CHALLENGE CUP

«Ho, Ho, Ho» η WoVo παίζει βόλεϊ!

«Ho, Ho, Ho» η WoVo παίζει βόλεϊ!

Την τιμητική της έχει αυτό το μήνα η φινλανδική WoVo Ροβανιέμι που πέρα από τους αγώνες της στο Challenge Cup γυναικών, θα πρέπει να βοηθήσει και το συγχωριανό της Santa Claus, στα Χριστουγεννιάτικα του καθήκοντα.

Όταν λοιπόν όλα τα παιδιά του κόσμου του κόσμου, γράφουν γράμματα και περιμένουν με αγωνία τον ερχομό του ντυμένου στα κόκκινα παπούλη, να τους ανταμείψει με δώρα, που υπήρξαν «καλοί» κατά τη διάρκεια του χρόνου, η φινλανδική ομάδα τον έχει μες στα… πόδια της!

Το Ροβανιέμι, που απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα νότια του Αρκτικού Κύκλου και 800 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι, είναι ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός αλλά και γνωστός για την αγάπη του στα σπορ.

Οι διαθέσιμες στο προπονητικό κέντρο Santasport και Ounasvaara υπαίθριο χώρο εγκαταστάσεις είναι ιδανικές για κάθε σπορ  όλο το χρόνο, ενώ το βόλεϊ υπήρξε ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα  από την αρχή της τελευταίας δεκαετίας.

Ο σύλλογος Woman Volley Club – γνωστός και ως WoVo – ιδρύθηκε το 1991 για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του γυναικείου βόλεϊ  στο Ροβανιέμι και στις γειτονικές πόλεις και σήμερα αγωνίζεται για 4η σεζόν στα “σαλόνια” της Mestaruusliiga.

Φέτος η πρωτάρα σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα WoVO, στον αυριανό της αγώνα στην Ολλανδία με την Αλμέλο για τις “32” του Τσάλεντζ Καπ, δεν σκοπεύει να … κάνει δώρα! Στην προσπάθεια της πρόκρισης ελπίζει άλλωστε να βοηθήσει και η παρουσία των τεσσάρων ξένων της, δύο από τις ΗΠΑ, μία από τον Καναδά και μία από την Εσθονία.

Η ομάδα WoVo Rovaniemi θα μπορούσε να πει πως είναι η αθλητική εκδοχή του Santa Claus, καθώς ταξιδεύει πολύ, φοράει κόκκινο και λευκό, εργάζεται σκληρά, χαμογελά διαρκώς και προσφέρει όμορφες εμπειρίες στους ανθρώπους.

“Θέλουμε να κάνουμε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο στους οπαδούς μας», λέει ο προπονητής Teemu Mäkikyrö, εννοώντας φυσικά πως θα ελπίζει πολύ στην πρόκριση, κάτι που θα ξέρει λίγο πριν τα Χριστούγεννα, με τη λήξη του επαναληπτικού με την Αλμέλο (17/12)  στο χωριό τουΑη- Βασίλη.