και ψυχολογικά. Από χθες παλέψαμε λίγο να «φτιάξουμε ξανά το μυαλό μας» και πριν από το ματς είπαμε με τις κοπέλες στα αποδυτήρια: “δώσαμε μία καταπληκτική παράσταση όλη τη σεζόν και τώρα έχουμε την τελευταία πράξη του έργου”. Στο χέρι μας είναι αν θα πάμε για το “Grand Finale” ή απλά θα αρκεστούμε στο χειροκρότημα…»  δήλωσε στο Volleyplanet  σε… νιρβάνα κατάσταση ο “αρχιτέκτονας” των ιστορικών επιτυχιών της Πόλκι Κουούσαμο, Σωτήρης Γκότσης.

Συγκινημένος μάλιστα ο Θεσσαλός προπονητής, δεν παρέλειψε να αφιερώσει αυτόν τον ξεχωριστό τίτλο “στο συνεργάτη μου Αργύρη Αντιφάκο, στις οικογένειές μας, που μας στηρίζουν με κάθε τρόπο από μακριά και στους φίλους μας. Ειδικότερα θα ήθελα όμως να αναφέρω τον συντοπίτη μου, Λαρισαίο τεχνικό, Απόστολο Οικονόμου, αφού χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν εδώ, στη θέση αυτη και σε όλους τους Έλληνες προπονητές, γιατί είναι πολύ σημαντικό για όλο το ελληνικό βόλεϊ να έχουμε επιτυχίες”.

Αντιφάκος: “Μετά του Κυρίου ήρθε και η δική μας Ανάσταση”! 

Δίπλα του, σοκαρισμένος ακόμη, ο Ναουσαίος “γίγαντας” Αργύρης Αντιφάκος υπερθεματίζει στο Volleyplanet για το συναισθηματικό roller coaster που βίωσε από την πρεμιέρα των τελικών (12/4) μέχρι τον 7ο τελικό του  Πάσχα και την δική τους… Ανάσταση: «Ζούμε κάτι μοναδικό, κάτι ανεπανάληπτο! Αυτό που έγινε σήμερα (σ.σ χθες) είναι απίστευτο… Μετά τον τραυματισμό της βασικής μας πασαδόρου στον 4ο τελικό, βρεθήκαμε χωρίς υπερβολή απ’ τον Παράδεισο, στην Κόλαση! Αλλά σήμερα (σ.σ χθες), αποδείξαμε ποιοι είμαστε και μαζί με την Ανάσταση του Κυρίου, ήρθε και η δική μας» τόνισε ο Αντιφάκος που με τη σειρά του αφιέρωσε  τη δεύτερη και σημαντικότερη φετινή του κούπα “στην οικογένεια μου και στον “Σώτο (σ.σ Γκότση) που μαζί φέτος περάσαμε τόσες πολλές και δύσκολες καταστάσεις…”

Έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο, την πρωτιά της κανονικής περιόδου αλλά και απέχοντας μία νίκη σε 3 ματς  από τον τίτλο,  σε ένα πρωτάθλημα σκληρό, με πολλά συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα, η Πόλκι, έπειτα από 2 σερί χαμένους τελικούς με την Κανγκασάλα, βρέθηκε στο τελευταίο ματς “με την πλάτη στον τοίχο”. Ωστόσο η φετινή πρωταθλήτρια Φινλανδίας απέδειξε στο γήπεδο, πως όταν μια ομάδα, παίζει ομαδικά και έχει πίστη στη νίκη, κερδίζει πάντα αυτό που της αξίζει.

«Στον 7ο τελικό πήγαμε πολύ καλά σε μπλοκ – άμυνα, πήραμε το 1ο σετ, δεχθήκαμε την ισοφάριση στο 2ο, στο 3ο κυριαρχήσαμε απόλυτα στο γήπεδο και μετά από ένα σκληρό ματς φτάσαμε στον θρίαμβο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις κοπέλες, που έδωσαν το 101% των δυνατοτήτων τους σε αυτή την εξαντλητική σειρά των τελικών, στους συνεργάτες μου, στον Αργύρη Αντιφάκο και όλους τους συντελεστές, τους εθελοντές που βοήθησαν στην κατάκτηση του τίτλο. Είναι σημαντικό να είσαι ψηλά, να πέφτεις, να σηκώνεσαι ξανά, ακόμη πιο δυνατός και να φτάνεις σε κάτι τόσο σπουδαίο, όσο η παρθενική κατάκτηση του πρωταθλήματος για έναν σύλλογο» δήλωσε ενθουσιασμένος ο Σωτήρης Γκότσης, που παράλληλα με την υπογραφή του στη νέα ιστορική επιτυχία της ομάδας, ανανέωσε για ακόμη δύο χρόνια την ηγετική του παρουσία του στο «τιμόνι» της φινλανδικής ομάδας.

Mε χρώμα, τρέλα και…  νεο look στο γλέντι των πρωταθλητών! 

Ο  επίλογος λοιπόν μιας ονειρεμένης χρονιάς στη Φινλανδιά για τους συμπατριώτες μας τεχνικούς “βάφτηκε” στα “πράσινα” της  Πόλκι Κούουσαμο. Κι αν σε ανάλογες περιπτώσεις συνηθίζεται στα μέρη μας “στο τέλος να ξυρίζουν το γαμπρό”, οι πρωταθλήτριες της Mestaruusliigaa προτίμησαν στην τρέλα και τον ενθουσιασμού τους, να βάψουν τα… μαλλιά των Σωτήρη Γκότση και Αργύρη Αντιφάκου στο “χρώμα” της ομάδας.

“Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, τα κορίτσια μας ζήτησαν να μας βάψουν τα μαλλιά για… γούρι, ωστόσο για να μην χαθεί η αυτοσυγκέντρωση στον τελικό τους υποσχεθήκαμε, πως θα το κάνουμε αν κερδίσουμε τον τίτλο…” δήλωσαν “με ένα στόμα, μια φωνή” στο Volleyplanet οι Γκότσης-Αντιφάκος.